Ontdek het best bewaarde fort in de Stelling

Ontdek het best bewaarde fort in de Stelling

Het Fort bij Edam is een van de best bewaard gebleven forten van de Stelling van Amsterdam, gelegen in de uiterste noordoosthoek van deze verdedigingslinie. In het fort zijn verschillende ruimtes ingericht zoals het er honderd jaar geleden uit moet hebben gezien. Zeer bijzonder is de originele keuken uit 1913, er is een mooi ingerichte officierskantine en een grote maquette van de Stelling van Amsterdam. Vanaf het dak hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de Zeevangpolder en het Markermeer.
 
Er zijn in het fort ook tentoonstellingen te bekijken, o.a. een kopie van een loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog, een natuurtentoonstelling over de flora en fauna op en rond het fort, de Watersnoodramp van 1916 en een radiokamer waarin onze telegrafisten (m.b.v. morse) verbindingen tot stand brengen met alle uithoeken van de aarde.
 
Het fort is het gehele jaar geopend op woensdag van 10.30 tot 15.00 uur, van april t/m oktober elke eerste en tweede zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Er zijn gidsen beschikbaar voor rondleidingen, maar bezoekers kunnen ook zelfstandig het fort bekijken.
 
Informatie over extra openstellingen (o.a. in september), evenementen, reserveringen en toegangsprijzen is te vinden op de website van het fort: www.fortbijedam.nl
 

Ontdek het best bewaarde fort in de Stelling

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.