1

Herfstoogst 2009




Herfstoogst 2009

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Herfstoogst 2009

Op zondag 25 oktober 2009 omarmt Kasteel Heeswijk het najaar blijmoedig met zijn eigen Herfstoogst. Dat is een open dag; een feestelijke en gezellige najaarsdag met muziek, spelletjes, kraampjes en rondleidingen, maar vooral veel verschillende soorten - vaak ambachtelijk bereid - voedsel, bij uitstek passend bij dit seizoen. Herfstoogst staat dit jaar nadrukkelijk in het teken van het thema ‘Kasteel Heeswijk aan tafel’.

Najaarslekkernijen
Kasteel Heeswijk - subtiel versierd in fraaie herfsttonen - verwelkomt jong en oud tussen 12 en 17 uur op zijn laagdrempelige najaarsviering. Het Binnen-Diezekoor, een klavecimbeltrio o.l.v. Eelco Kooiker en twee accordeonisten nemen de muziek voor hun rekening. Op de kasseien van beide binnenplaatsen staat een tiental kraampjes waar ambachtelijk bereide streekgerechten en najaarslekkernijen kunnen worden geproefd, gekocht en meegenomen, of direct verorberd.

Natuurlijk zijn er paddestoelen (waaronder de bijzondere Japanse shiitake), tamme kastanjes om ter plekke te poffen en biologisch geteelde appels. Maar er worden ook druiven, wijnen, kruiden, walnoten, geitenkaas (met workshop) en Limburgse vlaaien aangeboden. De fazanterie bezet een kraam, elders zijn struisvogelveren en -eieren te koop, er is een workshop wilgentenen vlechten en vrijwilligers van de Kilsdonkse molen laten zich zien en van zich horen. Bovendien zijn er op Kasteel Heeswijk vandaag buitenrondleidingen en kinderworkshops.

Kasteel Heeswijk aan tafel
De presentatie ‘Kasteel Heeswijk aan tafel’ - die vandaag van start gaat - behelst o.a. een aantal schitterende en in vol ornaat gedekte tafels in de Chinese kamer, de salon en de witte kamer van het kasteel. Hiermee wordt een beeld geschetst van de wijze waarop de baron, de barones en de jonkers van het kasteel in de 19e eeuw het ritueel van de maaltijd beleefden. Eetgewoontes, tafelgereedschap, kookgerei en andere keukengeheimen worden vandaag tijdens rondleidingen door het kasteelmuseum discreet maar tot in ieder detail smakelijk opgedist. De presentatie ‘Kasteel Heeswijk aan tafel’ is - tijdens rondleidingen - te zien tot maart 2010.

Brasserie Het Koetshuis
De stijlvolle en gemoedelijke brasserie ‘Brasserie Het Koetshuis’, nog maar kortgeleden in gebruik genomen, is vanaf 11.00 uur tot vroeg in de avond geopend, met luxe broodjes, tapas, dranken en gerechten van de uitstekende kleine kaart.

Herfstoogst 2009 - zondag 25 oktober 2009 - wordt op Kasteel Heeswijk gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. Entree: volwassenen € 6,-, kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3,-. Kasteel Heeswijk beschikt over een eigen parkeerplaats op loopafstand.

 Bezoek www.kasteelheeswijk.nl

Herfstoogst 2009
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.