Rondleiding Fort Altena

Rondleiding Fort Altena

De gidsen op Fort Altena weten te boeien als geen ander! Iets anders valt eigenlijk niet te verwachten op een fort als dit. Er zijn historische verhalen over de groepsschuilplaatsen, bunkers en versterkingen op het fortenterrein, maar ook persoonlijke verhalen van soldaten die hier gelegerd waren en grappige, opmerkelijke of smeuige wetenswaardigheden.
Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen u de mooiste verhalen en met behulp van duidelijke kaarten krijgt u een goede indruk van de strategie van de waterlinie in het algemeen en de functies van Fort Altena in het bijzonder. De rondleiding van 60 minuten start in het torenfort.
We verzorgen elke eerste zaterdag en elke derde zondag van de maand een rondleiding. Onze gids start bij de ingang van het Torenfort om 14.00 uur. Tips: Stevige schoenen
Prijs volwassenen:  3,00 (kinderen 1,50)
Telefoonnummer: Reserveren: 0183-301329
Het maximum aantal deelnemers per rondleiding is 20 personen.

Eerstvolgende rondleidingen:
- Zaterdag 2 december om 14.00 uur
- Zondag 17 december om 14.00 uur


Boeken buiten de reguliere rondleiding kan natuurlijk ook!

Wilt u meer weten over Fort Altena? Boek dan eens buiten de reguliere rondleidingen (eerste zaterdag en derde zondag van de maand om 14.00 uur) een wandeling over het fortterrein. U komt van alles te weten over groepsschuilplaatsen, bunkers en versterkingen. Tijdens de rondleiding vertellen onze gidsen allerlei wetenswaardigheden, waardoor u het fort op een ontspannen wijze beleeft. Weet u bijvoorbeeld dat Fort Altena pas sinds 2003 niet meer in militaire handen is? Als je heel stil bent, kun je het marcheren van de gelaarsde voetstappen horen weerkaatsen tegen de muren van het torenfort. Wie goed kijkt, ziet de laatste schaduwen zich over de brug terugtrekken. En wie goed ruikt, ruikt kruit... of zou het kruid zijn, vanuit onze brasserie geserveerd in meest smakelijke gerechten.
Zet al je zintuigen op scherp en ontdek het zelf tijdens een rondleiding op Fort Altena.

Tips: een paar stevige schoenen is geen overbodige luxe

Rondleiding Fort Altena

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.