Activiteiten vlakbij Dierenvriendjespad Bentwoud

Lavinia Meijer (harp) en Nadia Sirota (altviool) - Glass, Muhly en een wereldpremière

tijdelijke activiteit ede, Gelderland, Edesche Concertzaal  -  Een concert door Lavinia Meijer is altijd bijzonder en nooit hetzelfde. Dit seizoen neemt Lavinia de Amerikaanse altvioliste Nadia Sirota mee. Samen zorgen ze voor een spectaculaire avond vol verrassingen. Duik in de intrigerende klankwereld van...

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 20:00 uur 

Zuiderzee in beeld | films en verhalen

tijdelijke activiteit enkhuizen, Noord-Holland  -  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober komt Zuiderzee in beeld in het kader van de Maand van de Geschiedenis naar het Zuiderzeemuseum. Bekijk in het buitenmuseum verschillende films.

geopend van zaterdag 1 oktober 2022 t/m zondag 2 oktober 2022, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Herfstig!

tijdelijke activiteit arcen, Limburg, Kasteeltuinen Arcen  -  Duizenden seizoenbloeiers als decoratie in de tientallen tuinen vol warme herfsttinten!

geopend van zaterdag 1 oktober 2022 t/m zondag 30 oktober 2022, van 10:00 uur tot 18:00 uur 

Exclusieve eilandwandeling op Schiermonnikoog naar het baken Willemsduin

tijdelijke activiteit Schiermonnikoog, Fietsenstalling op de Veerdam  -  Een unieke en stevige wandeling die begint bij de Veerdam op Schiermonnikoog en die via het wad en de kwelders naar het baken Willemsduin gaat. Vervolgens lopen we over het strand om uiteindelijk in het dorp uit te komen. We lopen door een gebied...

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 07:15 uur 

Vogeltrek in de Diepen

tijdelijke activiteit milsbeek, Limburg, Sint-Jansberg, Eethuis De Diepen  -  De vogeltrek is misschien wel het mooiste natuurfenomeen dat we kennen. Iedere vogelsoort heeft zijn eigen trek. Altijd al willen weten waarom en hoe ze dit doen? Ga dan mee op de vogeltrekwandeling!v

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 07:30 uur 

Garage Sale Sas van Gent

tijdelijke activiteit sas van gent, Zeeland  -  In 2021 deden er meer dan 136 inwoners van Sas van Gent mee aan dit unieke evenement.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, van 08:00 uur tot 16:00 uur 

Wandelen tussen de wintervogels in Ackerdijkse Plassen

tijdelijke activiteit delfgauw, Zuid-Holland, Midden-Delfland, Ackerdijkse Plassen, vergaderboerderij  -  Ga de stad uit voor een verkwikkende wandeling in het bijzondere natuurgebied de Ackerdijkse Plassen, gelegen op nog geen steenworp afstand van Rotterdam en Delft. Een paar keer per jaar wordt dit beschermde natuurgebied opengesteld en kun jij in...

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 09:00 uur 

Help de boswachter in Twente

tijdelijke activiteit Parkeerplaats Ronde Bultenweg  -  Help jij de boswachters in Twente een ochtend mee in het Buurserzand? Actief in de natuur met de boswachters het terrein beheren. Deze dag gaan we Amerikaanse vogelkers langs de Knoefweg verwijderen. Lekker aan de schop, een gratis work-out in de...

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 09:00 uur 

Boottocht naar de eendenkooi van het Naardermeer

tijdelijke activiteit naarden, Noord-Holland, Naardermeer, Erf Stadzigt  -  Stap aan boord van de fluisterboot en ontdek de historische eendenkooi van het Naardermeer.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 09:30 uur 

Ontdek landgoed Coelhorst

tijdelijke activiteit Coelhorst, kapel Coelhorst  -  Net buiten de stad Amersfoort ligt, verscholen aan de rivier de Eem, het eeuwenoude landgoed Coelhorst. Loop mee met de gids en en ontdek de rijke geschiedenis van het landgoed.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 10:00 uur 

Zwerven over de Veluwezoom Imbosch en de Elsberg

tijdelijke activiteit rheden, Gelderland, Veluwezoom, Paviljoen De Posbank  -  Kom mee en ervaar de pracht van dit (historische) deel van de Veluwezoom, een uniek natuurgebied.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 10:00 uur 

Wandelen met yoga op Landgoed Mookerheide

tijdelijke activiteit molenhoek, Gelderland, Landgoed Mookerheide, De Tuin  -  Samen maken we een mooie wandeling met onderweg fijne oefeningen voor lichaam en geest.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 10:00 uur 

Orchideendag

tijdelijke activiteit utrecht, Utrecht, Fort Hoofddijk  -  Op zaterdag 1 oktober 2022 wordt in de Botanische Tuinen van onze universiteit wederom de jaarlijkse Orchideendag gehouden.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, van 10:00 uur tot 15:00 uur 

Talentenveiling en markt

tijdelijke activiteit krimpen aan de lek, Zuid-Holland  -  Een talentenveiling en markt in een. Kerkleden bieden diensten, belevingen of bijzondere producten aan, die worden geveild. Verder is er rommelmarkt, tot 15.00uur. Veiling is om 14:00 uur.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, van 10:00 uur tot 15:00 uur 

Open dag NIOZ Zeeonderzoek in Yerseke

tijdelijke activiteit yerseke, Zeeland, Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ)  -  Wil jij ontdekken hoe de natuur ons helpt tegen overstromingen? Waarvoor je zeewier allemaal kunt gebruiken? Met Virtual Reality verleden en toekomst van Zeeland ervaren? Kom dan naar de Open Dag van NIOZ Zeeonderzoek in Yerseke!

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, van 10:00 uur tot 16:00 uur 

Korenfestival De Watergeus

tijdelijke activiteit brielle, Zuid-Holland, Vesting Brielle  -  Op zaterdag 1 oktober worden op vijf verschillende locaties in de Brielse binnenstad van 10.00 tot 17.00 uur optredens verzorgd van 35 koren. De koren treden elk 2 keer een uur op. Het festival is voor alle leeftijden en koren uit de regio...

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Bajesdag

tijdelijke activiteit veenhuizen, Drenthe  -  Op zaterdag 1 oktober organiseert het Gevangenismuseum, na een ‘Corona-pauze’ van twee jaar, weer een Bajesdag. Bezoekers kunnen deze dag beleven wat er gebeurt als je de wet overtreedt

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Ontdek de waterrijke natuur van het eiland Tiengemeten

tijdelijke activiteit Tiengemeten, haven Tiengemeten  -  Ga mee op ontdekkingstocht over het eiland Tiengemeten en kom meer te weten over het belang van water in het kommoeras en in de vele kreken die er over het gehele eiland lopen en samen een uniek natuurgebied vormen.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 10:15 uur 

Een geologische tijdreis in de ENCI groeve

tijdelijke activiteit maastricht, Limburg, Sint-Pietersberg, Châlet D'n Observant  -  Het kalkgesteente waaruit de Sint Pietersberg is opgebouwd is al meer dan 70 miljoen jaar oud. Hoe is deze kalksteen ontstaan en welke lagen zijn er te onderscheiden? Kom er alles over te weten tijdens deze geologie-excursie.

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 10:30 uur 

Paddenstoelenwandeling Dwingelderveld

tijdelijke activiteit ruinen, Drenthe, Bezoekerscentrum Dwingelderveld  -  Ga mee met de gids en zoek bijzondere paddenstoelen

geopend op zaterdag 1 oktober 2022, 11:00 uur