Activiteiten vlakbij Coronaproof autopuzzel...

Winterfort: Stamppotten

tijdelijke activiteit acquoy, Gelderland, Fort bij Asperen (0.04km)  -  Winterfort Stampotten op Fort Asperen op zaterdag 4 februari. Kom smullen van drie stampotten, worst, gehaktbal en meer. En vanaf 19:00 uur aprs ski in de achterzaal. Kom jij ook? #fortasperen

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 4 februari 2023, van 17:00 uur tot 22:00 uur 

Hugo de Groot tentoonstelling

tijdelijke activiteit poederoijen, Gelderland, Slot Loevestein (9.62km)  -  Hugo de Groot verbaasde velen door zijn intelligentie en kennis. Bezoek op Slot Loevestein de Tentoonstelling Hugo de Groot | Universum van gedachten. De tentoonstelling is nog te zien t/m 5 maart 2023.

geopend, maandag 7 november 2022 t/m zondag 5 maart 2023, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Valentijnsweekend

tijdelijke activiteit poederoijen, Gelderland, Slot Loevestein (9.62km)  -  Hoe ver ga jij voor de liefde? Zou je je laten opsluiten in een gevangenis om bij je geliefde te kunnen zijn zoals De Loevesteinse bruid Susanna van Oostdijk deed? Kom naar het Valentijnsweekend van 11 t/m 14 februari op Slot Loevestein.

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 11 februari 2023 t/m dinsdag 14 februari 2023, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

tijdelijke activiteit poederoijen, Gelderland, Slot Loevestein (9.62km)  -  Deze voorjaarsvakantie zit natuurlijk weer bomvol activiteiten. Ga op pad met je eigen sleutel en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en laat de vesting onder water lopen met het waterspel.

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 18 februari 2023 t/m zondag 5 maart 2023 

Fort bij Asperen

acquoy, Gelderland  -  Natuur en cultuur gaan hand in hand bij Fort bij Asperen. Culturele manifestaties en de natuurlijke omgeving van de Linge vormen een mooie combinatie.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Aqua Zoo Leerdam

leerdam, Utrecht (1.78km)  -  Vissen, reptielen, planten en koralen leven in de biotopen van Aqua Zoo Leerdam. Een unieke dierentuin onder water!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Zie fraaie glaskunst ontstaan in de Glasblazerij

leerdam, Utrecht (2.26km)  -  Prachtig om een gloeiende bol stroperig glas te zien veranderen in een kunstwerk. In de Glasblazerij in Leerdam zie je elke stap voor je neus gebeuren.

's maandags gesloten 

Monkey Town Leerdam

leerdam, Utrecht (2.27km)  -  Bij Monkey Town in Leerdam kunnen kinderen eindeloos klauteren en ravotten.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag 

Leerdam: Zuidwal met Muizentorentjes

leerdam, Utrecht (2.34km)  -  Misschien wel het mooiste plekje van vestingstad Leerdam: de Zuidwal met zijn karakteristieke vierkante Muizentorentjes. Dit zijn kleine woontorens waar nog steeds mensen in wonen.

elke dag geopend 

Ontdek de verborgen juweeltjes rond Glasstad Leerdam

leerdam, Utrecht (2.43km)  -  Vaar het avontuur tegemoet met de juweeltjes van Rederij Leerdam en stap aan boord van de Parel van de Linge en de Kroon van Leerdam. Geniet van prachtige vergezichten terwijl je op het dek de zonnestralen opvangt.

elke dag geopend 

Het Hofje van Mevrouw van Aerden

leerdam, Utrecht (2.44km)  -  Geniet van schilderijen van Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw, verzameld door Pieter van Aerden. De omgeving waarin de schilderijen hangen is minstens zo interessant: het achtiende eeuwse Hofje van Mevrouw van Aerden aan de Linge.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Op stap door Leerdam met een stadsgids

leerdam, Utrecht (2.44km)  -  Mis niets in Leerdam! Ga op stap met een stadsgids, hoor de leukste weetjes en ontdek de mooiste plekjes.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Leerdam Tour app

leerdam, Utrecht (2.44km)  -  Leer de mooiste plekken in Leerdam kennen met de Leerdam Tour app. Ontdek de ''verborgen” geschiedenis van Leerdam via audio en Augmented Reality.

elke dag geopend 

Grote Kerk Leerdam

leerdam, Utrecht (2.45km)  -  Fier staat hij in midden in het centrum van Leerdam: de imposante Grote Kerk van Leerdam. Soms geopend in de zomer, maar ook van buiten al de moeite waard.

vandaag nog gesloten, geopend 1 juni t/m 31 augustus 

Museum van het Kaartspel & Bridge Museum

leerdam, Utrecht (2.46km)  -  In het Museum van het Kaartspel ontdek je allemaal speciale, bijzondere, vreemde en onverwachte voorwerpen die te maken hebben met kaartspelen. Van het koelbloedige Poker tot het nobele Bridge. Zeep, koffie, servies, kleding, postzegels... Zelfs...

open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Creatief met glas in het Nationaal Glasmuseum

leerdam, Utrecht (2.46km)  -  Leerdam staat wereldwijd bekend om zijn glas. Bekijk in het Nationaal Glasmuseum glas en kristal in allerlei vormen, kleuren, soorten en maten. En ga zelf aan de slag in de Glasblazerij!

's maandags gesloten 

De Glaswinkel Leerdam

leerdam, Utrecht (2.61km)  -  Bezoek de Glaswinkel in Leerdam en geniet van Libbey's prachtige glaswerk. Ontdek de perfecte glazen voor elke gelegenheid.

doordeweeks geopend 

Statenbijbelmuseum - icoon van Nederlands erfgoed

leerdam, Utrecht (2.65km)  -  In het Statenbijbelmuseum wachten honderden prachtige oude bijbels op je met fraaie versieringen en prenten. Wat dit museum nog meer de moeite waard maakt zijn de aanstekelijke verhalen over deze bijbels en de geschiedenis van Nederland.

geopend op afspraak of bel +31 (0)345 577 605 / +31 (0)651 991 059 

Kanoverhuur De Appelgaard

heukelum, Gelderland (3.66km)  -  De Linge is een prachtige rivier om per kano te verkennen. Stap in een stabiele Canadese kano en verken het afwisselende landschap vanaf het water!

elke dag geopend 

Uilen- en dierenpark De Paay

beesd, Gelderland (3.88km)  -  Uilen- en dierenpark De Paay is een kleinschalig dierenpark, waar bezoekers dichtbij de dieren kunnen komen. Favoriet zijn de uilen, die in het speciale Uilenbos zijn ondergebracht.

open op zondag, maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Theetuin de Wensput

beesd, Gelderland (4.96km)  -  In de mooie Betuwe, vlak aan het natuurgebied aan de Linge, vinden fietsers, wandelaars en andere gasten Theetuin de Wensput. Aan deze locatie wil je niet voorbij gaan en al helemaal niet aan de verse gebakjes, broodjes, potten thee en kopjes...

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 1 oktober, van 10:00 uur tot 16:30 uur 

Pannenkoekenhuis De Stapelbakker

beesd, Gelderland (5.65km)  -  Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd is het bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker genieten van de heerlijkste biologische pannenkoeken.

elke dag geopend 

Sportief avontuur: verken rivier De Linge per fiets en kano!

enspijk, Gelderland (6.21km)  -  Beleef een sportief avontuur in de Betuwe en ga op pad met de combinatietocht van Kano.nl. Stap in een kano en peddel langs schilderachtige dorpjes, stop onderweg voor een heerlijke picknick en fiets terug naar de opstapplaats.

elke dag geopend 

bekijk nog meer activiteiten in de buurt van Coronaproof autopuzzel kerstuitje