Kinderescaperoom experience Het Kanon
Kinderescaperoom experience Het Kanon

Fort Uitermeer is eind 19e eeuw gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam, ter bescherming van Amsterdam in tijden van oorlog. In die tijd bestonden er nog geen bommenwerpers of straaljagers en werd er nog met kanonnen geschoten. En van deze kanonnen is nu te vinden in het Plofhuis. Dit plofhuis is weer gebouwd na de Tweede Wereldoorlog vanwege de dreiging van de Koude Oorlog. De functie was een munitiemagazijn. Deze huisjes werden zo gebouwd, dat als de munitie explodeerde, alleen het dak de lucht in ging en er dus verder geen schade was aan de omgeving. 

Plofhuis 3, waar het kanon nu staat, werd gebruikt als munitiewerkplaats. Hier werd de munitie o.a. getest. En dit gaan jullie ook doen. In de testruimte vind je diverse materialen die nodig zijn om het kanon af te schieten. Jullie hebben n uur om al dit materiaal te vinden, het kanon te laden en tenslotte een testschot te maken. Oren dicht!!!

In het Plofhuis 3 word je niet opgesloten. Het is geschikt voor 5 - 10 kinderen in de leeftijd van 10 - 14 jaar.
Ook als familie uitje hebben we een speciale versie!

De prijs is inclusief limonade, lekkers en koffie of thee voor de begeleiders.
We zijn in de vakanties alle dagen geopend (bij boeking) en buiten de vakanties op woensdag, zaterdag en zondag (bij boeking).