Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Water was het wapen van de Hollandse Waterlinie: een lang lint van forten, kanalen, sluizen en dijken. De Nieuwe Hollandse Waterlinie was van circa 1815 tot 1940 een robuuste verdedigingslinie. De linie was 85 km lang en circa 4 km breed.

Langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn vier interessante fietsroutes uitgezet. De fietsroutes voeren langs historische objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg krijg je een beeld van de werking van het watersysteem dat zorgde voor het onder water zetten (inunderen) van land.

Als u de routes volgt komt u langs mooie locaties waarbij u objecten in het landschap tegenkomt die een rol speelden in de verdedigingslinie. Een aantal van deze objecten hebben nog steeds een functie in het waterbeheer van de waterschappen.

Kijk voor meer informatie over de routes op https://waterliniemuseum.nl/fietsroutes/. Ook kunt u de app van de Fietsersbond downloaden voor Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.twokings.fietsersbond.routeplanner) en Iphone (https://itunes.apple.com/nl/app/routeplanner/id805568685).

Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.