Tentoonstelling: Krakers op het fort!




Tentoonstelling: Krakers op het fort!

Na jarenlange leegstand en verval, talloze plannen van particulieren en overheidsinstanties, stapels rapporten, de oprichting van de toenmalige Stichting Fort Pannerden en zelfs een aanzet tot restauratie, belandde de toekomst van Fort Pannerden in een impasse. Het fort stond leeg, er gebeurde ogenschijnlijk niets meer.

Tot op 12 juni 2000, tweede Pinksterdag, het fort gekraakt werd door een groep, die zichzelf voorstelden als de Koene Ridders.  Zes jaar lang verbleven zij op het fort.

Waarom zij het fort kraakten, hoe zij leefden, wat zij deden, hoe zij op deze periode terugkijken: daarover gaat deze tentoonstelling. Maar ook over de veelbesproken ontruiming in november 2006.

In de tentoonstelling geven we alle betrokkenen figuurlijk het woord: de toenmalige krakers, omwonenden, de toenmalige burgemeester en wethouder, de commandant van de Brand- en Traangaseenheid, de Stichting, Staatsbosbeheer.Hierdoor ontstaat een veelzijdig beeld over deze periode, over wat eraan vooraf ging en hoe het uiteindelijk kwam tot een compromis.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag  11.00 tot 17.00 uur in de maanden juni, juli, augustus en september

Donderdag 1 juni, vrijdag 2 juni, zaterdag 10 juni en vrijdag 7 juli gesloten vanwege een evenement.

Locatie en informatie
Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV Doornenburg 
Telefoon: 01481-420089
info@fortpannerden.eu

 Bezoek www.fortpannerden.eu

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.