Dichter op het water

Dichter op het water

In de ochtend schepen we in aan boord van de Medusa F, een oude stoere sleepboot, in 1930 speciaal gebouwd voor de Zeeuwse wateren. We zetten koers naar het Volkerak. En terwijl de prachtige oevers van het Schelde Rijn kanaal aan ons voorbij glijden, geeft Jeroen van Hoek (de huisdichter van Stichting Kunstkamer Holland Huis) ons ter inspiratie alvast een voorproefje van zijn (wat wij noemen) stand up poetry.

En van varen krijg je trek. Gelukkig zorgt de scheepskok ervoor dat het ons deze dag aan niets ontbreekt. In de kombuis bereidt zij veelal met lokale Zeeuwse produkten allerlei smakelijks. Meevaren is ook gewoon niets doen, ondergaan, genieten en daar is in het programma volop gelegenheid voor. Terwijl de wind door onze haren strijkt en de oevers aan ons voorbij glijden, laten we onze gedachten en onze fantasie heerlijk de vrije loop.


Italo Calvino
Met een leeg hoofd en een vol hart gaan we in de middag onder de inspirerende en motiverende begeleiding van Jeroen van Hoek proberen om de woorden te vinden om uitdrukking te geven aan onze indrukken. Je hoeft nergens bedreven in te zijn (maar dat mag natuurlijk wel). Plezier staat voorop.

Aan het einde van de middag eenmaal veilig afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven proosten we met elkaar op een behouden vaart en bespreken we onze plannen voor een bloemlezing van ons werk in de Kunstkamer. Wie weet?

Dichter op het water in Tholen leent zich ook goed voor een workshop. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Dichter op het water

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.