Vesting Speur Spektakel

Vesting Speur Spektakel

Vesting Speur Spektakel
Het Vesting Speur Spektakel is een leuke en spectaculaire (speur) ontdekkingstocht in het vestingstadje Groenlo dat uit verschillende opdrachten bestaat.

Het spektakel bestaat uit de volgende onderdelen (al na gelang de tijdsduur):

I. Vesting Battle op de kickbikes
Groepsuitjes Groenlo beschikt over 21 kickbikes. Bij de Vesting Battle krijgen de deelnemers een plattegrond mee die bevestigd wordt op de kickbike. Men volgt een route op de kaart en op diverse plekken op deze route staan cijfers. Deze cijfers corresponderen met vragen en opdrachten van het vragenformulier dat u mee krijgt. Ook moet je fotos maken onderweg met je smartphone van zaken die je moet opzoeken. Op het eind volgen nog twee leuke opdrachten.

II. Scrabble letters zoeken in de Stadsboerderij 
In de oude Stadsboerderij is van alles te zien. Maar tijdens het Vesting Speur Spektakel zijn er scrabbleletters verstopt. Deze moet u opzoeken en met de gevonden letters maakt u een woord. In de Stadsboerderij ontvangt u een kopje koffie of thee.

III. Multimediaspektakel de Slag om Grolle 
In de middeleeuwse Oude Calixtuskerk is een spectaculaire show te zien. Hier liggen drie opdrachten te wachten op de deelnemers aan het Vesting Speur Spektakel. Er moeten twee shows bekeken worden met een vragenlijst. Ook worden er vragen gesteld over zaken die in de Oude Calixus opgezocht moeten worden.

Vesting Speur Spektakel

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.