1

Beleef Fort Pannerden in de voorjaarsvakantie




Beleef Fort Pannerden in de voorjaarsvakantie

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft de status van UNESCO Werelderfgoed. Het fort ligt verborgen onder de aarde en is vijf verdiepingen hoog.

In de voorjaarsvakantie, van 18 februari t/m 5 maart valt er weer iets speciaals te beleven in het fort.

Voor kinderen (onder begeleiding van hun ouders) hebben we een bijzondere speurtocht gemaakt. Omdat er momenteel in het fort een schitterende tentoonstelling te zien is over Le Passage du Rhin 1672, Fort Pannerden 1872 is deze speurtocht in Franse sferen! 

De titel is: Speurtocht met de Franse slag!

Voor volwassenen is er op een aantal data een rondleiding door een gids van de Heemkunde Kring Rijnwaarden bij de tentoonstelling. Dat geeft nog meer informatie over deze wel heel bijzondere 17-eeuwse gebeurtenis in 1672 in Lobith en het vervolg ervan, nabij Fort Pannerden!

In een van de tentoonstellingsruimtes kunnen kinderen zelf een fort bouwen, een kleurplaat inkleuren, en met bouwplaten aan de gang!

Praktische informatie
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij elke dag geopend, behalve op maandag. Tussen 11.00 en 17.00 staan onze vrijwilligers voor u klaar!

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, meldt u wel even bij de ontvangstbalie. De rondleidingen door de tentoonstelling op 21, 22 en 28 februari en op 1 maart vindt plaats tussen 12.00 en 15.00 en duurt ongeveer 30 minuten. Ook deze rondleiding is gratis, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Overig aanbod
Het fort verder verkennen: De gidsen van Fort Pannerden laten u graag alle details van Fort Pannerden zien, er worden meerdere rondleidingen op een dag gegeven. Liever zelf op pad? Neem de audiotour fortverhalen mee, doe de speurtocht Expeditie Pannerden of speel het escaperoomspel Elements.

En een kanon demonstratie behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn er een mooie wandelingen uitgezet in de Klompenwaard en in de fortgracht. Geniet van het uitzicht over de rivieren vanaf het dak
en sluit de dag af in onze horeca.

Met de Museumkaart is de toegang gratis.

Adres
Waaldijk 1
6686 MV Doornenburg

 Bezoek www.fortpannerden.eu

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.