Open Stelling +
Open Stelling +

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vaar met een boot naar de verschillende bunkers in het Westland tijdens !

Acht zaterdagen per jaar zijn stelling 33, stelling 34 en stelling 46 open voor het publiek en verbonden met een boot over historisch water. Er wordt gevaren over de voormalige buitenste tankgracht van de Vesting Hoek van Holland met een zogeheten Westlander. Met dit type boot werden vroeger tuinbouwproducten verscheept van de tuinderijen naar de veiling.
Op Open Stelling + datums bent u ook te gast bij de verscholen Stelling 45. Hier bezoekt u een bunker in een particuliere (sier)tuin.

In de bunkers is de expositie breekbaar landschap te zien. Hiermee wordt het verhaal verteld over het Westland dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd doorkliefd met een 11 kilometer lange tankgracht.

Tijdens het programma nemen onze vrijwilligers u op sleeptouw door de bunkers. Ter ondersteuning ontvangt u een folder met uitgebreide informatie. Zo kunt u tijdens het varen ook zelf de verhalen achter het beton en water ontdekken.

Het programma start om 10:00 en eindigt om 13:30 bij stelling 33 bij de Oranjesluis in s-Gravenzande. Deze locatie is goed bereikbaar per fiets of auto.

Belangrijke details:
Er is geen toilet aanwezig, behalve een kleine cabine op de boot voor hoge nood
Het programma is niet geschikt voor minder-validen
Drinken en etenswaren dient u zelf mee te brengen. Bij warm weer zorgen wij voor extra water

Tip!
Aansluitend een lunch en bezoek aan meer bunkers? In de tuin van het restaurant van de intratuin in s-Gravenzande ligt een deel van Stelling 53. Hier kun je via een pad door het bunkerpark wandelen.
Het adres van de Intratuin is Monsterseweg 129 in s-Gravenzande.

 Bezoek stelling33.nl

Open Stelling +
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.