Open dag Fort Nieuwersluis




Open dag Fort Nieuwersluis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Duik tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed de Koude Oorlog in! Boek snel jouw gratis ticket en ontdek de wereld van de Bescherming Bevolking op Fort Nieuwersluis en die van de Hollandse Waterlinies.

Natuurmonumenten opent de zware stalen deuren van de commandopost van de Bescherming Bevolking op Fort Nieuwersluis op zondag 21 april. Je krijgt dan een gratis excursie aangeboden in het kader van het Weekend van het verdedigingserfgoed. Door heel Nederland zijn in dat weekend schuilkelders, luchtwachttorens, forten en vestingen toegankelijk. Onze fortengidsen van Natuurmonumenten geven rondleidingen door de commandopost en over het fort van 11:00 tot 16:00 uur en vertellen van alles over de Bescherming Bevolking en de Hollandse Waterlinies. Ook is er een mini-collega op jouw kennis over de Koude Oorlog op te frissen. De entree is gratis, maar boek wl van tevoren een ticket via de site van Natuurmonumenten.

75 jaar NAVO

Tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed staat het erfgoed uit de Koude Oorlog extra in de spotlights. Dit jaar bestaat de NAVO namelijk 75 jaar. Naar aanleiding van Koude Oorlog werd dit militaire bondgenootschap tussen landen uit Europa en Noord-Amerika opgericht om de vrijheid en veiligheid van alle aangesloten landen te beschermen.

Maak een bomoefening mee

De fortengidsen nemen je mee terug naar de tijd van vlak n de Tweede Wereldoorlog. Naar de tijd dat in Nederland de Bescherming Bevolking (BB) werd opgericht. De BB was een civiele beschermingsorganisatie, bemand door vrijwilligers, die de bevolking zou waarschuwen en hulp zou verlenen in geval van een kernoorlog of andere calamiteiten. In de commandopost oefenden de medewerkers op een mogelijke atoomaanval. Hoe dat ging, kunnen bezoekers zelf beleven door middel van een visueel hoorspel. Ook mag je een kijkje nemen in de kantine, slaapzaal en technische ruimte van de commandopost.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Open dag Fort Nieuwersluis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.