Musea Zuid-Holland

UITgelicht

Leukste zomerse dagjes uit in Zuid-Holland
Geniet van de zomer in Zuid-Holland! De leukste zonnige uitstapjes op een rij.
Gratis op station Leiden: Museum van Floortje van Floortje Dessing
LEIDEN - Vanaf nu te zien op station Leiden: mini-musuem van Floortje Dessing met bijzondere items uit...
Waarom Rotterdam een topstad is die je móet bezoeken
ROTTERDAM - Rotterdam is een van de 'top cities in the world for travellers 2016'.

musea in Zuid-Holland (188)

Aan de slag als onderzoeker in Science Centre Delft

delft, Zuid-Holland  -  Overleef een aardbeving, ontwerp een aerodynamische vliegtuigvleugel en test al je zintuigen! In het Science Centre Delft beleef je samen de wereld van wetenschap en techniek.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Creatief met glas in het Nationaal Glasmuseum

leerdam, Zuid-Holland  -  Leerdam staat wereldwijd bekend om zijn glas. Bekijk in het Nationaal Glasmuseum glas en kristal in allerlei vormen, kleuren, soorten en maten. En ga zelf aan de slag in de Glasblazerij!

's maandags gesloten 

Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren

gorinchem, Zuid-Holland  -  Stap aan boord van de veerpont en laat je meenemen door het prachtige gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek een eeuwenoud kasteel, maak een stadswandeling door Gorinchem en kom heerlijk tot rust in de waterrijke natuur.

elke dag geopend 

Archeon: terug in de tijd!

alphen aan den rijn, Zuid-Holland  -  Indrukwekkende poorten, bruggen, tempels: historische gebouwen in het Archeon nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Zwerf door de prehistorie, ontmoet de Romeinen en leer zwaardvechten en boogschieten!

vandaag nog gesloten, geopend 2 juni t/m 25 oktober, van 11:00 uur tot 17:00 uur 

Afgelast: Bezoek de commandopost

tijdelijke activiteit , - Bunkercomplex Park Overvoorde - 5 april 2020 - aanvangstijd 10:00u - Bunkercomplex Park Overvoorde / Commandopost Rijswijk is n van de bezoekerslocaties van het Museum Bescherming Bevolking. Een uniek complex waar 2e Wereldoorlog en Koude Oorlog elkaar ontmoeten. Bekijk hier de open dagen, entreeprijzen en routebeschrijving. In de gemeente Rijswijk ligt het...

Win vrijkaartjes voor Batavialand in Lelystad

prijsvraag Batavialand is dé plek in Nederland waar je voelt hoe we door de eeuwen heen samenwerken met de zee. Stap in de wereld van land ontginnen en bodemvondsten, ervaar hoe de Nederlandse handelsgeest en de scheepsbouw de handen ineensloegen en ontdek hoe ons maritiem verleden de wortels van de...

UITagenda Zuid-Holland musea