Zomerlicht

Zomerlicht

Zomerlicht gaat dit jaar zijn zevende seizoen in daar zijn we trots op! Elk jaar is Zomerlicht weer een beetje anders, maar de rode draad blijft gelijk. Een heerlijke relaxte avond, een bijzondere picknick en een ultiem gevoel van vrijheid.

De avond begint in de haven van Amsterdam-IJburg of Muiden, waar de negentiende-eeuwse motorklipper Ms. Sailboa klaarligt. Aan boord is de bar geopend voor een koud glas Pampusbier van de tap. Zoek een fijne plek op het grote buitendek, kies een plekje in het ruim f neem plaats naast de schipper voor sterke verhalen en een geweldig uitzicht.
Al varend naar Pampus passeren we collega-fort Vuurtoreneiland en de Durgerdam. In de verte ligt het Muiderslot. Terwijl de oprukkende stad steeds kleiner wordt komt Pampus dichterbij. Na zon veertig minuten varen meren we af in de haven van Pampus.

Warm welkom
Welkom op Pampus! het team van de avond staat klaar bij de steiger en voorziet je van een aperitief van het huis. We nemen je graag mee in de geschiedenis van het eiland, terwijl je geniet van het aperitief vertellen we iets over de veelbewogen geschiedenis van dit Unesco Werelderfgoed.  Ook nemen we je mee in onze keukenvisie en vertellen we over onze moestuin, kruidentuin en eigen paddenstoelenkweek.
Tijd voor het diner! De goedgevulde picknick staat voor je klaar. Voel je vrij zelf een fijn plekje te kiezen: op een van de terrassen, in de groene grasring, in de tuin, waar je maar wilt. Wat we serveren houden we nog even geheim, maar je kunt uitgaan van een schaal vol met de heerlijkste eilandspecialiteiten. Onze matre Anne schenkt een selectie waanzinnige wijnen, bijzondere bieren en fruitig-verse frisjes.
Wandel je diner tegemoet
Geniet na de picknick gerust nog even van de geweldige uitzichten vanaf ons forteiland. De skyline van Amsterdam is prachtig vanaf het eiland. Bij heel mooi weer zie je zelfs de koepel van het Paleis op de Dam. Ver in het Noorden zie je het Paard van Marken, een beroemd baken voor de scheepvaart. Het museum is gesloten, maar het runeuze deel van het fort is open voor een avondlijke dwaaltocht.

Na de picknick ontvangen we je in het Pampus Paviljoen, waar we hoofd- en nagerecht serveren. Supervers, eerlijk en met aandacht voor je samengesteld door onze eilandkoks. Sluit af met een van onze digestieven, een pittige bio-koffie of thee uit eigen tuin. We varen terug, Pampus wordt kleiner en de stad doemt weer op. Met een beetje geluk geniet je aan boord van een indrukwekkende zonsondergang!


Praktische informatie
Data Zomerlicht 2022: 8 juli t/m 27 augustus, elke vrij- en zaterdag
Reguliere afvaartlocatie: IJburg
Afvaarten vanuit Muiden: 5 en 6 augustus
Tijden: 18.00 uur inschepen, vertrek 18.30 uur. Rond 22.45 arriveren we weer in de afvaarthaven
Kosten: 75,00 voor het volledige diner, retourvaart, entree en bijdrage aan het erfgoed (exclusief dranken)

Overnachten: wil je blijven overnachten? Dan kan dat ook!

Speciale wensen? We serveren een vast menu, maar houden op verzoek uiteraard rekening met bestaande allergien of een vegetarisch of veganistisch dieet. Na reservering kun je dergelijke wensen doorgeven per mail.

Zomerlicht

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.