Zomerlicht

Zomerlicht

Zomerlicht is een relaxed diner op een verstild eiland, een culinaire ervaring op UNESCO-werelderfgoed! De avond begint vanuit Amsterdam IJburg, aan boord van de negentiende-eeuwse motorklipper Sailboa, waar het Pampusbier koud staat. Op het eiland verwelkomen we je met een goedgevulde . Zoek een plekje en geniet van een selectie voorgerechtjes van eigen bodem vergezeld van een mooi bijpassend drankje. Voel je vrij om tussen de gangen door het groene eiland en negentiende-eeuwse fort op je gemak te verkennen. Na de picknick nodigen we je uit op een van onze terrassen voor de volgende gangen!

TIJDIG RESERVEREN

Zomerlicht is een uniek restaurant, maar enkele weken open van 3 juli t/m 22 augustus op de vrijdag- en zaterdagavonden. Wie wil genieten van helemaal weg van de bewoonde wereld zijn, heerlijk eten, boeiende historie en prachtige panoramas op de skylines van Amsterdam, het Gooi, Flevo- en Waterland doet er goed aan tijdig te reserveren. s Avonds verandert het museale Pampus in een hotspot waar je geweest moet zijn.

VAREND OVER HET IJMEER

De boot naar Zomerlicht is een sfeervolle oude klipper, compleet met gezellig barretje. Het inschepen start om 18:00 uur in de haven van IJburg en brengt je om ongeveer 22:45 uur weer terug. Twee avonden wordt er ook gevaren vanuit Muiden. Op de boot begint het genieten al. Laat je een verfrissend speciaalbiertje inschenken, of een goed glas wijn. Een soort vakantiegevoel maakt zich al snel meester van je. Zeker op het eiland, met al dat sappige groen, het imposante fort en het gezellige paviljoen (waar je later aanschuift voor het hoofdgerecht). 

PICKNICK & MEER

We heten je warm welkom bij aankomst en nemen je meteen al een beetje mee in de historie van ons man made eiland. Ook wel het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam genoemd. Daarna krijg je van ons een eigen , waarmee je over het eiland mag struinen op zoek naar het plekje van je dromen. Geniet van het vrije eilandgevoel met waanzinnig uitzicht rondom. Zomerlicht is meer dan een picknick! Wanneer werd jij voor het laatst bediend tijdens het picknicken? Na een heerlijk relaxte picknick, leggen we je aan tafel in de watten: op het terras serveren we tussen- hoofd- en nagerecht.

PRIJSINFORMATIE

Een Zomerlichtdiner kost 72,50 per persoon en is inclusief de overtocht en natuurlijk alle gerechten. Een erfgoedbijdrage bestemd voor het behoud van Pampus is ook in de prijs inbegrepen; dank alvast daarvoor! Drankjes betaal je achteraf. We serveren een mooie selectie wijn, bier en sterk maar ook een aantal bijzondere alcoholvrije dranken. 

BIER, BITTER EN MOES

Alleen de mooiste seizoensproducten worden bereid. Alles lokaal en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Veel van de groenten en kruiden komen uit de eigen moestuin. Ons Pampusbier is een Saison van 6,5% die verfrissend en verrukkelijk smaakt. Zeker bij een prachtige zonsondergang op een onbewoond eiland. Ook schenkt Zomerlicht vanuit traditionele kruiken de enige echte Pampus bitter, onze nieuwste trots! Een eigentijds bitterlikeur van 23% met een heerlijke vleug VOC-kruiden. Refererend aan de tijd van machtige schepen die zwaarbeladen een tijdje voor Pampus lagen, voordat ze per scheepskameel de stad Amsterdam konden bereiken.

BLIJF SLAPEN

Maak van Zomerlicht een nog groter avontuur! We gaan fantastische kampeerplekken aanbieden waarmee je achter kunt blijven op het eiland, terwijl de andere gasten weer terug naar huis varen. Lijkt het je wat, slapen onder de sterren, 's ochtends gewekt worden door de eerste zonnestralen en genieten van een vers ontbijtje bij je tent?

Zomerlicht

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.