Historische Stadstour Zierikzee vol humor
Historische Stadstour Zierikzee vol humor

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Welkom bij de historische stadstour door het schilderachtige Zierikzee, geleid door de guitige boer Bertrand, die de 'grote stad' graag bezoekt en wekelijks zijn kolen verkoopt op het marktplein, en die tevens diep geworteld is in de rijke geschiedenis en de landelijke cultuur van deze pittoreske stad op het eiland Schouwen-Duiveland.

Jouw avontuur begint op het historische marktplein, waar de middeleeuwse gebouwen en de gezellige sfeer je meteen in de ban zullen brengen. Boer Bertrand begroet je met een warme glimlach en neemt je mee op een reis door de tijd, langs de geplaveide straten en langs de grachten die het hart van Zierikzee vormen.

Terwijl je door de smalle steegjes slentert, vertelt boer Bertrand kleurrijke verhalen over het leven in de stad door de eeuwen heen. Hij wijst op de prachtige gevels van de oude herenhuizen en deelt anekdotes over de families die hier ooit hebben gewoond, van kooplieden tot ambachtslieden.

Je komt langs de imposante Sint-Lievensmonstertoren, een symbool van de middeleeuwse glorie van Zierikzee. Hier vertelt boer Bertrand over de geschiedenis van de stadsmuren en de rol die de toren speelde in de verdediging van Zierikzee tegen indringers van overzee.

Na een korte wandeling bereik je de sfeervolle haven, waar kleurrijke boten dobberen in het kalme water en de kade bruisend is van bedrijvigheid. Boer Bertrand deelt zijn tomeloze passie voor de stad, de zee en de maritieme tradities van Zierikzee, en vertelt boeiende verhalen over de gloriejaren van de scheepvaart en de visserij.

Je sluit de tour met een hartelijke groet en een uitnodiging om terug te komen en nog meer te ontdekken.

 Bezoek gidstochten.nl

Historische Stadstour Zierikzee vol humor
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.