Wijkexpeditie




Wijkexpeditie

Het Eiland van Schalkwijk, gelegen aan de rand van de provincie Utrecht maar afgelegen genoeg voor dat gekoesterde eilandgevoel om de zomervakantie mee in te luiden. Omringd door de Lek, het Amsterdam Rijnkanaal en het Lekkanaal, wordt het landschap sinds de 13e eeuw gedomineerd door de verschillende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En laten die forten nou net het startpunt zijn voor een nieuwe editie van de Wijkexpeditie. Het succes van de eerdere Wijkexpeditie in 2019, toen rondom Houten-Zuid, kon immers niet eenmalig blijven.

Voorstellingen op en over de forten
Op 6 en 7 juli 2024 beleef je muziek-, theater- en dansvoorstellingen op en over het eiland in de Wijkexpeditie. Historie vormt de rode draad en cultuur leidt de weg op de route langs voorstellingen op o.a. Fort Honswijk, Fort Werk aan de Korte Uitweg en Fort Werk aan de Waalse Wetering. Na iedere voorstelling spring je zo op de fiets (of step) op weg naar de volgende. En dat is goed toeven met het Eiland van Schalkwijk als prachtig wandel- en fietsgebied bij uitstek.

Een krachtenbundeling van Houtenaren
De Wijkexpeditie is een Houtense krachtenbundeling van o.a. Aan de Slinger, Boomzorg, KrachtFabriek, Omroep Lekstroom, New Dutch Connections, Jeugdtheaterschool Aan de Slinger, Christel van Vliet, Anita van Soest, Mayon van der Klei en Else Koolmees.

Kaartverkoop
De Wijkexpeditie start bij Fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal. Vanaf daar beleef je drie voorstellingen achter elkaar en tussendoor spring je zo op je fiets – of elektrische step, te huur op locatie – naar de volgende voorstelling. Een ticket geeft toegang tot alle drie de voorstellingen. De afstanden tussen voorstellingen zijn kort en nooit langer dan 10 minuten fietsen.

 Bezoek www.aandeslinger.nl

Fotobeschrijving: Drukwerk. Foto: (c) Aan De Slinger.
Fotobeschrijving: Drukwerk. Foto: (c) Aan De Slinger.
Fotobeschrijving: Campagnebeeld Foto: Juri Hiensch.
Fotobeschrijving: Campagnebeeld Foto: Juri Hiensch.
Fotobeschrijving: Logo. Foto: (c) Aan De Slinger.
Fotobeschrijving: Logo. Foto: (c) Aan De Slinger.