Sterrenkijkavonden op GeoFort
Sterrenkijkavonden op GeoFort

Kom op de laatste vrijdag van de maand naar GeoFort en doe mee aan een van onze sterrenkijkavonden... leuk voor het hele gezin! In een gevarieerd avondvullend programma nemen we je mee op reis door het heelal. Bekijk onze agenda voor de data. Ooit weleens de kraters op de maan willen zien, de ringen van de planeet Saturnus of Jupiter met zijn maantjes? Kom op de laatste vrijdag van de maand naar GeoFort en doe mee aan een van onze sterrenkijkavonden... leuk voor het hele gezin!


In een gevarieerd avondvullend programma nemen we je mee op reis door het heelal. We laten je de oneindigheid van ons universum ervaren door vanuit GeoFort uit te zoomen tot aan de grenzen van het heelal. Met behulp van een planetariumprogramma geven we informatie over de actuele sterrenhemel. Ons forteiland heeft rondom een vrij uitzicht en ligt in een landelijk gebied met weinig lichtvervuiling een uitstekende sterrenkijklocatie, dus! Bij helder weer kan je met onze 250mm Dobsontelescoop de sterrenhemel verkennen. We laten je daarnaast zien hoe makkelijk en leuk het is om met behulp van een app op je smartphone objecten aan de hemel te herkennen. Uiteraard vertellen we ook over hoe de sterrenhemel vroeger werd gebruikt voor navigatie op zee. Want plaatsbepaling daar draait het bij GeoFort om! We sluiten de avond af bij ons kampvuur, waar je onder het genot van een warme chocolademelk nog allerlei vragen kunt stellen. 

De sterrenkijkavonden worden verzorgd door een team enthousiaste amateurastronomen die hun passie graag met jullie willen delen. Schrijf je in, kom en verwonder je! 

Let op: de Sterrentocht kan alleen doorgaan met een minimum aantal deelnemers. Inschrijven kan uiterlijk tot vrijdagmiddag 15.00 uur (de dag waarop het plaatsvindt). Mocht het het niet doorgaan, dan nemen wij telefonisch contact met je op

Inloop: vanaf 19.00 uur. 
Eindtijd: ca. 21.30 uur. 
Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar
Kosten: 12,50 p.p.

Sterrenkijkavonden op GeoFort
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.