Activiteiten vlakbij Dierenvriendjespad Bentwoud

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

tijdelijke activiteit oosterend, Friesland, Parkeerplaats Stuifweg (nog 1200m lopen naar startpunt)  -  Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 09:00 uur 

Met de kop in de wind en muziek in de duinen

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Strandopgang de Marlijn  -  Wat is er nou mooier dan tijdens het Schiermonnikoog Festival de muziek en de natuur van het eiland cht met elkaar te verbinden?

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 09:30 uur 

Balgexpres op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit Schiermonnikoog, kruising Noorderstreek / Torenstreek  -  Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 10:00 uur 

Biljarten

tijdelijke activiteit koog aan de zaan, Noord-Holland, Buurtcentrum de Vuister  -  Kom lekker biljarten in het buurtcentrum. Het is een precies spel waar goeie concentratie en coördinatie erg belangrijk zijn. Neem een partner mee en kom het proberen voor 1,50 per uur. Het is ook mogelijk om individueel te oefenen.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, van 10:00 uur tot 12:00 uur 

Strandpalenwandeling Noordzee

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Vuurtoren  -  Vanaf de (rode) vuurtoren wandelt u met gids Harry Alers langs strandpalen door de duinen, over paden en het Noordzeestrand.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 10:30 uur 

Vogelringstation Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Duinhoeve Schiermonnikoog  -  Kom kijken hoe het ringwerk er aan toe gaat

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 11:00 uur 

Zeehondentocht met zandplaatlanding (Vriendschap)

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Veerdam  -  Tijdens deze boottocht vertellen wij je over het prachtige gebied en nemen je mee naar een zeehondenbank. Vervolgens varen we door naar de zandplaat waar we aanlanden.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 11:45 uur 

Ontdek De Wieden - vaarexcursie

tijdelijke activiteit sint jansklooster, Overijssel, Bezoekerscentrum De Wieden  -  Stap aan boord van de onze fluisterboot en kom mee De Wieden ontdekken! De schipper is ook boswachter / natuurgids en vertelt over de bijzondere historie en de rijke planten- en dierenleven in De Wieden.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 12:30 uur 

Wadloopsnuffeltocht op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Jachthaven Schiermonnikoog (z-tickets 5320)  -  De wadloopsnuffeltocht is bedoeld voor iedereen die wel eens alle facetten van het echte wadlopen wil gaan uitproberen.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 12:45 uur 

Pauzeconcert kloosterkerk den haag

tijdelijke activiteit den haag centrum, Zuid-Holland, kloosterkerk  -  elke 1e en 3e woensdag van de maand pauzeconcert in de Kloosterkerk te Den Haag aan het Lange Voorhout gratis toegang; na afloop collecte meestal ook livestream https://www.youtube.com/channel/UCxkDHB1pchUeIt1JEZXc-2g

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, van 12:45 uur tot 13:15 uur 

‘De Betoverende Tuin’ in herfstkleuren

tijdelijke activiteit Art Sanctuary  -  Voor de eerste maal opent de internationale kunsttoonstelling ‘De Betoverende Tuin’ gedurende de herfst met beeldhouwwerken in een natuurlijke landschapstuin vol contrasten, verrassingen en herfstkleuren.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, van 13:00 uur tot 19:00 uur 

Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI groeve

tijdelijke activiteit maastricht, Limburg, Sint-Pietersberg, Châlet D'n Observant  -  Ontdek wat er tussen 72 en 66 miljoen jaar geleden leefde in de Krijtzee en zie wat er nu leeft in de groeve

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 13:30 uur 

Elektrokartocht Buurserzand

tijdelijke activiteit haaksbergen, Overijssel, Buurserzand, infocentrum De Wakel  -  Comfortabel door heidevelden, langs Bommelas en Buursermeertje. Vanuit je stoel genieten van bijzondere vergezichten in het Buurserzand. Ook rolstoelgebruikers zijn van harte welkom!

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 14:00 uur 

Duindetective: speuren naar sporen (6+)

tijdelijke activiteit driehuis, Noord-Brabant, Zuid-Kennemerland, ingang Midden-Herenduin  -  Ga mee met de boswachter en word duindetective! Wie woont, loopt en eet in het bos en de duinen?

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 14:00 uur 

Cultuurhistorische dorpswandeling

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van het dorp? Ga mee met eilandergids Arend Maris en leer Schiermonnikoog op ludieke wijze kennen.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 14:00 uur 

Poppentheater de Fighter

tijdelijke activiteit rotterdam, Zuid-Holland  -  Poppentheater op een schip. Hoe spannend is dat? Kom kijken!

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, van 14:00 uur tot 14:45 uur 

OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

tijdelijke activiteit nieuwkoop, Zuid-Holland, Nieuwkoopse Plassen, Restaurant Tijsterman  -  Vaar tussen de watervogels, vang slootbeestjes en wandel over een onbewoond eiland in de Nieuwkoopse Plassen.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, 15:00 uur 

Koos & Moos de Theatershow

tijdelijke activiteit raalte, Overijssel, HOFtheater  -  Koos & Moos de theatershow - Dé groenste familievoorstelling van Nederland. Koos de Koala, bekend van de populaire YouTube-serie en het prentenboek ‘Koos zoekt een Huis’, is te zien door het hele land met maar liefst 40 voorstellingen.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 5 oktober 2022, van 15:00 uur tot 15:45 uur 

Amsterdam Spanish Filmfestival

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland  -  Van 5 oktober t/m 9 oktober 2022 vindt in Amsterdam de achtste editie plaats van het Spaanse Film Festival. Dit jaar met weer een bijzondere openingsfilm van de bekende, Spaanse acteur en filmmaker Paco Léon.

vandaag nog gesloten, geopend morgen, woensdag 5 oktober 2022 t/m zondag 9 oktober 2022