Expositie Waterdicht

Expositie Waterdicht

Van 3 juli tot en met 26 september exposeren negen verschillende kunstenaars op Fort Maarsseveen tijdens de expositie Waterdicht. Op Fort Maarsseveen, gelegen aan de Herenweg 3 in Maarssen zullen verschillende kunstwerken te bewonderen zijn. Ook zullen er regelmatig rondleidingen worden gegeven.  

De expositie is onderdeel van Ode aan het Landschap, het landelijke jaarthema van de NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). De expositie laat ons nadenken over de landschappen om ons heen, de landschappen in het hier en nu, maar ook de geschiedenis van de grond waar we ons op dit moment bevinden. Welke keuzes maken we bij het inrichten van een landschap, hoe kijken we naar de natuur en wat doen we om zelf het landschap onder controle te houden? Negen verschillende kunstenaars gingen met deze thematiek aan de slag. We zien kunstwerken die de interactie aangaan met het landschap en de natuur, over eeuwenoude interpretaties van natuurverschijnselen en over de mogelijke landschappen van de toekomst. Kom kijken, en laat je verwonderen tijdens de ode aan het landschap van de expositie Waterdicht.

Deelnemende kunstenaars: Marcel Bleekendaal, Esther Hoogendijk, Casper de Jong, Janneke Kornet, Frans van Lent, Joyce Overheul, Nathalia Ossef, Marjolein Witte en Janna de Smet.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Stichtse Vecht, Cultuurfonds Stichtse Vecht, Gemeente Stichtse Vecht, K.F. Hein Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, en Stichting Elise Mathilde Fonds.

Fort Maarsseveen en de expositie zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur en in het weekend van 10:30 tot 17:30 uur. 

Voor meer informatie over de expositie, zie www.waterdicht-expo.nl

Expositie Waterdicht

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.