Kamperen op een fort in Utrecht 1 april 2019 - 31 december 2020 Utrecht, Utrecht

Arrangementen Fort aan de Klop

Bekijk de activiteiten van Fort aan de Klop. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Trouwen in een rustieke ambiance Utrecht »

23-12-19 - 31-12-20

Trouwen op een historische locatie

Een wereld aan mogelijkheden

Fort aan de Klop, met zijn monumentale bebouwing, het groen van het fortterrein en de fort wal die de stad en haar geluiden buiten sluit, vormt een bijzonder decor voor een bijzondere dag. Op verschillende plekken op het fort kunnen jullie elkaar het jawoord geven, toosten en samen met familie en vrienden borrelen en dineren. Wij helpen jullie graag met het samenstellen van je dag. De arrangementen en mogelijkheden verschillen per seizoen.

Overnachten in de herberg
Met jullie gezelschap overnachten behoort, onder de voorwaarden, ook tot de mogelijkheden. Wij bieden verschillende appartementen en een ruime slaapzolder. Er kunnen maximaal 50 gasten bij ons overnachten. In de herberg vind je volledig uitgeruste keukens, sanitair en sfeervolle verblijfsruimtes. In de zomer is het zelfs mogelijk om met jullie gasten op onze camping te overnachten. Op doordeweekse dagen is er de mogelijkheid om zelf de catering te verzorgen.

Rustieke sfeer
Fort aan de Klop leent zich niet voor luidruchtige feesten met live muziek of Djs. De rustieke sfeer van het fort is juist de reden om voor onze locatie te kiezen.

Kamperen op een fort in Utrecht Utrecht »

01-04-19 - 31-12-20 Van april t/m medio september ben je van harte welkom om je tent op te komen zetten op onze wallen. Een stadscamping met de sfeer van een natuurkampeerterrein: dat is camping Fort aan de Klop in Utrecht. Op de wallen van het fort is plaats voor 25 tenten. Ideaal voor wandel- en fietstrekkers, een weekendje weg of een buurt-kampeerweekend.
Onze camping biedt geen plaatsen voor caravans, vouwwagens en campers. Het fort is namelijk autovrij. Parkeren kan vlakbij het fort. Honden zijn welkom maar wel aangelijnd. Je kunt maximaal 7 dagen op het kampeerterrein verblijven.

In de stad, maar toch buiten
Een fietstocht of wandeling langs de Vecht? Of toch liever een dagje musea bezoeken in Utrecht? Fort aan de Klop biedt het allebei. Het centrum van Utrecht ligt op een kwartier fietsafstand. Fietsen zijn bij ons te huur. Blijf je liever een dagje rusten bij het fort? Ook dat is mogelijk! De brasserie is in het kampeerseizoen van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur open voor ontbijt, lunch, diner of gewoon om wat te drinken. En op het grote terrein kun je heerlijk voetballen, picknicken of spelletjes doen.

Tarieven per nacht
Per tent 6,50
Per persoon 6,50
Kinderen tot en met 4 jaar gratis
Onze prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en BTW en de douches zijn gratis.

Een rustige camping
Het fortterrein straalt rust uit. Daarom is geluidsapparatuur niet toegestaan op het kampeerterrein. En na zonsondergang geldt de avondrust: we vragen je de rust van onze buren en andere overnachtingsgasten te respecteren.

Reypenaer Kaaspakhuis Woerden »

01-01-18 - 31-12-21 Reypenaer rijpt in een historisch kaaspakhuis uit 1906 in Woerden. Door het bijzondere microklimaat dat in de loop van de tijd in het oude kaaspakhuis is ontstaan en de natuurlijke wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid, ontstaat de bijzonder mooie smaak. 

Het is mogelijk een kaasproeverij te volgen in het historisch kaaspakhuis in Woerden, samen met een rondleiding. Dit is alleen mogelijk voor groepen van minimaal 10 personen. U krijgt een rondleiding in het oude pakhuis en kunt ervaren hoe het oude vak van kaasmeester wordt uitgeoefend. Het poetsen en keren van de kazen, het luiken openen en sluiten, het beoordelen van de kaas. Informatie over de invloed van het weer, het microklimaat in het oude pakhuis, de invloed van de Oude Rijn en nog veel meer.

Gratis rondleidingen op zondag Vijfhuizen »

28-07-18 - 31-12-20 Deze zomer (tm 16 september) organiseert het Kunstfort gratis rondleidingen op zondag. De rondleidingen starten om 2 uur, aanmelden is niet nodig!

Weesp is water »

07-04-18 - 31-12-20
Weesp ontstond aan water, werd gevormd door water, beleefde zijn bloei door water en dankt er nog steeds zijn unieke sfeer aan. De Vecht is al eeuwen de levensader van Weesp.  Maar er is meer. 

De zuiverheid van het water vormde de basis voor de bedrijven en werd als product verkocht. Daarom is de waterkwaliteit door de eeuwen actief beheerd. En nu grenst Weesp aan een landschappelijk gebied voor natuurlijke waterzuivering. 

En er is nog meer! De vesting Weesp vormde door zijn ligging de belangrijkste verdedigingslinie ten zuidoosten van Amsterdam. De stad is gevormd door zijn bastions en grachten. Zijn strategische ligging maakte Weesp tot belangrijk onderdeel van de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie n van de Stelling van Amsterdam. Weesp vormt daarmee een deel van dit Unesco Werelderfgoed. En er is nog veel meer over te vertellen. 

Kom voor het Verhaal van Weesp naar de zomertentoonstelling in 
Museum Weesp. 
Nieuwstraat 41 
1381 BB Weesp (0294) 491 245

Vanaf het NS-station Weesp is Museum Weesp 10 minuten lopen. Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.Museum Weesp is toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden zijn toegestaan. 

Groepen kunnen op alle dagen op afspraak een rondleiding krijgen. Indien de deur gesloten is, gelieve aan te bellen. Wij heten u graag welkom. Entreeprijzen  Volwassenen (18+): 5,- Senioren (65+): 4,- Kinderen (6 tot 18 jaar): 3,- Kinderen onder 6 jaar: gratis Museumjaarkaart*: gratis; Vriend van Museum Weesp*: gratis Vereniging Rembrandt*: gratis ICOM*: gratis  * op vertoon van pas.

Linie van Dumoulin Maastricht »

23-12-19 - 31-12-20
Linie van Dumoulin

Bezoek de Linie van Dumoulin, een indrukwekkend defensiesysteem van de vesting Maastricht!

Zowel boven- als ondergronds neemt een gids je eeuwen mee terug in de tijd en kom je meer te weten over deze uitzonderlijke verdedigingswerken. 
Informatie over deze service

Vertrekpunt: het Rizzjemint,  Statensingel 14, Maastricht
Tijdstip: 10.30 uur
Duur: 1.5 uur 
Taal: Nederlands

Wat je kunt verwachten:
Tijdens een rondleiding volg je, met een petroleumlamp in de hand, de gids door een labyrint van donkere gangen. Imponerende bomvrije ruimten, kruitkamers, trappen en galerijen van velerlei aard passeren de revue, waarbij de geschiedenis tot leven komt.

De bovengrondse wandeling leidt langs twee linies bestaande uit bastions, lunetten en doorgangen tussen de linies en de ondergrondse rondgang leidt langs de ondergrondse tegen-mijngangen, luistergangen, communicatiekoepels en caponnires (ruimtes van waaruit de droge grachten onder vuur gehouden werden). Een historisch verhaal dat je niet wilt missen!

Foto-tentoonstelling: Schot in de Roos Zaandam »

06-05-20 - 31-12-20
SCHOT IN DE ROOS is een openbare fototentoonstelling op het Hembrugterrein. 

Landschap, geborgenheid en de schoonheid en tragiek van het verval staan centraal in de fotoroute Schot in de Roos. 

Deze route brengt de Stelling van Amsterdam, de gebouwen van de voormalige Artillerie Inrichtingen en het Algemeen Verdedigingspark samen in beeld op het Hembrugterrein. 
Het front van de Stelling wordt verenigd met Hembrug, als hart van de Stelling. 
Daarmee is de afstand van 15 kilometer overbrugd.

De fabriek was tot 2003 in bedrijf en kende als onderdeel van het ministerie van Defensie een streng geheimhoudingsprotocol. 
De forten van de Stelling hebben echter sinds de Tweede Wereldoorlog hun militaire functie verloren door ontwikkelingen in oorlogstechnieken en de luchtvaart.

Inmiddels zijn zowel de forten van de Stelling als Hembrug volop in ontwikkeling. 
De beelden van de tentoonstelling Schot in de Roos getuigen van leegte, verstilling en verlatenheid, waar herbestemming vorm krijgt. 

Wandel langs de fotoroute door het volgen van de markeringen op de grond. 

Toegang is gratis; de fotos hangen in de openlucht.

Het Hembrug Museum is in deze tijden gewoon te bekijken. Vermijd wel drukke plekken, ga op rustige tijdstippen, ga met maximaal twee personen (gezinnen uitgezonderd), houd minimaal 1,5 meter afstand en blijf thuis bij griepverschijnselen.

Vakantiewoning Utrecht »

18-05-20 - 31-12-20
Onbezorgd vakantie vieren in eigen land
Deze zomer is alles een beetje anders dan anders. 
Dat komt natuurlijk door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. 
Verre bestemmingen zijn nu even niet vanzelfsprekend. 
Maar in de drie vakantiewoningen op Fort aan de Klop kun je er toch even helemaal tussenuit, gewoon in eigen land.

De woningen zijn ruim opgezet en geschikt voor mensen die duurzaam een huishouding met elkaar voeren, zoals stellen of gezinnen. 
In iedere woning kunnen zelfs twee gezinnen terecht: ruimte genoeg om anderhalve meter afstand te bewaren en ieder gezin beschikt over eigen sanitair. 
Ook bij het inchecken houden onze medewerkers rekening met anderhalve meter afstand.

Loods D, E en F
De vakantiewoningen zijn te huur in de maanden juni (alleen de weekenden van vrijdag tot zondag), juli en augustus (alleen per week, van vrijdag tot vrijdag). 

Volgens de richtlijnen van het RIVM, want:

  • ieder gezin eigen sanitair
  • voldoende ruimte (om afstand te houden)
  • ruim privterras bij iedere woning (met barbecue en vuurplaats)
  • anderhalve meter afstand bij inchecken

Aan alles is gedacht
De artillerieloodsen zijn omgebouwd tot vakantiewoningen met alles erop en eraan: leefruimte binnen met zit- en eethoek, tv, slaapkamers, douches en toiletten. 
De keukens hebben allemaal een gasfornuis, koelkast, oven, Nespresso koffieapparaat en waterkoker. In Loods E en Loods F is ook een vaatwasser. 
Buiten staat eigen terrasmeubilair en een gasbarbecue.

Wij zorgen voor bed- en keukenlinnen, handdoeken, toiletpapier, servies, bestek, pannen, koffie, thee, suiker, koffiemelk, olijfolie, peper en zout en schoonmaakmiddelen. 
Je hoeft dus, buiten je kleding en toilettas, bijna niets mee te nemen. Nou ja, hooguit wat boodschappen, of die haal je bij de winkels in de buurt.

Voor iedere vakantiewoning is een parkeerplaats gereserveerd bij de ingang naar het forteiland. 
Eventuele extra autos kunnen gratis worden geparkeerd in de directe omgeving.

Genoeg te doen voor iedereen
Op het forteiland, een groene oase aan de rand van de stad Utrecht, is genoeg ruimte om te spelen, sporten, barbecuen of picknicken. 
In de omgeving is een boel te ontdekken.

De Caramba-corona-show Utrecht »

15-08-20 - 31-12-20
Mis je het ook zo? Festivals als de Parade, Oerol, zomerfeesten? Daar gaan Joris Linssen & Caramba wat aan doen! Geheel corona-proof bouwen zij hun eigen festivalletje op het leukste festivalterrein van Utrecht: Fort aan de Klop.

4 dagen, 8 shows
Vier dagen achter elkaar, twee keer per dag, is de Caramba-corona-show (50 minuten) te beleven in onze grote loods. Het worden vrolijke theaterconcerten vol nieuwe liedjes en anekdotes, maar natuurlijk zullen de grootste Caramba-hits ook niet ontbreken.

Ay ay Caramba, we maken er een feestje van!

Data en tijden
za. 15 augustus
zo. 16 augustus
ma. 17 augustus
di. 18 augustus

2 shows per dag: 17.00 en 19.30 uur

Tickets
Kaartjes kosten 10,- per stuk (+ 0,79 servicekosten). Zorg dat je erbij bent, reserveer snel!
Tip
Maak er een compleet uitje van en schuif voor of na de show gezellig aan voor een hapje en drankje op ons ruime terraseiland (300 zitplaatsen). Je kunt op het terrein alleen contactloos of met PIN betalen.

arrangement toevoegen