Lek in de Verdediging
Lek in de Verdediging

» Let op: deze activiteit is voorbij «

07 jul 13:30-16.30 Lek in de Verdediging is een spannende belevenis langs schuilplaatsen en door loopgraven.

Lek in de verdediging is een spannende belevenis langs schuilplaatsen en door loopgraven.

Vanaf Werk aan het Spoel, over de Lek met het Liniepontje naar Werk aan de Groeneweg. Lopend n varend door het Linielandschap met aandacht voor de uiterwaarden, de rivier de Lek en de zichtbare restanten van de Waterlinie en verhalen van de geschiedenis van dit gebied.

De verschillende loopgraven op Werk aan de Groeneweg n de groepsschuilplaatsen (vaak onterecht bunkers genoemd) worden natuurlijk bezocht van buiten n binnen

De locaties
Werk aan het Spoel is aangelegd om de sluis te beschermen die het land achter de dijk onder water kon zetten in tijden van oorlogsdreiging. Werk aan het Spoel vormde samen met Fort Everdingen, Fort bij Honswijk en Werk aan de Groeneweg de bescherming van de Lek, een lek in de verdediging zo gezegd.

Werk aan de Groeneweg is 100 jaar geleden aangelegd als extra bescherming voor fort Honswijk en bestaat uit loopgraven en tientallen groepsschuilplaatsen. In 2913 is deze locatie door Staatsbosbeheer hersteld. Een bijzondere plek met naast historische plekken ook natuur, appelbomen en een fijne picknickplek.

Kaartjes: https://www.ticketkantoor.nl/shop/verdediging-juli

 Bezoek www.werkaanhetspoel.nl

Lek in de Verdediging
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.