1

VECHTschippers - vissen vanuit je rolstoel


-advertentiepositie-



VECHTschippers - vissen vanuit je rolstoel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

VECHTschippers
Sportvisserij Oost-Nederland geeft mindervalide mensen graag de mogelijkheid om vanuit een rolstoel toegankelijke boot te vissen en varen op de Overijsselse Vecht in de omgeving van Ommen. De natuurlijke, afwisselende omgeving en de bijzondere vangsten maken het vissen op de vecht een mooie ervaring. Dankzij onze samenwerking met camping de Koeksebelt, de Reggesafari én de inzet van onze vrijwilligers kunnen we mindervaliden een prachtig (vis)dagje uit bezorgen. De visuitjes vinden plaats tijdens het kampeerseizoen (april - oktober).

Twee ervaren vrijwilligers zullen zowel de boot besturen als de gasten begeleiden bij het vissen. De VECHTschippers kunnen 1 tot maximaal twee mensen in een rolstoel meenemen aan boord. Je bent als gastvisser zelf verantwoordelijk voor zorgbegeleiding, er is dan ook voldoende ruimte beschikbaar voor een zorgbegeleider om mee aan boord te gaan. Je hoeft geen ervaren visser te zijn om mee te gaan. Er kan op een laagdrempelige manier gevist worden op diverse soorten witvis met de vaste stok en het ouderwetse dobbertje. Daarnaast is het mogelijk om slepend te vissen met kunstaas op roofvis, zoals snoek, baars en roofblei. Ook behoort korstvissen op winde in de zomermaanden tot de mogelijkheden. Er wordt gezorgd voor alle benodigde hengelmaterialen, een veilig zwemvest en (als het nodig is) warme dekens.

VECHTschippers - vissen vanuit je rolstoel in Ommen leent zich ook goed voor een vriendinnendag en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.sportvisserijoostnederland.nl

VECHTschippers - vissen vanuit je rolstoel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.