Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg




Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg

De voormalige telecommunicatiebunker van het marinevliegkamp is ingericht als expositieruimte. De permanente tentoonstelling behandelt de geschiedenis van het vliegveld, van de jaren 1930 tot de sluiting in 2006.

De collectie bevat talloze fotos, modellen en kleine voorwerpen, maar bijvoorbeeld ook de vliegtuigtrap waarlangs vele staatshoofden afdaalden en een complete vliegtuigmotor. Ook zijn er voorwerpen te zien die bij werkzaamheden zijn opgegraven, zoals wrakstukken van Duitse en Nederlandse vliegtuigen.

Twee radiozendamateurs te weten Markus v.d. Vlugt en Hans Hese. Deze hebben voor die dag het callsign PA75PBV.

Elk uur verzorgen wij een rit naar de munitieopslag voor grote munitie zoals torpedos en vliegtuig gedragen mijnen. Dit gaat per DAF YA328.

Elk uur verzorgen wij een rondrit over het voormalige vliegkamp Valkenburg met passagiers. Ook dit gaat geschieden met een DAF YA328.
Om de kosten te dekken vragen wij voor de YA328 ritten een vergoeding.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog
Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.

In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.

Openingstijden
Zaterdag 20 april 2024: 10:00 tot 16:00

Kosten
Entree is gratis

Locatie
Bezoekers Centrum Vliegveld Valkenburg
Marinevliegkamp 250
2236 ZZ Valkenburg

 Bezoek vliegveldvalkenburg.nl

Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.