Geluidswandeling "Waterlanders"

Geluidswandeling "Waterlanders"

Vanaf Fort aan de Ossenmarkt kan de geluidswandeling "Waterlanders" worden gestart. In "Waterlanders" wordt u meegenomen op een theatrale ontdekkingsreis langs de Vecht.
Het water van de Vecht is een vrouwelijk personage die de wandelaar toespreekt en hem meeneemt om het landschap op een nieuwe, persoonlijke en intense manier te ervaren. De geluidswandeling is een bijzondere manier om meegenomen te worden door het water en om de onbekende tussenruimte van de Stelling van Amsterdam te ontdekken. De wandeling is 4 kilometer lang en duurt ongeveer 1 uur.

Fort aan de Ossenmarkt staat in het vestingstadje Weesp aan de Vecht. Weesp is een beschermd stadsgezicht. Het is een paradijs voor fotografen: de molens, het silhouet van de stad en de statige 17e eeuwse huizenrij. Daarbovenuit de torens van de kerken. U hoeft nooit lang te wachten tot het carillon van de Grote Kerk klinkt.

De Stelling van Amsterdam is een oude verdedigingslinie die in een cirkel rond Amsterdam ligt. De Stelling is tussen 1880 en 1914 aangelegd. Het idee achter de Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft. Met een ingenieus systeem kon het land onder water worden gezet, waardoor de vijand op afstand werd gehouden. Er is nooit slag geleverd rond de Stelling, maar nog tot 1963 gold de zgn. Kringenwet die er voor heeft gezorgd dat het Hollands landschap ter plaatse relatief open is gebleven. Voor meer informatie zie: www.stellingvanamsterdam.nl

Door Judith Hofland en Anne Wellmer

Startpunt: Fort aan de Ossenmarkt
Ossenmarkt 44
1381 LX Weesp

Verkrijgbaar in de Soundtrackcity app
Prijs download: 10,00

Geluidswandeling

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.