Grachtenfestival


-advertentiepositie-



Grachtenfestival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Grachtenfestival is een jaarlijks terugkerend muziekfestival waarbij uitvoeringen van klassieke muziek plaatsvinden op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, de IJ-oevers en in Noord. Tijdens het Grachtenfestival krijgt Amsterdam er zeker 50 unieke concertlocaties bij: prachtige stijlkamers in grachtenpanden, bijzondere plekken op en aan het water!

Het Grachtenfestival biedt met name jong, muzikaal talent uit heel Nederland een podium. Tegelijkertijd wordt de bezoeker meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs niet eerder ontdekte plekken.

Het jaarlijkse thema inspireert musici tot het samenstellen van een speciaal programma voor het Grachtenfestival. In 2011 is het thema 'Dans'; (klassieke) dansmuziek in al zijn facetten vertolkt.

Op de tweede zaterdag in het festival vinden de gratis Huis-, Tuin en Dakterrasconcerten plaats, waarbij prijswinnaars van (inter)nationale concoursen optreden. De concerten zijn zeer populair bij bezoekers van het Grachtenfestival, die op de ochtend van de concerten al voor dag en dauw in de rij staan voor een kaartje.

Naast het Grachtenfestival is er ook het Kindergrachtenfestival, met speciaal voor kinderen gemaakte voorstellingen op unieke locaties, zoals het Vuurtoreneiland.

 Bezoek www.grachtenfestival.nl

Grachtenfestival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.