Uitkijkpunt met Augmented reality App




Uitkijkpunt met Augmented reality App

De Waterstaat Augmented Reality App is een aanvulling op het kunstwerk Waterstaat, dat zich op het uitkijkpunt van Lunet aan de Snel bevindt. Kunstwerk en App laten je kennismaken met zes verschillende aspecten van water.

Uitkijkpunt Lunet aan de Snel
Op de Remise van Lunet aan de Snel is een uniek uitkijkpunt gecreerd. Er is zicht op diverse onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zoals fort Honswijk, het inundatiekanaal en Polder Blokhoven, maar ook op de Lekdijk en de uiterwaarden. Deze verhoging op het verdedigingswerk ligt aan een openbaar wandelpad dat over het fortterrein loopt. Het pad op de Lunet is bereikbaar via een hek links van de grote toegangspoort.

Kunstwerk WATERSTAAT
WATERSTAAT is een werk van de Rotterdamse kunstenaar Geert Mul. Het kunstwerk intensiveert op een potische manier de ervaring met het fort en het landschap. Het laat de bezoeker het omliggende gebied lezen vanuit het perspectief van water. Of het nu gaat om de Stelling van Honswijk, de Lekdijk, de landbouw in polder Blokhoven of de natuur, water is in alles aanwezig. Door gebruik te maken van spiegels voegt het kunstwerk zich naar de omgeving, het neemt letterlijk de gedaante over van het landschap en de lucht. Wanneer je het kunstwerk tegemoet treedt, verschijnen er plattegronden op de zeskantige zuil, elk gelieerd aan een ander verhaal rondom water. De themas die verbeeld worden zijn: water als militair instrument, water als techniek, water als politiek, water als infrastructuur, water als cultuur en water als ecologie.

De Remise biedt niet alleen een weids uitzicht over het Eiland van Schalkwijk, maar is ook een prachtige plek om bezoekers te informeren over de verschillende verhalen die in het open landschap besloten liggen. In samenwerking met diverse partners is op de Remise een kunstwerk gerealiseerd, dat de waterlinie en de rol van het water in de omgeving op een beeldende manier tot leven brengt. In het kunstwerk komen de fysieke en digitale wereld bij elkaar.

Augmented reality app Waterstaat
In samenhang met het kunstwerk WATERSTAAT is door digital artist Sander Veenhof een gelijknamige augmented reality app ontwikkeld. De app visualiseert op een kunstzinnige manier dezelfde zes waterthemas. Als je op het uitkijkpunt van Lunet aan de Snel de app opent en je mobiele telefoon op de omgeving richt, komen er in het landschap allerlei digitale elementen voorbij, die je iets vertellen over de genoemde onderwerpen.

De app Waterstaat is te downloaden via: 

Adres
Lunet aan de Snel
Lekdijk 56b
3998 NJ Schalkwijk

 Bezoek www.lunetaandesnel.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.