1

De Parade 2011




De Parade 2011

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Theater, muziek, dans, film en beeldende kunst, het rondreizend festival de Parade prikkelt met z'n verrassende voorstellingen alle zin Theater, muziek, dans, film en beeldende kunst, het rondreizend festival de Parade prikkelt met z'n verrassende voorstellingen alle zintuigen. In de vier grote steden worden parken omgetoverd in een tijdelijke culturele straat met theatertenten, fonteintenten en zelfs een nostalgische zweefmolen. Ook culinaire piraten reizen mee met smakelijke eettentjes en gezellige terrassen.



Programma Parade

Te zien in alle Parade-steden zijn onder meer: Ashton Brothers, ooit op de Parade begonnen en nu weer terug in hun originele bezetting, John Buijsman met 'Het Uur van het Konijn', een hartstochtelijke eenmansopera over een aartsoptimist en Orkater/The Sadists spelen met veel live-muziek, humor en fysiek geweld 'Rockabilly Roadkill'. Hadewych Minis richt zich, samen van Jan van Eerd, op haar eigen muziek in 'Hade', de opera 'PEP Talks' van Yo! Opera geeft bezoekers een moment van bezinning en Circuswerkplaats Boost combineert circus met theater, dans en beeldende kunst in 'Uitblinkers'.



Club Guy & Roni (Roni Haver, Igor Podsiadly en Camilo Chapelo) laten in l?Histoire du Soldat de pijnlijke ervaringen van een soldaat zien en Michiel de Regt regisseert 'Oscar en zijn moeder'; moeder en zoon verwikkeld in een benauwd gevecht om liefde met tekst van Jibbe Willems en spel en muziek van Nik van den Berg en Sarah Jonker. Muziektheatercollectief Het Volksoperahuis speelt 'I.N.D.O. - In Nederland Door Omstandigheden' en 'Enoch Arden'; een negentiende-eeuwse tearjerker. MTG Blont staat op de planken met een soft erotische voorstelling over zo'n beetje van alles en George van Houts en Raymonde de Kuijper met een huwelijkscomedy met een uiterst bitter randje, geregisseerd door Aat Ceelen.
Dit jaar ook op de Parade: Dette Glashouwer, Roos Reebergen, Arjen Lubach en Tim Kamps. Het Ro theater speelt 'Samurai', een monoloog door Bart Slegers geregisseerd door Jetse Batelaan. Theater aan het Spui reist mee met een eigen paviljoen en Productiehuis Rotterdam speelt drie voorstellingen.

 Bezoek www.rotterdamsuitburo.nl

De Parade 2011
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.