Weesp is water
Weesp is water

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Weesp ontstond aan water, werd gevormd door water, beleefde zijn bloei door water en dankt er nog steeds zijn unieke sfeer aan. De Vecht is al eeuwen de levensader van Weesp.  Maar er is meer. 

De zuiverheid van het water vormde de basis voor de bedrijven en werd als product verkocht. Daarom is de waterkwaliteit door de eeuwen actief beheerd. En nu grenst Weesp aan een landschappelijk gebied voor natuurlijke waterzuivering. 

En er is nog meer! De vesting Weesp vormde door zijn ligging de belangrijkste verdedigingslinie ten zuidoosten van Amsterdam. De stad is gevormd door zijn bastions en grachten. Zijn strategische ligging maakte Weesp tot belangrijk onderdeel van de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie n van de Stelling van Amsterdam. Weesp vormt daarmee een deel van dit Unesco Werelderfgoed. En er is nog veel meer over te vertellen. 

Kom voor het Verhaal van Weesp naar de zomertentoonstelling in 
Museum Weesp. 
Nieuwstraat 41 
1381 BB Weesp (0294) 491 245

Vanaf het NS-station Weesp is Museum Weesp 10 minuten lopen. Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.Museum Weesp is toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden zijn toegestaan. 

Groepen kunnen op alle dagen op afspraak een rondleiding krijgen. Indien de deur gesloten is, gelieve aan te bellen. Wij heten u graag welkom. Entreeprijzen  Volwassenen (18+): 5,- Senioren (65+): 4,- Kinderen (6 tot 18 jaar): 3,- Kinderen onder 6 jaar: gratis Museumjaarkaart*: gratis; Vriend van Museum Weesp*: gratis Vereniging Rembrandt*: gratis ICOM*: gratis  * op vertoon van pas.

 Bezoek www.museumweesp.nl

Weesp is water
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.