1

Plantenmarkt bij Marnis Kwekerij




Plantenmarkt bij Marnis Kwekerij

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Marnis Kwekerij Plantenmarkt vindt plaats op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei 2024, beide dagen geopend van 10.00 - 17.00 uur.
Deze Plantenmarkt is een kleinschalige markt met (hobby)kwekers waar Marnis Kwekerij een speciale band mee heeft. Het zijn kwekers die niet voor het grote geld gaan maar voor de liefde voor het vak en de natuur.

Naast het assortiment van Marnis Kwekerij dat gespecialiseerd is in exclusieve vaste planten en schaduwplanten zijn de externe deelnemers:
- Kwekerij de Goede Aarde met eetbare gewassen. De eigenaar heeft wel 100 verschillende soorten aardbeirassen en wordt ook wel "De Aardbeienman" genoemd.
- Vitaverda, kweker van natuurlijk geteelde groente, bloemzaden en groenteplanten. Zij zullen een groot assortiment bijzondere groenteplanten en bloemen presenteren. Zowel bekende soorten als oudere vergeten groenten.
- Ron Martens, Luud Mulkens en Jos Theunissen met bijzondere Pioenen
- Hans Diederen met Irissen. Zijn collectie is ca 1500 verschillende soorten en vaiƫteiten groot.
- Kwekerij Jaap Duijs. Een kleine kwekerij uit Otterlo met een uitgebreide collectie bloembollen op pot, gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse bolgewassen.
- Kwekerij Alpina uit Vierlingsbeek staat bekend om haar mooie alpine- en rotsplanten. (alleen zaterdag 4 mei aanwezig)
- De Wilde Planten Kwekerij met inheemse planten heeft een assortiment van zo'n 250 soorten die niet snel ergens anders te vinden zijn (alleen zaterdag 5 mei aanwezig)

Vanuit ons theehuis wordt koffie, thee en vlaai verkocht die op het terras genuttigd kan worden.

Wij nodigen u uit om te komen genieten van deze Plantenmarkt te midden van een oase van bijzondere vaste planten die groeien en bloeien in de grote voorbeeldtuin op het terrein van de kwekerij.

 Bezoek www.marnis.nl