Rondleiding Fort Altena 1 december 2019 - 31 december 2020 Werkendam, Noord-Brabant

Arrangementen Fort Altena

Bekijk de activiteiten van Fort Altena. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Jullie dag op Fort Altena Werkendam »

01-01-18 - 31-12-20 Fort Altena is n van de locaties in de gemeente Werkendam waar u uw burgerlijk huwelijk kunt afsluiten, maar wel een hele unieke natuurlijk. Er is haast geen sfeer- of stijlvollere plek te bedenken voor een mooie huwelijksceremonie. Moeten wij nog de romantische uitstraling van het torenfort noemen?

Fort Altena is met haar ligging aan de A27 en op het snijpunt van Biesbosch en het Land van Heusden en Altena, een ideale trouwlocatie in een prachtige groene cultuurhistorische omgeving. Fort Altena is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen, zowel buiten op het fortterrein als binnen. De voormalige voertuigenloods biedt ruimschoots plek aan alle familieleden en vrienden!

Fort Altena maakt uw huwelijksdag en/of -feest een unieke gebeurtenis, het is jullie dag! Er kan dus slechts n huwelijksceremonie of -feest per dag plaatsvinden op het fort. Dan hoeft u alleen rekening te houden met uw planning en niemand anders. U kunt 't fort naar eigen inzicht aankleden en wij denken graag met u mee. Samen met de ceremoniemeesters maken wij er een onvergetelijke dag van!

De Slinger-barbecue, een veldkeuken, een warm of koud buffet, 3- of 4-gangen diner, alles is mogelijk. Onze kok overlegt graag met u om uw feest of huwelijksdag ook een culinair feest te maken!

Kijk voor meer informatie op www.fortaltena.nl of bel ons.

Fort Altena, ontwapenend gastvrij!
Openingstijden zomerperiode: Van 1 april tot 1 november is fort Altena geopend van dinsdag t/m zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. Feesten, diners (vanaf 15 personen), seminars e.d. kunnen de gehele week geboekt worden.

Fort Altena
Tol 8
4251 PX Werkendam
E. info@fortaltena.nl
T. 0183 - 301329

Fort Altena, ontwapenend gastvrij! Werkendam »

Werkendam Fort Altena, ontwapenend gastvrij!

Op Fort Altena beschikken we over diverse prachtige ruimtes voor gezellige diners en buffetten. Menus voor de kleinere groepen, d.w.z. van 15 tot +/- 25 personen, zowel drie- als vier-gangen, de menus wisselen steeds, afhankelijk van het seizoen. Onze brasserie Kazerne C is voorzien van alle gemakken die horen bij een prettig verblijf. Heerlijk onthaasten in een bijzondere ambiance en genieten van een kopje koffie met Annies huisgemaakte appeltaart. Kazerne C fteert u met een bijzondere en gevarieerde lunchkaart. Van een seizoenssoep, ambachtelijk brood met gezond en heerlijk beleg tot luxe sandwiches en rauwkostsalades. Maar er is altijd keuze uit meer, wat dacht u van een bunkerburger? Ook gebruikt onze chef kruiden uit onze eigen tuin. Om je vingers bij af te likken!

Openingstijden zomerperiode: Vanaf 1 april is fort Altena geopend van dinsdag t/m zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. Feesten, diners, seminars e.d. kunnen de gehele week geboekt worden.

Tol 8a
4251 PX Werkendam
0183 301 329

Rondleiding Fort Altena Werkendam »

01-12-19 - 31-12-20
De gidsen op Fort Altena weten te boeien als geen ander! Iets anders valt eigenlijk niet te verwachten op een fort als dit. Er zijn historische verhalen over de groepsschuilplaatsen, bunkers en versterkingen op het fortenterrein, maar ook persoonlijke verhalen van soldaten die hier gelegerd waren en grappige, opmerkelijke of smeuige wetenswaardigheden.
Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen u de mooiste verhalen en met behulp van duidelijke kaarten krijgt u een goede indruk van de strategie van de waterlinie in het algemeen en de functies van Fort Altena in het bijzonder. De rondleiding van 60 minuten start in het torenfort.
We verzorgen elke eerste zaterdag en elke derde zondag van de maand een rondleiding. Onze gids start bij de ingang van het Torenfort om 14.00 uur. Tips: Stevige schoenen
Prijs volwassenen:  3,00 (kinderen 1,50)
Telefoonnummer: Reserveren: 0183-301329
Het maximum aantal deelnemers per rondleiding is 20 personen.

Eerstvolgende rondleidingen:
- Zaterdag 2 december om 14.00 uur
- Zondag 17 december om 14.00 uur


Boeken buiten de reguliere rondleiding kan natuurlijk ook!

Wilt u meer weten over Fort Altena? Boek dan eens buiten de reguliere rondleidingen (eerste zaterdag en derde zondag van de maand om 14.00 uur) een wandeling over het fortterrein. U komt van alles te weten over groepsschuilplaatsen, bunkers en versterkingen. Tijdens de rondleiding vertellen onze gidsen allerlei wetenswaardigheden, waardoor u het fort op een ontspannen wijze beleeft. Weet u bijvoorbeeld dat Fort Altena pas sinds 2003 niet meer in militaire handen is? Als je heel stil bent, kun je het marcheren van de gelaarsde voetstappen horen weerkaatsen tegen de muren van het torenfort. Wie goed kijkt, ziet de laatste schaduwen zich over de brug terugtrekken. En wie goed ruikt, ruikt kruit... of zou het kruid zijn, vanuit onze brasserie geserveerd in meest smakelijke gerechten.
Zet al je zintuigen op scherp en ontdek het zelf tijdens een rondleiding op Fort Altena.

Tips: een paar stevige schoenen is geen overbodige luxe

Vergaderen in fort Altena Werkendam »

12-12-18 - 31-12-20
Fort Altena kan groepen faciliteren van 10 tot wel 500 personen. Van intieme plekken in de bomvrije kazernes (veilig...), tot een royaal bemeten ruimte in de mobilisatieloods. 
Wij voorzien u in al uw vergaderbehoeften. Hiervoor staan zowel plenaire als subruimten voor u ter beschikking.

Faciliteiten
Flipovers, beamer en scherm
Catering
Wij bieden een vergaderarrangement aan met koffie, thee, water, koekjes en Napoleonballen, eventueel uit te breiden met gebak, kruiTkoek, een origineel Brabants worstenbroodje of een gezonde smoothie.

Teambuilding 
Fort Altena werkt samen met verschillende partners die teambuilding services leveren. Wij adviseren u graag, maar het staat u natuurlijk helemaal vrij dit zelf te verzorgen.

arrangement toevoegen