Rondleiding en bezoek Fort bij Krommeniedijk




Rondleiding en bezoek Fort bij Krommeniedijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rondleiding en bezoek Fort bij Krommeniedijk

Een fort van het Verdedigingserfgoed

Bekijk dit fort van de Stelling van Amsterdam van binnen in het kader van het Weekend van het Verdedigingserfgoed. Onze gidsen kunnen je er alles over vertellen. Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam?
Beleef wat zich in verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en hoe de soldaten vroeger hebben geleefd en gewerkt in hun vertrekken en stellingen.

Ontdek meer over dit fort en hoe het kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. De gidsen brengen het fort tot leven en staan stil bij de verschillende periodes waarin en waarvoor het fort gebruikt werd in het verleden.

Fort KIJK
In de poterne, het centrale deel van het fort, kunt u genieten van een kop koffie of thee. De vriendelijke warme en lichte ruimte is in Scandinavische stijl ingericht en er zijn verschillende tafels en lage zitjes om uit te kiezen.

De audiotour in het fort gaat over de Stelling van Amsterdam en de bijzondere rol van dit werelderfgoed in de het natuurgebied. De tour is een aanrader voor klein (vanaf 6 jaar) en groot (100-) en duurt ongeveer 30 minuten. De tour is binnen in het goed verwarmde fort. Je bepaalt zelf het tempo en slaat desgewenst een onderdeel over, of doet hem zelfs twee keer. De audiotour is in het Engels, Duits en Nederlands te doorlopen. De audiotour onder 10 personen hoef je niet te reserveren.

Uitkijkpunt
Toegang naar het Uitkijkpunt is gratis en te bereiken via de ingang van het Theehuis.

Locatie
Fort K'IJK
Lagendijk 22
1911 MT Uitgeest

 Bezoek www.landschapnoordholland.nl

Rondleiding en bezoek Fort bij Krommeniedijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.