Den Haag Sculptuur - Russia XXI




Den Haag Sculptuur - Russia XXI

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een unieke tentoonstelling van Russische beeldhouwkunst. 

Eén tentoonstelling, twee locaties. De kerntentoonstell

Eén tentoonstelling, twee locaties. De kerntentoonstelling is in museum Beelden aan Zee. Een twintigtal monumentale beelden op het Lange Voorhout in Den Haag complementeren de tentoonstelling. Het is het eerste grote overzicht van eigentijdse Russische sculptuur buiten Rusland. 

Een unieke tentoonstelling van Russische beeldhouwkunst. Na de succesvolle tentoonstellingen "Den Haag onder de Hemel" en "The Rainbow Nation" presenteren Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee in de zomer van 2013 een grote tentoonstelling met hedendaagse Russische beeldhouwkunst.

Het thema voor 2013 is de hedendaagse beeldhouwkunst uit Rusland. Van eind mei tot en met oktober presenteert Museum Beelden aan Zee een rijke verscheidenheid aan objecten, installaties en andere ruimtelijk werk. Op het Lange Voorhout staat monumentaal werk. De deelnemende kunstenaars zullen gevestigde namen en nieuwe talenten zijn.

De kunstenaars
De organisatie oriënteert zich onder anderen op AES+F, Yuri Avvakumov, Grisha Bruskin, Andrei Filippov, Dmitri Gutov, Iced Architects, Ilya & Emilia Kabakov, Irina Korina, Valery Koshlyakov, Alexander Kosolapov, Oleg Kulik, Boris Orlov, Gosha Ostretsov, Sergei Shekhortsov, Leonid Sokov, Alexander Taratynov en Vadim Zakharov.

Rusland
De keuze voor Rusland heeft diverse redenen. Russische kunstenaars spelen een belangrijke rol in de moderne beeldhouwkunst. In de afgelopen veertig jaar heeft de beeldhouwkunst er een zeer interessante ontwikkeling doorgemaakt - zoals in de hele Russische kunstwereld worden ideologische en maatschappelijke discussies er in alle hevigheid gevoerd - maar is hier nog vrijwel onbekend. Het wordt de eerste grote overzichtstentoonstelling van hedendaagse Russische sculpturen in Nederland.

 Bezoek www.beeldenaanzee.nl

Den Haag Sculptuur - Russia XXI
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.