1

Bunker Bremen en Hamburg




Bunker Bremen en Hamburg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bunker Bremen en Hamburg

Bunker Bremen, deze Duitse munitie bunker uit wO2 werd gebouwd voor munitie voor het geschut van de kustbatterij Vineta. Tijdens Koud Oorlog werd deze bunker omgebouwd tot commandocentrum van de MUD Mijnen Uitkijk Dienst van de Waterweg. Nu ingericht als expositieruimte van het Nederlands Kustverdedigingsmuseum.

Bunker Hamburg is een tijdscapsule en nog ingericht zoals deze tijdens Koude Oorlog was. De bunker is ook tijdens WO2 gebouwd net als Bremen als munitie bunker van Kustbatterij Vineta. Tijdens de Koude Oorlog werd deze bunker omgebouwd tot commandocentrum van waaruit de scheepvaart van vooral Sovjet-schepen op de Noordzee en havenmonden werd gemonitord.

In beide bunkers zijn gidsen aanwezig die rondleidingen geven.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog
Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.

In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.

Openingstijden
Zaterdag 20 april 2024: 13:00 tot 16:00
Zondag 21 april 2024: 13:00 tot 16:00

Locatie
Bunker Bremen en Bunker Hamburg
van het Ned militair Kust verdedigingsmuseum
Strandweg 21
3151 HV Hoek van Holland

 Bezoek www.forthvh.nl

Bunker Bremen en Hamburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.