Luchtoorlog boven Noord-Holland in kleur




Luchtoorlog boven Noord-Holland in kleur

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Luchtoorlog boven Noord-Holland in kleur

Op zondag 2 juni is het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1 te Heemskerk, geopend voor het publiek. Om 14:00 uur wordt er door Hans Hauta een lezing gehouden over het luchtoorlog boven Noord-Holland in Kleur.

Over Fort bij Veldhuis

Fort bij Veldhuis ligt op de grens van Assendelft en Heemskerk. In het fort is het unieke Luchtoorlog museum ARG '40-45 gevestigd. Dit museum vertelt het verhaal over de luchtoorlog in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de expositie worden de onderdelen van de vliegtuigen op een prachtige manier tentoongesteld. In de diverse ruimtes van het oude fort zijn ook films, landschappen en vele voorwerpen te bekijken, zodat je als bezoeker een goed beeld krijgt van een belangrijke periode uit onze geschiedenis.

Na al dat ontdekken en leren, kun je een kopje drinken in nostalgisch caf, waar het lijkt of je teruggaat in de tijd.

Toegangsprijzen zondag:
Volwassenen 7,50, Kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen vanaf 4 jaar tot 12 jaar en veteranen 4,00, houders op vertoon van een donateurspas gratis.

Openingstijden: 2024: van mei tot en met oktober op de volgende zondagen: Mei 5 en 19, Juni : 2 en 16 en 30, Juli : 14 en 28, augustus 11 en 25, september 8 en 22, oktober 6 en 20

Openinsgtijden: van 11.00 uur 17.00 uur.

Locatie
Fort bij Veldhuis
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk

 Bezoek www.kennemerdagblad.nl

Luchtoorlog boven Noord-Holland in kleur
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.