1

Vogels in een dynamisch oer-Hollands landschap, Harger- en Pettemerpolder




Vogels in een dynamisch oer-Hollands landschap, Harger- en Pettemerpolder

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De boswachter neemt je mee de weidse Harger- en Pettemerpolder in. Een eeuwenoude polder vol bijzondere vogels, bloemen en planten. De boswachter neemt je mee de weidse Harger- en Pettemerpolder in. Een eeuwenoude polder vol bijzondere vogels, bloemen en planten..
De boswachter neemt je mee de weidse Harger- en Pettemerpolder in. Een eeuwenoude polder vol bijzondere vogels, bloemen en planten.

De wandeling voert je over oude dijkjes die de monniken in de middeleeuwen aanlegden, karakteristieke weidemolentjes en het echte ‘kadetjeslandschap’. Natuurlijk laat de boswachter je ook De Putten zien, een plassengebied op de plek waar klei werd afgegraven om de zeewering te versterken. Later zijn er nieuwe eilandjes aangelegd voor vogels. Het is een paradijs voor vogels en beroemd onder vogelaars.

De boswachter vertelt hoe dit bijzondere landschap ontstaan is en welke vogels er te zien zijn. De omgeving is uniek en deze laten we je graag beleven! 

Praktisch


De excursie start op de parkeerplaats (aan de noordzijde) van de Putten.
Geef je mobiele telefoonnummer door. Dan kunnen we je bellen als op het laatste moment blijkt dat de excursie niet door kan gaan.
Vergeet ook niet om een verrekijker mee te nemen als je die hebt.
De wandeltocht gaat door bij voldoende aanmeldingen.
Honden mogen niet mee.


 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Vogels in een dynamisch oer-Hollands landschap, Harger- en Pettemerpolder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.