Fort Pannerden: Harpconcert op een kazemat!

Fort Pannerden: Harpconcert op een kazemat!

Hoe bijzonder is dat! Muziek in thema: Storm en Stilte
Zaterdag 19 juni; tijd: 12.00 uur

Op zaterdag 19 juni kunt u dit live beleven. Harpiste Beate Loonstra geeft om 12 uur een gratis concert van een half uur vanaf n van de kazematten van Fort Pannerden. Zij heeft zich bij het maken van deze muziekvoorstelling: Van wie is de stilte? laten inspireren door haar instrument, de harp, de forten en de natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: beiden sereen en kabbelend, maar ook groots, stormachtig en overweldigend!

Beate Loonstra tourt deze zomer met haar harp langs 6 locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze heeft deze voorstelling gemaakt met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.

Waarom de Waterlinie? 1870, het jaar van de Waterlinie, bleek een kruispunt naar de moderne wereld. 150 jaar later vormen de verdedigingswerken van de Waterlinie een natuurlijke scheiding tussen de randstad en het binnenland, de linie tussen storm en stilte. Hier weerkaatst de echo van de historie, een militair verleden.

Fort Pannerden, het kraantje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is een van die unieke locaties waar de harpmuziek van Beate Loonstra bijzonder tot haar recht komt. De harp is sereen en kabbelend, maar ook groots, stormachtig en overweldigend. Net als de forten en de natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Beate Boonstra

Harpiste Beate Loonstra studeerde summa cum laude af aan de master pathway performance van het Utrechts Conservatorium. Ze studeerde improvisatie aan de Guildhall School in Londen en werd geroemd om haar vertelkracht en eigen muzikale identiteit. Beate componeert muziekstukken rond maatschappelijke themas en is artistiek leider en harpdocente bij DUMS De Utrechtse Muziekschool.

Dagvullend uitje op Fort Pannerden
Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog. Vanaf het dak heb je een spectaculair uitzicht. Waar kun je verder kijken over de Waal, Rijn en Pannerdensch Kanaal dan hier bij Doornenburg? Kom naar Fort Pannerden middenin het rivierlandschap, en trotseer water, aarde, lucht en vuur. Al 150 jaar strijdt het fort met deze elementen. Kies een van de interactieve programmas en ga op ontdekking. Wil je iets actiefs en avontuurlijks, of juist heel relaxed? Binnen of buiten? Je vindt een schat aan spannende verhalen en belevingen met een heerlijk terras aan het water!

Voor meer informatie over deze voorstelling: www.fortpannerden.eu en http://www.beateloonstra.nl/de-linie/

Fort Pannerden: Harpconcert op een kazemat!

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.