Expositie Houten beelden

Expositie Houten beelden

Kunst en natuur komen regelmatig samen op het oostelijk binnenplein van Fort Pannerden. Fort Pannerden ligt midden in de natuur en wil graag een divers, cultureel en historisch bolwerk in de Klompenwaard zijn. De houten beelden van Wil Schropp passen hier uitstekend bij. Een noest, barst of een onverwacht kleurverschil in het hout dwingt de kunstenaar zijn idee aan te passen. Dit is de spanning tussen de mens en het hout.

Vanaf zaterdag 26 februari tot eind mei zijn in Fort Pannerden de houten beelden te bewonderen van Will Schropp uit Duiven. Met deze houten beelden heeft hij een grote bekendheid opgebouwd, tot over de grenzen. Hij heeft ook dit jaar weer vele exposities.

De schoonheid van de vorm en het materiaal

Dit zegt hij zelf over zijn werk: Van kind af aan heb ik iets met kunst en natuur. Sinds mijn opleiding aan de kunstacademie (Arnhem, 1985), wil ik laten zien dat je als vormgever uitstekend gebruik kunt maken van hout. Wanneer een idee, na soms vele schetsen, is uitgewerkt, zoek ik er het hout bij dat er perfect op aansluit. De schoonheid van de vorm en het materiaal is belangrijk. Niet alleen de kleur of de nervatuur spelen een rol, maar ook de gevoelswaarde. Het leven en de droom om te kunnen vliegen zijn vaste themas in mijn werk. En als een soort beeldmerk hangt er al ruim vijf en twintig jaar op iedere tentoonstelling een houten jas.

U kunt nog meer lezen en zien op: www.houtenbeelden.nl.

Bezoeken
Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het werk van Will Schropp. Dat kan tijdens de reguliere openingstijden van Fort Pannerden, ieder weekend en vanaf april ook iedere woensdag. De tentoonstelling is tot en met mei te zien.

De expositie is gratis bij een bezoek aan Fort Pannerden.

Meer weten over Fort Pannerden, de Klompenwaard en alle soldaten die in het fort gestationeerd waren? Kijk op onze website voor de activiteiten van het fort, meer informatie over deze expositie is te vinden op www.fortpannerden.eu/evenementen.

Expositie Houten beelden

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.