1

Balgexpres op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit Schiermonnikoog, kruising Noorderstreek / Torenstreek  -  Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland

vandaag nog gesloten, geopend op woensdag 4 oktober 2023, 16:30 uur 

OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

tijdelijke activiteit nieuwkoop, Zuid-Holland, Nieuwkoopse Plassen, Restaurant Tijsterman  -  Vaar tussen de watervogels, vang slootbeestjes en wandel over een onbewoond eiland in de Nieuwkoopse Plassen.

vandaag nog gesloten, geopend op woensdag 4 oktober 2023, 15:00 uur 

Cultuurhistorische dorpswandeling

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van het dorp? Ga mee met eilandergids Arend Maris en leer Schiermonnikoog op ludieke wijze kennen.

vandaag nog gesloten, geopend op woensdag 4 oktober 2023, 14:00 uur 

Varen naar het verdronken dorp in De Wieden

tijdelijke activiteit sint jansklooster, Overijssel, Bezoekerscentrum De Wieden  -  Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Het eens zo levendige dorp op de bodem van de Beulakerwijde.

vandaag nog gesloten, geopend op woensdag 4 oktober 2023, 15:00 uur 

Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen

tijdelijke activiteit nieuwkoop, Zuid-Holland, Nieuwkoopse Plassen, Restaurant Tijsterman  -  Maak dit najaar kennis met ht best bewaarde geheim van het Groene Hart.

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 5 oktober 2023, 14:00 uur 

Herfstwandelexcursie in Waalenburg - De Marel, Texel

tijdelijke activiteit de waal, Noord-Holland, De Waal, Natuurcentrum De Marel  -  In deze tijd van het jaar is dit een goede plek om te genieten van de najaarstrek. Talrijke vogels arriveren uit meer noordelijk gelegen broedstreken en doen Texel aan om uit te rusten en energie te tanken voor hun vervolgreis of om de winter hier...

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 5 oktober 2023, 13:30 uur 

Bessenwandeling tijdens het Schiermonnikoog Festival

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Planten kunnen niet lopen. Om toch van de ene plek op de andere te komen, moeten ze inventief zijn. Zo produceren ze, precies op het moment dat duizenden trekvogels op het eiland neerstrijken, heerlijke, felgekleurde bessen.

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 5 oktober 2023, 10:00 uur 

Struinen langs kwelder, duin en strand

tijdelijke activiteit Schiermonnikoog, Bank van Banck  -  Op laarzen of hoge wandelschoenen lopen we vanaf de Bank van Banck via de Westerkwelder naar het strand en door de duinen terug naar het dorp.

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 5 oktober 2023, 10:00 uur 

Balgexpres op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit Schiermonnikoog, kruising Noorderstreek / Torenstreek  -  Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 5 oktober 2023, 08:00 uur 

Huifkartocht op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, voormalige werkschuur Natuurmonumenten  -  Beleef Schiermonnikoog met n of twee pk.

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 5 oktober 2023, 09:30 uur 

Wattwanderung Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, oude bezoekerscentrum  -  Ein Spaziergang auf dem Meeresgrund - erleben Sie das Wattenmeer in Begleitung eines erfahrenen Fhrers

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 6 oktober 2023, 07:00 uur 

NMF Kamermuziekfestival: Julija Hartig en Reineke Broekhans...

tijdelijke activiteit velsen-zuid, Noord-Holland, Beeckestijn, voor het landhuis  -  Edison Klassiek winnaar Julija Hartig en Reineke Broekhans zullen hun programma Dark Velvet laten horen in het Koetshuis. Dit programma is als een boeket vol met hedendaagse stukken, speciaal gecomponeerd of gearrangeerd voor Julija.

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 6 oktober 2023, 20:00 uur 

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

tijdelijke activiteit oosterend, Friesland, Parkeerplaats Stuifweg (nog 1200m lopen naar startpunt)  -  Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 7 oktober 2023, 07:30 uur 

OERRR Paddenstoelensafari - Leuvenumse bossen

tijdelijke activiteit ermelo, Gelderland, Leuvenumse Bossen, parkeerplaats Poolseweg  -  Ga je mee speuren naar paddenstoelen? Ontdek samen met de boswachter in de bossen op de Veluwe bijzondere paddenstoelgeheimen.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 7 oktober 2023, 10:00 uur 

Veldbezoek aan het Koningsdiep met Ledencommissie Fryslân

tijdelijke activiteit siegerswoude, Friesland, Siegerswoude, Camping De Sieghorst  -  Na ons webinar over waterkwaliteit vorig jaar 20 september ben je misschien benieuwd naar de concrete plannen voor herstel van de natuur en haar waterkwaliteit in onze provincie. Op 7 oktober organiseren we daarom dit veldbezoek aan de beek...

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 7 oktober 2023, 10:00 uur 

Help de boswachter in Twente

tijdelijke activiteit Parkeerplaats Ronde Bultenweg  -  Help jij de boswachters in Twente een ochtend mee in het Buurserzand? Actief in de natuur met de boswachters het terrein beheren. Deze dag gaan we Amerikaanse vogelkers langs de Knoefweg verwijderen. Lekker aan de schop, een gratis work-out in de...

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 7 oktober 2023, 09:00 uur 

Balgexpres op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit Schiermonnikoog, kruising Noorderstreek / Torenstreek  -  Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 7 oktober 2023, 09:00 uur 

Wad excursie op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, oude bezoekerscentrum  -  Tijdens de wadexcursie neemt eilandergids Thijs de Boer je mee het wad op, de modder in!

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 7 oktober 2023, 09:00 uur 

Sla geen paarden schaaktoernooi

tijdelijke activiteit breda, Noord-Brabant, Belcrumhuis  -  Schaak je graag? Doe mee aan het Sla geen paarden schaaktoernooi van de Partij voor de Dieren in Breda. Het gaat om de gezelligheid en er is een mooie kunstzinnige prijs beschikbaar voor de winnaar.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 15 oktober 2023, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Passie voor Japan

tijdelijke activiteit horst, Limburg, Museum de Kantfabriek  -  Beelden van Hans Reijnders, 50 jaar beeldend kunstenaar. Kimono’s uit de verzameling van Adri en Guky van Hoegee.

geopend, seizoen: zondag 8 oktober 2023 t/m zaterdag 10 februari 2024, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Expeditie Dierendag voor hond en baasje

tijdelijke activiteit almere, Flevoland  -  Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga op 1 oktober naar Outdoorpark SEC Almere. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 10:00 uur tot 15:00 uur 

Openstelling

tijdelijke activiteit rijswijk, Zuid-Holland, Bunkercomplex Park Overvoorde  -  Breng een bezoek aan het best bewaarde geheim van Rijswijk! Museum Bescherming Bevolking - Bunkercomplex Park Overvoorde is op zondag 1 oktober geopend voor bezoekers van 10:00- 15:30 uur. #rijswijk

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 10:00 uur tot 15:30 uur 

De Achterhoekse najaarsmarkt

tijdelijke activiteit westendorp, Gelderland  -  Braderie, Achterhoek, Streekproducten, dagje, familie, najaarsmarkt, herfst, overdekt, restaurant, foodtrucks

geopend op zondag 1 oktober 2023 

Historische Rondleiding

tijdelijke activiteit ijmuiden, Noord-Holland, Forteiland IJmuiden  -  Bezoek Forteiland IJmuiden, de parel van IJmuiden. Tijdens de historische rondleiding op zondag 5 maart staan er gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen.

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 10:45 uur tot 17:15 uur 

Najaarsmarkt Eibergen

tijdelijke activiteit eibergen, Gelderland  -  Dagje weg naar een mooie najaarsmarkt met je vrienden en famillie er lekker op uit in Eibergen.

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 11::0 uur tot 17::0 uur 

Rondleiding Hembrugterrein

tijdelijke activiteit zaandam, Noord-Holland, Hembrug Museum  -  Iedere eerste zondag van de maand rondleidingen over Hembrug @Hembrug Museum

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 11:00 uur tot 12:30 uur 

Jaarmarkt Oosthuizen

tijdelijke activiteit oosthuizen, Noord-Holland, centrum  -  Supergezellige jaarmarkt in Oosthuizen!

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 11:00 uur tot 17:00 uur 

Museum Bunker Alkmaar '40 -'45

tijdelijke activiteit alkmaar, Noord-Holland, Bunker Alkmaar  -  Museum Bunker Alkmaar 45 is op zondag 1 oktober geopend. Ontdek deze voormalige telefoonbunker om de geschiedenis van WO2 in het algemeen -en die tijd in Alkmaar in het bijzonder- levend te houden.

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 11:00 uur tot 17:00 uur 

Kijken op Fort Kijkuit

tijdelijke activiteit kortenhoef, Noord-Holland, Fort Kijkuit  -  Laat je rondleiden op Fort Kijkuit! Kom langs (reserveren mg, maar hoeft niet) en laat je verrassen! Elke eerste zondag van de maand van 12:00 tot 16:00 uur. Gratis voor leden van Natuurmonumenten.

geopend op zondag 1 oktober 2023, van 12:00 uur tot 16:00 uur 

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

korting + gratis consumptie Sta in Oorlogsmuseum Overloon stil bij de Tweede Wereldoorlog, het verzet, D-Day en de bevrijding. Het museum is al in 1946 letterlijk op het slagveld gebouwd. Ontdek alles over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

bekijk nog meer activiteiten in de buurt van Workshop fotografie Schoorlse Duinen