Zilverspreekuur UITagenda activiteiten

UITagenda Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Bekijk de activiteiten van Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Dubbelop Schoonhoven »

19-11-20 - 21-03-21
Dubbelop opent schatkamer voor publiek
Edelsmeden Pauline Barendse en Jan Matthesius verkennen de grenzen van het onmogelijke
Van 19 november 2020 t/m 21 maart 2021 exposeren edelsmeden Pauline Barendse en Jan Matthesius in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Jan en Pauline laten daarbij werk zien dat nog nooit vertoond is. Experimenten, sieraden, exclusief werk uit priv-collecties en grote objecten. We openen eigenlijk onze schatkamer voor het publiek aldus Pauline. Daarbij geven ze een kijkje in hoe ze te werk gaan en ontdekt het publiek hoe zij hun vakmanschap tot een kunst hebben verheven.

Boudoir Schoonhoven »

02-06-20 - 31-01-21
Boudoir
Een onderwerp dat tot de verbeelding spreekt en tegelijkertijd vraagtekens oproept. Want wat is een boudoir nu precies? En was deze echt pikant of stiekem toch wel degelijk? Voor alleen de rijken of ook de armen? Uiterlijk of innerlijk? De beleving rondom het boudoir is een van de vele controverses die in de loop van de geschiedenis is ontstaan. Een tegenstelling die in de huidige maatschappij mr speelt dan ooit tevoren. Want alles is in verandering, maar zoveel is precies hetzelfde.

Ontdek de Zilverstad Schoonhoven »

02-06-20 - 31-01-21
Ontdek de Zilverstad
Bezoek het Zilvermuseum en ontdek Zilverstad Schoonhoven met een wandeling/speurtocht. Je komt langs zilversmederijen, leert over meestertekens en smeedtechnieken. Je maakt je eigen meesterteken in de Zilverwerkplaats. Combi speurtocht/wandeling 7,50 excl entree Zilvermuseum

Zilversmid voor een dag Schoonhoven »

02-06-20 - 31-01-21
Zilversmid voor een dag
Kruip in de huid van een zilversmid. Ontdek waar zilver vandaan komt en waar het voor gebruikt wordt. Maak daarna in de Zilverwerkplaats een soldatenplaatje, een vriendschapsring of sleutelhanger.4,50

Zilversmidarrangement 6,00 (incl. chips en drinken)

LET OP MAANDAGEN GESLOTEN

Koninklijk Waaier Schoonhoven »

02-06-20 - 31-01-21
Koninklijke waaier
Bij onze tentoonstelling Boudoir zijn mooie waaiers zien. Ze zijn versierd met zilver, steentjes en mooie tekeningen. Kom met het gezin naar het Zilvermuseum deze zomer, kinderen kunnen een waaier kleuren in de Zilverlounge. Gratis.
fotocredits: Koninklijke Verzamelingen Den Haag

Schatzoeken met de dwergen Schoonhoven »

02-06-20 - 31-01-21
Schatzoeken met de dwergen
Dwergen hebben zich verstopt in het Zilvermuseum Zoek ze op en help hen om mooie voorwerpen te vinden. Maak een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvang aan het einde van de speurtocht een echte schat. 4,50 excl entree. Entree kinderen t/m 17 jaar gratis, onder begeleiding van betalende volwassenen (max 4 kinderen per 1 volwassenen)

LET OP MAANDAGEN GESLOTEN

Schatzoeken met Steve Schoonhoven »

02-06-20 - 31-01-21
Schatzoeken met Steve
Met deze speurtocht gaan kinderen op zoek naar grondstoffen. Ze ontdekken voorwerpen die in het boudoir werden gebruikt. Kinderen maken een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvangen aan het einde een echte schat.

LET OP MAANDAGEN GESLOTEN

Boudoir: Maak je eigen pomander Schoonhoven »

02-06-20 - 31-01-21
Boudoir: Maak je eigen pomander
Om vieze luchtjes te verdrijven droegen mensen vaak een geurhanger, een pomander. Kinderen kunnen deze zomer hun eigen pomander maken in het Zilvermuseum.