Museumnacht Leiden 2024


-advertentiepositie-



Museumnacht Leiden 2024

Zaterdag 1 juni 2024 is de Museumnacht Leiden: het jaarlijks terugkerende evenement dat de Leidse binnenstad voor de zestiende keer transformeert tot culturele ontmoetingsplaats. Dit jaar openen 11 verschillende Leidse musea en culturele instellingen 's avonds hun deuren. Er staat een fantastisch programma klaar om bezoekers van jong tot oud te laten genieten. Zo zijn er verschillende lezingen, workshops en rondleidingen. Bezoekers kunnen genieten van theatervoorstellingen, films en een breed scala aan muzikale optredens die door de gehele stad te zien en te horen zijn.
Een klein voorproefje van enkele highlights: Ontdek de kunstenaar in jezelf bij een workshop modeltekenen bij ARS Aemula Naturae, leer hoe traditionele Chinese zegels gemaakt worden in de Hortus Botanicus of bespeel een theremin in Rijksmuseum Boerhaave. Luister naar interessante lezingen over hoe je eigen biologische klok werkt, de Japanse feestdagen of het fenomeen synesthesie.
Ook de muziekliefhebbers zullen deze avond aan hun trekken komen: Beleef de Grammy-genomineerde meesterlijke gitarist Bombino in het Wereldmuseum Leiden. Luister naar singer/songwriter Merle in Molenmuseum de Valk, laat je betoveren door de zangeressen van vocaal ensemble Stella Polaris bij de Oude Leidse Sterrewacht of duik in de experimentele jazz van Melvin Rosbief bij Corpus in het academiegebouw.
De avond start om 19:15 uur op de Beestenmarkt met een optreden van de band Brassa, die met hun funky muziek de toon voor de avond zullen zetten. Om 20:00 uur is de officiƫle opening, waarna het programma in de deelnemende musea begint. Benieuwd geworden? Bekijk het volledige programma op de website van Museumnacht Leiden (museumnachtleiden.nl)

 Bezoek museumnachtleiden.nl

Foto: Simone Both
Foto: Simone Both
Foto: Franck Doho
Foto: Franck Doho
Foto: Franck Doho
Foto: Franck Doho