Rondleiding Fort Altena
Rondleiding Fort Altena

Pal aan de A27 ligt het cultuurhistorisch erfgoed Fort Altena. Dit fort werd in 1847 als verdedigingswerk gebouwd. Ga mee met de rondleiding die perfect te combineren is met een lunch in de brasserie. #fortaltena

Fort Altena toen
Fort Altena is tussen 1847 en 1850 ten zuiden van Sleeuwijk gebouwd. Het ligt langs de oude Route Impriale; de Napoleontische straatweg van Parijs naar Amsterdam. Fort Altena maakt onderdeel uit van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en diende als afsluiting van de toegang Breda-Gorinchem en de Uppelsche Dijk. Later werd het fort volledig verbouwd en vergroot tot een langgerekt fort. De oude toren werd aan de zuidzijde extra beschermd met aan weerszijden bomvrije kazernes.
Rondleiding
De rondleiding start om 14.00 uur en is perfect te combineren met een lunch in de brasserie. Wil je graag deelnemen aan een van de rondleidingen? Meld je vooraf aan via info@fortaltena.nl of bel naar Fort Altena (tel. 0183-301329).
Kosten
Volwassenen: 4 euro
Kinderen: 2 euro
Contant betalen bij de gids
Natuurpunt
Fort Altena is tevens een erkende Brabantse Natuurpoort en is hiermee ht startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Bij de Brabantse Natuurpoort tref je een 4 meter hoge sleutel als herkenningspunt. Er staat een paneel met informatie over de routes, natuur- en cultuurhistorie in de omgeving.
* Dit betreft een speciale rondleiding.
Samen met de wasvrouw ga je op pad en hoor je haar verhaal over het leven op de forten anno 1880. Deze speciale rondleiding kost 6,00 p.p. en aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via de site van Brabants Landschap: Activiteiten overzicht Brabantslandschap.nl

 Bezoek www.fortaltena.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.