Expositie | In het vacum voelden we lucht
Expositie | In het vacum voelden we lucht

Expositie | In het vacum voelden we lucht

Vanaf 7 juli 2024 opent een nieuwe tentoonstelling en publieksprogramma. In het vacum voelden we lucht verkent vacums, cocons en echokamers evenals toevluchtsoorden, vrijplaatsen en safe spaces. Het is gericht op gezamenlijk gevormde (denk)ruimtes, weg van wat misschien maatschappelijk gebruikelijk is en op de mogelijkheid voor verbinding binnen zon bubbel.

Tentoonstellingsprogramma In het vacum voelden we lucht

Wanneer maakt een vacum vrij en wanneer beperkt het? Hoe vullen we een vacum? Vullen we het alleen of samen? En met welke verhalen, omhelzingen, woorden, objecten en waarden?

In het vacum voelden we lucht is een groepstentoonstelling en publieksprogramma dat vacums, cocons en echokamers verkent, evenals toevluchtsoorden, vrijplaatsen en safe spaces. Het is gericht op gezamenlijk gevormde (denk)ruimtes, weg van wat misschien maatschappelijk gebruikelijk is en op de mogelijkheid voor verbinding binnen zon bubbel. De tentoonstelling bevat met name digitale installaties en enkele sculpturale werken, die op hun eigen unieke manier aanleiding bieden voor fysiek samenzijn en ingaan op vragen over gemeenschapsvorming, saamhorigheid en het bundelen van tegenkracht.

We kijken ernaar uit om werken te delen van onder meer Jonathas de Andrade (Brazili), Egl Budvytyt (Litouwen), Sabine Groenewegen (Nederland), Cristina Lavosi (Itali), het collectief Total Refusal (Oostenrijk) en andere kunstenaars. De komende maanden staat je een divers tentoonstellingsprogramma te wachten met videokunst, sculpturen, artistiek onderzoek, performances en workshops.

Locatie
Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
2141 EE Vijfhuizen

 Bezoek www.kunstfort.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.