Ongekend mooie Dvořák door Hornung & Friends




Ongekend mooie Dvořák door Hornung & Friends

Maximilian Hornung mag worden gerekend tot de internationale topcellisten van dit moment. Samen met zijn kwintet speelt hij deze avond ongekend mooie bewerkingen van de Serenade van Tsjaikovski en het celloconcert van Dvořák.

Op zondag 28 april spelen ze tijdens de Kick-Off in de Cello Biënnale in Amsterdam, op maandag 29 april in Theater Hanzehof in Zutphen!

Het lyrische celloconcert van Antonin Dvořák staat onder cellofans bekend als hét celloconcert der celloconcerten. Vijf cello’s zingen het bekende stuk uit volle borst in de bewerking die Paul Handschke ervan maakte. Bovendien krijgt het een nieuwe dimensie in dit arrangement dat als een loep over onvermoede details in de muziek glijdt. Datzelfde effect treedt op in Tsjaikovski’s warmbloedig romantische Serenade, in een bewerking voor vier cello’s.

Heb je ook interesse in de Openbare Masterclasses op maandag 29 en dinsdag 30 april? Jonge talenten krijgen waardevolle inzichten mee: een heel interessant proces om van dichtbij mee te maken!

Meer cello-momenten vind je deze week in het programma van de Cello Lente-Sessies: van 28 april tot en met 5 mei brengen internationale virtuozen en talentvolle vernieuwers programma’s over vrede, vriendschap en verbinding.

Tickets: cellowerckenzutphen.nl

 Bezoek www.cellowerckenzutphen.nl

Maximilian Hornung. Foto: Cello Biënnale Amsterdam
Maximilian Hornung. Foto: Cello Biënnale Amsterdam