Expositie: Koude Oorlog, turen naar de Russen
Expositie: Koude Oorlog, turen naar de Russen

Expositie: Koude Oorlog, turen naar de Russen

Op Fort Pannerden organiseren wij jaarlijks een historische tentoonstelling die raakvlakken heeft met de geschiedenis van het fort. Dit jaar presenteren wij met trots de expositie: Koude Oorlog, turen naar de Russen!

De Koude Oorlog was een turbulente tijd van gewapende vrede tussen de communistische en kapitalistische wereld in de tweede helft van de 20e eeuw. Herhaaldelijk was er de vrees dat plaatselijke conflicten zouden leiden tot een Derde Wereldoorlog, waarbij kernwapens gebruikt zouden kunnen worden. U herinnert zich misschien de Koreaoorlog, de Hongaarse opstand en de Cubacrisis.

In Nederland werden talloze maatregelen genomen om de bevolking te verdedigen en te beschermen tegen deze dreiging. Zo werd de organisatie Bescherming Bevolking opgericht en een netwerk gebouwd van luchtwachttorens en luchtwachtcentra, bemand door het Korps Luchtwachtdienst. En van deze 276 luchtwachtposten was boven op Fort Pannerden, op ons spectaculaire Uitzichtpunt! De taak van het korps was turen naar Russische vliegtuigen die niet door het toenmalige radarsysteem konden worden opgepikt en deze doorgeven aan de acht luchtwachtcentra.

In onze tentoonstelling willen wij bezoekers onderdompelen in de periode van na de Tweede Wereldoorlog tot aan de val van de Muur. Een ware beleving in beeld, voorwerpen, installaties, tekst, films, geluid en getuigenissen! Uiteraard krijgt het Korps Luchtwachtdienst op Fort Pannerden de nodige aandacht!

Prijzen
Tot en met 3 jaar: gratis
4 t/m 11 jaar: 9,50
12 jaar en ouder: 14,50
Toeslag Elements: 8,75 p.p. op de toegangsprijs
Toeslag Struintocht met gids: 5,00 p.p. op de toegangsprijs

De Museumkaart is geldig (alleen de Museumkaart van de Museumvereniging!).

Locatie
Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV Doornenburg (Gelderland)

 Bezoek www.fortpannerden.eu

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.