Stadswandeling met gids 23 december 2019 - 31 december 2021 Heusden, Noord-Brabant

Arrangementen Sfeervol varen: verken vestingstad Heusden vanaf het water

Bekijk de activiteiten van Sfeervol varen: verken vestingstad Heusden vanaf het water. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Pannkoek en pizza! Bewust smullen Vught »

01-12-19 - 31-12-21

HORECA OP FORT ISABELLA!

Meer dan een pannenkoek en pizza alleen, bewust lekker smullen. Kom en laat je inspireren. 

Pannkoek en Pizza combineert bewust lekker smullen met gezelligheid en inspiratie. Waar je s middags en s avonds geniet van een lekkere en verantwoorde pannenkoek of pizza en kinderen natuurlijk meer dan welkom zijn.

Bij Pannkoek worden de oud- Hollandse pannenkoek met stroop en spek gecombineerd met een meer bewust en gezonde leefstijl. 

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 16:00 uur tot 21:00 uur, zaterdag en zondag 12:00-21:00 
Reserveren? https://pannukoek.nl/direct-reserveren/

Expositie Nieuwegein »

19-11-16 - 31-12-21
Ontdek het verleden van het dorp Vreeswijk en zijn bewoners in het Vreeswijks museum. Naast fotos van het oude dorp en fotos van Vreeswijkers tijdens de uitoefening van hun beroep of van Vreeswijkers die in familie-verband poseren, wordt er veel aandacht besteed aan de economische bedrijvigheid in het dorp.
 
Onze collectie laat daarom meerdere zijden/facetten van het oude Vreeswijk zien: een buurtwinkeltje, een gezellig ouderwetse woonkeuken, de stuurhut van een sleepboot, de brandspuit, het loodzware duikerspak, de zandwinning en wat voor bodemschatten dat zoal opleverde, scheepsmodellen, de gereedschappen die in de scheepswerven en door de plaatselijke ambachtslieden werden gebruikt,  te veel om op te noemen. Met andere woorden, iets wat je gezien moet hebben!

De expositie toont de voortgang van de renovatiewerkzaamheden aan de Koninginnensluis en enkele unieke stukken van de sluis.
De fotos zijn gemaakt door sluiswachter Danil Klein en Mw. Olarud, amateur fotograaf.

Woensdag- en zondagmiddag:14.00 - 17.00 uur
Gesloten op feestdagen.
Het Vreeswijks museum is toegankelijk voor mindervaliden.

Stadswandeling met gids Heusden »

23-12-19 - 31-12-21
Met een stadsgids op pad in Heusden Vesting op een door jouw gekozen tijdstip. Deze route voert onder meer langs steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden. Onderweg vertelt de gids over de roerige historie van Heusden en wordt uitleg gegeven over het strategische belang van de vestingwerken. De wandeling is een aanrader voor mensen die genteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de mooie gevels. Geschikt voor families en als bedrijfsuitje. Stadswandelingen in het Engels, Duits en Frans behoren ook tot de mogelijkheden. De tijdsduur is minimaal 1 uur tot maximaal 1,5 uur.

Naast bovenstaande wandeling zijn er ook diverse themawandelingen.

Vestingwerken: Deze wandeling loopt grotendeels over de vestingwallen. Oorlogen, garnizoenen en vestingstelsels komen uitgebreid aan de orde. Vereisten voor deelname: Goed ter been en stevige schoenen.

Gevelstenen: Tijdens deze wandeling worden de bekendste/ mooiste gevelstenen onder de aandacht gebracht.

Religie: Bij deze wandeling wordt de nadruk gelegd op wat nog zichtbaar is aan religie in de vesting.

Brocante- en antiekmarkt Heusden »

06-04-19 - 31-12-21
In Heusden..... Iedere eerste zaterdag van de maand van april tot en met december staan 60 top brocanteurs met de mooiste vondsten uit binnen- en buitenland op het Burchtplein. Van prachtig kristal tot stoer zink, hippe vintage, antiek en Franse paspoppen. Engels zilver en emaille. 

Voor 1,00 rijdt er een koets van de parkeerplaats Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid) naar het Burchtplein.

Arrangementen en Faciliteiten voor vergaderen Rijswijk »

01-01-21 - 31-12-21

Arrangementen

Wilt u  een leuk, cultureel bedrijfs- of familie uitje organiseren?
Zoekt u voor uw leerlingen een educatieve schoolexcursie?
Of bent u op zoek naar een ruimte voor een presentatie of vergadering?

Ook dan kunt u terecht op Bunkercomplex Park Overvoorde! Buiten de reguliere openstellingen kunnen arrangementen voor u op maat worden verzorgd eventueel in combinatie met een rondleiding en catering.

Tevens bieden wij in samenwerking met B&T events diverse activiteiten aan zoals b.v. een HAKA workshop of een Segway rit door het mooie park Overvoorde.

Voor meer info of het opmaken van een offerte kunt u contact opnemen met pr-overvoorde@museumbeschermingbevolking.nl.

Eva-Fiore Kovacovsky - Sequoia Grove Vijfhuizen »

08-04-18 - 31-12-21

Het Kunstfort verwelkomt deze lente de zwaarste boom van de wereld: de Sequoiadendron giganteum. Deze Californische mammoetboom werd naar Europa gebracht in de 19de eeuw, dezelfde eeuw waarin het Fort bij Vijfhuizen werd gebouwd als onderdeel van een magnifiek defensieplan, en ook de eeuw waarin de fotografie werd uitgevonden. Eva-Fiore Kovacovsky (Zwitserland, 1980) neemt dit als startpunt voor de tentoonstelling Sequioa Grove.

De monumentale genieloods, oorspronkelijk bedoeld voor de kanonnenopslag, wordt bewoond door de natuur. Een constellatie van tropische vruchten, bomen, nerven, planten en grassprieten kolonialiseert de ruimte. Maar of die planten en vruchten er echt zijn is de vraag: de kunstenaar belichtte de vruchten op doek, drukte de nerven af in gips en bracht de grassprieten over op papier. Er kwam geen manipulatie kwam aan te pas. Middenin het kunstmatige polderlandschap representeren de helderblauwe cyanotypien en biologerende lijnen een natuur die volmaakt is in zichzelf.

Een stadswandeling door de vesting Ravenstein »

23-12-19 - 31-12-21
Een stadswandeling door de Vestingstad Ravenstein

Onder leiding van een deskundige stadsgids van de Heemkundekring Land van Ravenstein kan een stadswandeling worden gemaakt door de Vestingstad Ravenstein. De stadswandeling leidt langs vele monumentale panden en historische bezienswaardigheden en duurt plm. anderhalf uur.

Groepswandeling
De datum en de tijd kan bij de cordinator Stadswandelingen, worden gereserveerd. Tevens kan men aangeven waar de speciale belangstelling naar uit gaat: de vestingwerken, de rijke kerkgeschiedenis van Ravenstein, de vele monumentale stadspanden en/of een bezoek aan het leerlooierijhuisje. Door de stadsgidsen wordt het programma hierop afgestemd.
Kosten: 3,50 per persoon met een minimum van 35,00.
Reserveren van een stadswandeling: telefoon: 06-36000252  of email: stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Individuele stadswandeling
Elke tweede zondag van de maand organiseert de Heemkundekring stadswandelingen waarbij individuele deelnemers of kleine groepjes zich kunnen aansluiten. Aanmelden om 11.00 uur bij het Toeristisch Informatiecentrum, gevestigd in Het Raadhuis, St. Luciastraat 2, Ravenstein. Kosten stadswandeling 4,00 p.p.

Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein

Sint Luciastraat 2
5371 AS Ravenstein
www.toerismeravenstein.nl
info@toerismeravenstein.nl
tel. 0486-411306
openingstijden tot 30 september, zomerperiode
di t/m vrij 10.00-16.30 uur
za en zo 11.00-16.00 uur

vanaf 1 oktober t/m 31 maart, herfst- en winterperiode
za en zo van 12.00 - 16.00 uur

Agenda augustus Ravenstein »

23-08-17 - 31-12-21

Proeverij met rondleiding Vianen »

23-12-19 - 31-12-21
Fort Everdingen is de stoere thuishaven van brouwerij Duits&Lauret. Schuif aan bij de brouwers voor een bierproeverij met fortgerijpte (bier)kaas. Tijdens het proeven krijg je meer te weten over de bieren en het brouwproces. Voor groepen vanaf 8 personen is er, indien gewenst, ook een korte rondleiding over het terrein met fortbezichtiging. Stuur ons een mailtje: info@forteverdingen.com

Duits&Lauret wint Dutch Beer Challenge
Op woensdag 5 april 2017werden de winnaars bekend gemaakt van De Dutch Beer Challenge. Brouwerij Duits&Lauret, gevestigd op Fort Everdingen, ging er met twee prijzen vandoor. In de categorie "innovatie/speciaal" won de houtgerijpte Rook Dubbelbock van Duits&Lauret een gouden medaille. In de categorie "donker" won de brouwer zilver voor , een lekker volle, zware winterwarmer.

Mission Underground (Groepsuitje) Maastricht »

22-03-19 - 31-12-21 Mission Underground (Groepsuitje) | Maastricht Underground

Actief teambuildingsprogramma / belevingsspel in een verdedigingsstelsel onder de stad, dat bestaat uit een 14 kilometer lang labyrint van gangen. Een Limburgs uitje met een missie...

Stap terug in de tijd en kruip in de huid van een geheim agent en voer in teamverband spannende missies uit om Maastricht te behoeden voor de vijand. Het labyrint van de ondergrondse, donkere gangen van de Kazematten vormen het decor. Extra spannend omdat deze gangen in het verleden, tijdens een belegering van de stad, ook al werden gebruikt om belagers ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Dus leer de gangen van de Kazematten te gebruiken, decodeer de opdrachten en neutraliseer het kwaad. Durf en fantasie vereist!

Goed om te weten:
Duur: 2,5 uur.
Prijs: 25,75 p.p. (Inclusief n consumptie)
Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 20 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief 515,-

Bijzonderheden: De constante temperatuur in de gangen van de Kazematten is circa 14 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.

BankGiro Loterij Fortenquiz IJmuiden »

08-04-20 - 31-12-21 BankGiro Loterij Fortenquiz 
Test je kennis met deBankGiro LoterijFortenquiz en leer alles over forten, vestingen en waterlinies! En maak bovendien kans op 4 gratis toegangskaarten voor AvontuurlijkForteiland IJmuiden. Hoeveel vragen weet jij goed te beantwoorden?
Naar de quiz...https://forten.nl/bankgiro-loterij-fortenquiz/

arrangement toevoegen