Het Haytam Safia Quartet




Het Haytam Safia Quartet

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 14 april 2024 willen wij u, passend in ons programma concept, kennis laten maken met een bijzondere muzikale combinatie HET HAYTAM SAFIA QUARTET

De vesting Oudeschans speelde in 1593 en 1594 een belangrijke rol in de strijd van de Staatse troepen (de Hollanders) tegen de Spaanse macht. In 1659 kreeg Oudeschans haar huidige vorm. Oudeschans is in 1814 als vesting opgeheven, maar er is in de structuur van het dorp weinig veranderd. Het stratenplan is bewaard gebleven en de plaats van de vroegere wallen en grachten is nog in de verkaveling te herkennen.

Tegenwoordig vindt je in Oudeschans rust, ruimte en natuur gecombineerd met een boeiende geschiedenis. Het dorp kent vele interessante plekjes en historische objecten zoals het Garnizoenskerkje (1626). In dit prachtige kerkje worden regelmatig concerten georganiseerd. De concerten starten steeds om 11.30 uur en de entree bedraagt 10. Combineer het concert met een ontdekkingstocht door het pittoreske vestingdorp. Ontdek de rijke historie en wandel via een gemarkeerde route over de voormalige verdedigingswallen, langs de oude Westerwoldse Aa en door de vesting.

Deze ochtend willen wij u, passend in ons programma concept, kennis laten maken met een bijzondere muzikale combinatie HET HAYTAM SAFIA QUARTET. Dit unieke ensemble bestaat uit: Haytam Safia Arabische luit, De Soedanese percussionist Osama Meleegl, Eva van Poll cello en Hanneke Ramselaar hobo. De vier topmusicie met uiteenlopende achtergronden maken samen gepassioneerde wereldmuziek. Een mengeling van klassiek Arabische en zelf geschreven. Muziek die toch vertrouwd klinkt door de verbondenheid met eeuwenoude Afrikaanse, Arabische en Europese muziektradities. Ook dit ensemble gaf een concert in het Koninklijk Concertgebouw. Door speciale arrangementen/composities horen we Arabische, Klassiek, jazz en Balkan klanken Alle grenzen vallen weg.

Graag parkeren vooraan in het dorp.
Locatie Oudeschans: Kerkje Oudeschans
Geen reservering- koffie staat om 10 uur klaar

 Bezoek www.kerkoudeschans.nl

Het Haytam Safia Quartet
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.