Heeft u iets te vieren? 1 december 2019 - 31 december 2021 Bunnik, Utrecht

Arrangementen Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Bekijk de activiteiten van Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Stadswandeling vestingstad Bergen op Zoom Bergen op Zoom »

23-12-20 - 31-12-21
Aan de hand van het gidsje Stadswandeling Bergen op Zoom, te koop aan de balie van VVV Brabantse Wal, kun je op eigen gelegenheid de historische binnenstad verkennen. De wandeling voert je langs alle monumenten, restanten vestingswerken en bezienswaardigheden in de stad. Prijs 2,50. Tijdens en na je verkenningstocht door de binnenstad kun je genieten op een van de vele terrassen die de stad rijk is of aanschuiven bij een van de restaurants. 
 
De monumenten zijn geopend van eind april tot eind oktober. Kijk op www.vvvbrabantsewal voor de exacte tijden. 

Wandelen of fietsen in vestingstad Hulst Hulst »

23-12-19 - 31-12-21
Je kunt wandelen over de stadswallen (3,5 km) en de historische sfeer van de stad opsnuiven. Het streekmuseum De Vier Ambachten vertelt je van alles over de geschiedenis van Hulst en omstreken. De bijzondere basiliek met zijn aparte toren is in 2009 uitgeroepen tot mooiste kerk van Nederland en moet je zeker met een bezoekje eren. 
Tijdens je bezoek aan Hulst zul je ongetwijfeld kennis maken met Reynaert de Vos, bekend uit het middeleeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde. Dit epos werd geschreven in de dertiende eeuw en vormt in zijn genre n van de hoogtepunten van de Nederlandse en zelfs van de West-Europese literatuur.

Vanuit het centrum van Hulst starten enkele mooie fietstochten. De Staats-Spaanse-Linie fietstocht, waar het landschap een stukje geschiedenis blootlegt of de mooie vlasfietstocht, die zeker in de maand juni de moeite waard is.

Arrangement Mooiste Vestingstad Nederland Hulst »

01-01-21 - 31-12-21 Even helemaal weg uit de drukke wereld? Kom dan een paar dagen naar Hulst Vestingstad. En van de best bewaarde middeleeuwse vestingsteden van Nederland en in 2014 door de lezers van ANWB Kampioen bestempeld als mooiste vestingstad van Nederland.
Ontdek Hulst en wandel mee over de 3,5 kilometer lange stadswallen met schitterend panorama op de historische binnenstad. De vier oude, pas gerestaureerde stadspoorten, tonen de voormalige grenzen en de statige basiliek verleidt u tot een klim van tientallen meters.

Het vesting arrangement Hulst
Je komt aan in een van de gezellige hotels in Hulst, waarvan er een net ietsje buiten het centrum ligt aan de buitenvest en een is gevestigd aan de Grote Markt. Een welkomstdrankje staat voor je klaar. De eerste ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt en maak je een stevige wandeling over de vestingwallen. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid, aan de hand van een wandelroute, verkrijgbaar bij het VVV, de stad met zijn bezienswaardigheden verkennen. Voor het diner kun je terecht bij een van de vele sfeervolle restaurants in de Vesting.
Op de tweede ochtend wil een wandeling door de bossen in het nabije Clinge of St.Jansteen nog wel eens verfrissend werken. Ben je een waterliefhebber, dan is een wandeling langs de Scheldedijk aan te raden. Maar ook een uitstap naar onze zuiderburen ligt binnen de mogelijkheden, het Waasland (het Land van Reynaert de Vos) of de stad Antwerpen op een half uurtje met de auto of neem lijn 19 van Connexxion.

In Hulst zijn de winkels iedere dag geopend en vinden vele Zuiderburen de weg naar deze bourgondische vestingstad, vooral op zondagmiddag. Tijd voor de inwendige mens op de historische Grote Markt (in de zomermaanden vanaf een van de vele terrasjes), waarna je nog in de gelegenheid bent een bezoek te brengen aan het museum. En dan kun je als herboren weer huiswaarts, met sfeervolle herinneringen aan de meest Vlaamsche vestingstad van Nederland, waar je vast nog een keer naar terugkomt.

Meer informatie
Hotel in Hulst: Hotel Hulst of Hotel de Korenbeurs
VVV kantoor 0031(0)114-315221

Workshop glasblazen: blaas zelf een sneeuwbal Leerdam »

27-12-19 - 31-12-21
Tijdens de mini-workshop glasblazen ervaar je hoe het is om met vloeibaar heet glas te werken. Onder leiding van een professionele glasblazer ga je aan de slag met het maken van jouw sneeuwbal. Eerst kies je nog wat bijpassende kleuren bij het wit van de sneeuwbal. Vervolgens neem je plaats op de glasblazersstoel en blaas en vorm je het klompje glas tot een prachtige sneeuwbal.

Voor jong en oud

Zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen kunnen aan de activiteit deelnemen. Kinderen t/m 16 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Het blazen van een sneeuwbal kost 30,- per persoon, inclusief entree voor de Glasblazerij. De toegangsprijs voor toeschouwers die zelf niet blazen is 8,00 (bezoekers in het bezit van een Museumkaart betalen niets).
De workshop duurt 20 minuten en wordt gegeven op de volgende data en tijden:
Vrijdag 27 december 2019, 10.00-16.00
Donderdag 2 januari 2020, 10.00-16.00
Vrijdag 3 januari 2020, 10.00-16.00
Zaterdag 4 januari, 10.00-16.00
Zondag 5 januari, 10.00-16.00
Locatie: Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum, Zuidwal, Centrum
Tijden: zondagen van 12.00 tot 16.00 uur | andere dagen: van 10.00 tot 16.00 uur
Reserveren: reserveren is noodzakelijk. Dit kan via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of via: + 31 (0) 345 614 960.
Let op: 
Wanneer de sneeuwbal klaar is, moet hij eerst de koeloven in. Na een aantal dagen kan hij worden opgehaald of opgestuurd.

Rondleidingen op Fort bij Vechten Bunnik »

19-01-21 - 31-12-21 Vanuit het Waterliniemuseum worden er diverse rondleidingen gegeven over Fort bij Vechten. Onze gidsen nemen u mee naar verborgen plekken en vertellen het verhaal over de geschiedenis van Fort bij Vechten. Op dit moment geven wij deze rondleidingen over het terrein, nemen wij u mee in het reduit of bezoeken wij het naastgelegen Romeinse castellum Fectio.

De rondleiding over het terrein van Fort bij Vechten wordt dagelijks georganiseerd door het Waterliniemuseum. Voor het boeken van overige rondleidingen of het reserveren van een gids voor een grotere groep kunt u contact met ons opnemen via info@waterliniemuseum.nl of 030 - 65 65 285.

ZomerVestingWandeling Hulst Hulst »

05-07-17 - 31-12-21 Wandeling o.l.v. gids. Prijs: 3,50 p.p. Te combineren met Torenbeklimming Willibrordus Basiliek voor 7,00 p.p. Tickets: VVVE-tickets'. Let op: er kunnen maximaal 12 personen per keer mee, dus meld u snel aan! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VVV Hulst via 0114-315221 of via hulst@vvvzeeland.nl.
Een combinatie van deze excursie met de Torenbeklimming om 14.30 uur is mogelijk tegen gereduceerd tarief a 7,00

Educatieve programma's Waterliniemuseum Bunnik »

23-12-19 - 31-12-21

Het museum en het fort bieden een rijke leeromgeving om leerlingen ontdekkend te laten leren over de waterlinie, watermanagement, bouwen om te verdedigen, de Eerste Wereldoorlog, de Romeinen in Utrecht en alle planten en dieren die leven op het fort. In nauwe samenwerking met docenten ontwikkelen wij educatieve programmas voor primair- en voortgezet onderwijs.

Aanbod educatieve programmas primair en voortgezet onderwijs

Waterliniemuseum Fort bij Vechten heeft een breed aanbod educatieve programmas voor scholen. Deze educatieve programmas sluiten aan bij de leerdoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling en bij de belevingswereld van de leerlingen. De themas van de verschillende programmas zijn:

- Romeins Vechten: primair onderwijs groep 5 - 6
- Ontdek hoe water een wapen werd: primair onderwijs groep 7 - 8
- Lummelen in de Linie (WO1): voortgezet onderwijs 1 - 2

De programmas duren 2 uur en zijn zowel in de ochtend (van 10.00 tot 12.00 uur) als in de middag (van 12.30 tot 14.30 uur) te boeken. De doelgroepen zijn indicatief. Het programma over de waterlinie (Ontdek hoe water een wapen werd), kan ook gebruikt worden voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs.

Escape spel op Fort Vechten Bunnik »

Bunnik
De rage van dit moment: Escape Room. Maar wij gaan over de top met: Fort Escape in het historische Fort bij Vechten in Bunnik, Utrecht. Mysterieuze afgesloten ruimtes, afgewisseld met uitdagende en actieve (buiten)opdrachten op het fort. Zeer geschikt voor grote groepen vanaf 30 personen. De verschillende teams worden uitgerust met een moderne Smartphone om de juiste route dwars door het historisch Fort te ontdekken. Historisch oud en digitaal nieuw ontmoeten elkaar in deze bizarre Escape Game.

Een ontsnapping binnen 3 uur. Dat is de opdracht! Logisch nadenken en samenwerking vormen de sleutel tot de ontsnapping. Lukt het u door het juist oplossen van o.a. puzzels, opdrachten en raadsels in  drie zones, uiteindelijk te ontsnappen aan een dreigende ondergang? Beleef een onvergetelijk, spannend en vaak hilarisch ontsnappingsspel dat u niet snel zal vergeten! En dat komt ook zeker door de locatie!

Een Teambuilding Experience geschikt voor groepen van 30 tot 90 personen (meer in overleg). Een spannende en gezonde competitie tussen de teams. Ontdek nieuwe kwaliteiten van uw collegas en ontdek de creativiteit binnen het team bij het benaderen en uitvoeren van de vragen en opdrachten. Fort Escape Utrecht kan worden uitgebreid met een heerlijke lunch en / of barbecue.

 

Heeft u iets te vieren? Bunnik »

01-12-19 - 31-12-21 Heeft u iets te vieren? Dan heeft u een goede reden om naar Fort Vechten te komen. Onze Reversezaal en Barak Z zijn geschikt voor recepties en feesten tot 200 personen, in de bomvrije kazerne zijn meerdere feestruimtes met plaats voor 80 personen en de Brasserie biedt ruimte aan maximaal 25 personen..
U kunt kiezen voor een avondfeest, maar ook voor een relaxed familiefeest op zondagmiddag bijvoorbeeld. Genieten van de sfeer, een hapje en een drankje, terwijl de kinderen lekker buiten spelen.
Wilt u een keertje iets anders? Vraag dan naar onze fortactiviteiten. Wij zorgen ervoor dat u een onvergetelijke dag beleeft.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over feest vieren op Fort vechten?
Bel dan met het fort: 030-65 65 285
Of mail: boekingen@fortvechten.nl

Trouwen op Fort Vechten Bunnik »

01-01-21 - 31-12-21
Fort bij Vechten in Bunnik is de ideale plek voor uw huwelijksvoltrekking, receptie, diner en feest!

In het hart van de provincie Utrecht ligt Fort bij Vechten. Gebouwd tussen 1867 en 1870 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, nu een idyllische plek voor jullie huwelijk. Het fort is met haar oude gebouwen, natuurlijk groen en vele romantische plekjes het ideale decor voor jullie huwelijksdag. De bijzonder plek voor een huwelijksvoltrekking, receptie, diner n feest.
De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de Reversezaal of bij mooi weer in de binnentuin. De Reversezaal bestaat uit een lange gang en vier chambrees. Door de vloerverwarming en de luchtbehandeling is het eens zo kille fort nu een aangename plek om te verblijven. De chambrees zijn het beste te omschrijven als gewelven, vandaar de unieke sfeer tijdens het jawoord. Datzelfde geldt voor de receptie, het diner en feest.
De receptie (en het aansnijden van de taart!) kan afhankelijk van het jaargetijde ook op het mooie terras plaatsvinden. 

De witte brigade van Fort bij Vechten tekent voor een heerlijk diner dat aan al jullie wensen zal voldoen. De chef van Fort bij Vechten kookt met producten uit de streek. In het menu zitten appels en peren van fruitbedrijf de Slagmaat, groenten van moestuinencomplex Maarschalkerweerd en kaas van de zuivelboerderijen Brienenshof en Doornvoort. Het diner kan plaats vinden in een intieme chambree maar afhankelijk van het aantal gasten kan dat ook in de Reversezaal plaatsvinden.
De prachtig gerenoveerde Reversezaal is tevens de ideale plek voor jullie feest. De gezellige bar en de houtkachel zorgen voor die prettige sfeer die deze dag tot zon bijzondere maken.

Het fort beschikt over veel zalen met veel verschillende mogelijkheden. Ook is het mogelijk om op het middenterrein van het fort een tent te laten verrijzen. De ervaren staf wil graag met jullie meedenken over de vele mogelijkheden die dit historische fort herbergt. Een unieke sfeervolle locatie in het hart van de provincie Utrecht. Een prachtig decor voor jullie mooiste dag!

Kinderfeestje in het Waterliniemuseum Bunnik »

01-12-19 - 31-12-21
Ben je op zoek naar een avontuurlijke locatie voor een kinderfeestje? In het Waterliniemuseum en op het terrein van Fort bij Vechten is voldoende te beleven. Met je vriendjes en vriendinnetjes word je ontvangen in een spannende ruimte in de bomvrije kazerne met limonade en wat lekkers. Hier kunnen cadeautjes en spannende verhalen worden uitgewisseld.

Vervolgens bezoeken jullie het Waterliniemuseum, waar je alles ontdekt over forten en waterlinies en onder meer een parachutesprong over de Nieuwe Hollandse Waterlinie kunt maken!

Na jullie bezoek aan het museum is er nog voldoende tijd over om te spelen op het terrein van Fort bij Vechten. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht naar de dieren en planten op het fort met de krachtpatsersroute of doe mee met een speurtocht en leer alles over de waterlinie en de geheimen van het fort.

De kosten per kind voor dit arrangement bedragen 12,50,-. Dit is inclusief:
    Entree voor het Waterliniemuseum
    Limonade en wat lekkers
    Zaalhuur van een chambree

Vragen of reserveren? Neem dan contact met ons op:
Mail: secretariaat@fortvechten.nl
Tel.: 030 6565285

Foto: Shody Careman

Symposia en presentaties Bunnik »

23-12-19 - 31-12-21
Symposia en presentaties
Als  u een inspirerende locatie voor uw bijeenkomst zoekt, dan is Fort Vechten de ideale plek. Het fort is centraal gelegen en goed bereikbaar. Wij ontvangen u en uw gasten graag in onze volledig gerestaureerde zalen.
Mini-symposium, theateropstelling
In de Reversezaal richten we n van deze gewelven in voor de plenaire bijeenkomst, met de stoelen in theateropstelling. De twee andere richten we voor u in voor bijvoorbeeld  workshops, koffie, lunch, borrel of diner.
Barak Z heeft meer ruimte  voor een theateropstelling. U kunt de workshops geven in een van de chambrees van de bomvrije kazerne.
Bedrijfspresentaties of -bijeenkomsten, van 20 tot 200 personen
De zalen zijn ook uitermate geschikt voor het houden van bedrijfspresentaties. U ontvangt uw relaties in een sfeervolle, representatieve ruimte. U kunt de ruimte gebruiken en inrichten als beursvloer of inrichten voor presentaties en workshops.
Koffie en thee staan klaar en op verzoek serveren onze koks een heerlijke lunch of diner. Als afsluiting van de dag kunt u lekker naborrelen.
Presentatie apparatuur is aanwezig en kunt u bij ons reserveren. 
Fortactiviteiten
Een wandeling over het fort, al dan niet met rondleiding,  verfrist de geest; de deelnemers  gaan met hernieuwde energie op naar het volgende programmaonderdeel. U kunt ook kiezen voor een actievere invulling van de dag met spectaculaire High Events of teamopdrachten. Klik hier voor meer informatie.
Meer informatie
Wilt u op deze unieke locatie een congres, workshop, seminar of (product) presentatie verzorgen?

Mail: boekingen@fortvechten.nl

Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie Bunnik »

05-07-17 - 31-12-21

Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Water was het wapen van de Hollandse Waterlinie: een lang lint van forten, kanalen, sluizen en dijken. De Nieuwe Hollandse Waterlinie was van circa 1815 tot 1940 een robuuste verdedigingslinie. De linie was 85 km lang en circa 4 km breed.

Langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn vier interessante fietsroutes uitgezet. De fietsroutes voeren langs historische objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg krijg je een beeld van de werking van het watersysteem dat zorgde voor het onder water zetten (inunderen) van land.

Als u de routes volgt komt u langs mooie locaties waarbij u objecten in het landschap tegenkomt die een rol speelden in de verdedigingslinie. Een aantal van deze objecten hebben nog steeds een functie in het waterbeheer van de waterschappen.

Kijk voor meer informatie over de routes op https://waterliniemuseum.nl/fietsroutes/. Ook kunt u de app van de Fietsersbond downloaden voor Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.twokings.fietsersbond.routeplanner) en Iphone (https://itunes.apple.com/nl/app/routeplanner/id805568685).

Ontmoeting Waagmeester IJsselstein »

04-05-19 - 31-12-21
Ontmoeting Waagmeester

Deze Waag is van 1779 maar kent een veel oudere geschiedenis. Het weegrecht was voor IJsselstein heel belangrijk. Vanaf 1345 sprak men van de Baronie van IJsselstein. Een gebied dat tot 1795 bijna de helft van de Lopikerwaard besloeg en zich tot een half soeverein staatje ontwikkelde. De baron van IJsselstein zwaaide hier de scepter. Dat was zo dwingend dat iedere boer in de Baronie verplicht was zijn koopwaar en vee via de stadswaag te verhandelen. Dat leverde de Baronie flinke accijnzen op.

Ontmoeting Waagmeester:
Elke zaterdagmiddag van mei tot en met september van 12.30 - 16.00 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden) is een waagmeester aanwezig om meer te vertellen over de geschiedenis en werking van de Waag. In het kader van de Maand van de Historie opent de Waag ook op zaterdag 13 en 27 oktober de deuren van 14.00 - 16.00 uur. 

Een leuke locatie voor kinderfeestjes. Edam »

01-04-20 - 31-12-21 Het Fort bij Edam is een ideale locatie voor kinderfeestjes.
Deze kinderfeestjes kunnen plaatsvinden in de maanden april t/m oktober, tijdens de reguliere openstellingen op de eerste en tweede zondag van de maand en in dezelfde periode op woensdagmiddag. Kijk hiervoor bij op de website van het fort.

Wij vragen u het kinderfeestje van te voren aan te melden. U kunt dit doen door het reserveringsformulier volledig in te vullen op http://www.fortbijedam.nl/kinderen. U ontvangt daarna een bevestiging van uw reservering.

Aan de kinderfeestjes zijn geen extra kosten verbonden boven de toegangsprijzen die voor die dag gelden: 2,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en 3,50 voor volwassenen. (Let wel: bij evenementen geldt een toegangsprijs van 5,- p.p.)

Voor deze prijs krijgen de kinderen:
-    Een plekje om de jarige te feliciteren
-    Een rondleiding van een half uur door een echte gids
-    Een speurtocht die ze zelfstandig kunnen doen
-    Schieten met ons flessenkanon
-    Een plekje om spelletjes te doen of om te knutselen
-    Een kijkje in de radiokamer
-    Een diploma, als herinnering aan het bezoek

U neemt zelf de traktaties mee voor de kinderen. Frisdrank, chips en ijs zijn eventueel ook te koop in onze kantine. Graag even melden als u hier gebruik van wilt maken.

U kunt met uw groepje blijven tot sluitingstijd. (Op woensdag kan hier - na overleg - van afgeweken worden).

N.B.: Er geldt wel een limiet: op zondag is het maximum aantal feestjes 3 (verspreid op de dag); op woensdagmiddag slechts n.

Veiligheidstrainingen Markenbinnen »

01-12-19 - 31-12-21
Samen met RBOC Fort Markenbinnen, werken aan veiligheid. 

Meer dan 13.000 mensen per jaar volgen een cursus of training van Fort Markenbinnen!

Onze producten en diensten omvatten het totale spectrum van fysieke veiligheid in uw organisatie. BHV, EHBO en ARBO cursussen of brandweer- en vaktechnische trainingen.

Dagje Ravenstein Ravenstein »

23-12-19 - 31-12-21
Stel uw eigen DAGJE RAVENSTEIN samen en bezoek de vestingstad Ravenstein.
Bij een bezoek aan Ravenstein wandelt u door het verleden. U ziet delen van de vestingwerken van eeuwen geleden en prachtige monumenten, die intact gebleven zijn. Met de eeuwenoude stadspoorten, grachten, monumentale panden straalt het stadje iets bijzonders uit. De oude stadspoorten van Ravenstein staan voor u open. Ravenstein vestingstad aan de Maas, heet haar bezoekers van harte welkom.

Wat kunnen wij u bieden
U start met een ontvangst bij het T.I.R. in het Raadhuis. Voor het verdere programma kunt u een keuze maken uit een museumbezoek, een stadswandeling, een molenbezoek, een wijnavontuur, solexen, actieve wandel- of fietstochten, rondleiding of workshop beeldhouwen in een atelier en een aantal lunchmogelijkheden.

Nadat u de samenstelling van uw arrangement aan ons hebt kenbaar gemaakt, regelen wij uw Dagje Ravenstein.
 

Weekagenda za. 14 jan. t/m zo. 22 jan. Ravenstein »

14-01-17 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken.

zaterdag 14 januari t/m zondag 22 januari 2017

t/m zondag 26 maart Expositie Ravensteinse Fotodagen.
 Vitrines: Liesbeth Geenen, tassen met praatstok
Het Raadhuis. Openingstijden: zaterdag/zondag 12.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 14 januari Keienschijtersbal in Pomperstad
De nieuwe Stadsprins ( Reinout) van Pomperstad wordt na een avondvullend programma van
geweldige optredens van eigen bodem op spectaculaire wijze onthuld.
Vidi Reo van 20.11 01.30 uur.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 15 januari Prinsenreceptie in Pomperstad
De carnavalsverenigingen, familie, vrienden en bekenden kunnen tijdens de receptie de nieuwe Stadsprins
met zijn gevolg feliciteren onder het genot van een drankje en muzikale begeleiding van eigen bodem.
Cafetaria De Maasstad  tussen 15.00 17.00 uur.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Vrijdag/zaterdag/zondag 20/21/22 en 27/28/29 januari Ton Kersten, objecten In den beginne schiep de mens zich een god.
Garnizoenskerk (NH-kerk). Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 11.00 17.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 21 januari Pronkzitting bij CV de Nachtgravers
Dit vindt plaats in Zaal de Petjes Bar te Overlangel.
Jaarlijkse pronkzitting van CV de Nachtgravers.
Aanvang: zaterdag 20.30 uur.
Info: www.cvdenachtgravers.nl

Zondag 22 januari Jeugd Pronkzitting CV de Nachtgravers
In Zaal de Petjes Bar te Overlangel treden de huidige Jeugdprins en Jeugdprinses af. Zij zullen op een leuke wijze de nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses voor het nieuwe carnavalsseizoen onthullen.
Hierna worden er leuke stukjes voorgedragen door de jeugd van het Nachtgraversrijk en zal er ook een speciaal gastoptreden zijn van!
Aanvang 13.00 uur. Vrij entree. Info: www.cvdenachtgravers.nl

Boek een 4-daags fietsarrangement in de NHW Acquoy »

Acquoy Nieuwegein Vianen Schalkwijk Gorinchem Leerdam Vianen Bunnik
Midden in het landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland. Robuuste bouwwerken die een lint vormen van Muiden tot
aan de Biesbosch. Het ingenieuze systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is in het landschap bijna onzichtbaar. Met elkaar vertellen ze je een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Een verhaal dat goed bewaard is gebleven en dat je steeds weer op een andere manier kunt beleven. Ontdek het zelf!

Boek dit vierdaags fiets-arrangement op dutchbiketours.nl/waterlinie vanaf  290,-. De 3 overnachtingen inclusief ontbijt en bagagevervoer zijn inbegrepen!

Dag 1 - Bezoek het Waterliniemuseum in Bunnik en wandel in de omgeving van Fort Vechten en Fort Rijnauwen.
Dag 2 - Bunnik Gorinchem (60 km). Op de fiets langs waterlinie-hoogtepunten: De Batterijen, Plofsluis, Stelling van Honswijk, Fort Everdingen, Fort Asperen, door schitterende natuur en langs brede rivieren.
Dag 3 - Gorinchem Bunnik (55 of 63 km). Bezoek vestingstad Gorinchem en fiets langs historische steden als Leerdam Glasstad en Vrijstad Vianen en langs de forten Vreeswijk, Jutphaas en de vier Lunetten in Utrecht.
Dag 4 - Sluit af met een bezoekje aan de historische stad Utrecht, een
absolute aanrader met bijzondere grachten en daarlangs werven en
terrasjes.

Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 27 september.

Trouwen in de Stichtse Vecht Maarssen »

01-01-20 - 31-12-21
Fort Maarsseveen in Maarssen

Fort Maarsseveen is een officile trouwlocatie. In samenwerking met onze huiscateraars verzorgen wij de ceremonie. Vroeger diende het fort ter verdediging, nu is het een broedplaats voor kunst en cultuur. Een mooie buitenlocatie, aangevuld met industrieel interieur. Bezegelen jullie hier de liefde?

Waterliniemuseum en lunch bij Vroeg Bunnik »

Bunnik Bunnik
Voor een leuk dagje uit rond Utrecht is een bezoek aan het Waterliniemuseum en een lunch bij Vroeg een echte aanrader. Fort bij Vechten is een van de grootste en fraaiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier wordt het unieke verhaal verteld over de verdediging van Nederland met de hulp van water. Je combineert een bezoek aan dit museum met een heerlijke lunch bij Vroeg. Dit arrangement is vanaf 6 personen te reserveren.

Vaste tentoonstelling Sterk Water Bunnik »

Bunnik
Ontdek de kracht van water!

In het museum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, neemt een boerin je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794. Ingenieur Kraijenhoff legt uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst en een werkman laat je zelf ervaren onder welke zware omstandigheden hij in 1880 zijn werk moest doen.
Het bijzondere museumgebouw is ontworpen door architect Anne Holtrop. In het museum ontdek je van alles over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook kun je binnenin het museum met een virtual reality-bril op over de waterlinie vliegen en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!


Romeinen tentoonstelling Bunnik »

01-03-21 - 31-12-21
Het dagelijks leven op castellum Fectio
In Chambree 12 is een tentoonstelling geopend over de Romeinse geschiedenis van het fort en de omgeving. Vier personen laten iets zien van het dagelijkse leven in de Romeinse tijd. Elk personage heeft  een eigen afdeling  met een korte film, vondsten/voorwerpen en een touchscreen tablet met allerlei informatie. In de zijruimte is er een interactieve presentatie over Fectio en de andere twee castella in de stad Utrecht, Hoge Woerd en Domplein en panelen met informatie over de Limes.


Toegankelijkheid

Deze tentoonstelling kan gratis bezocht worden in combinatie met het bezoek aan het museum. Ook kunt u deze tentoonstelling bezoeken in combinatie met een rondleiding over het nabij gelegen castellum Fectio. Deze rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten hiervoor bedragen 4,50 voor een volwassene en 3,00 voor een kind.

Brasserie met terras Bunnik »

26-05-21 - 31-12-21
Op ons terras kun je de bedrijvigheid van het fort mooi overzien. Je zit heerlijk in de zon of onder een van onze parasols. Kinderen kunnen vrijuit spelen en genieten, terwijl hun ouders genieten van een hapje en drankje.

Van zon dag in het museumkrijg je trek! Of wat dacht je van de energie die je nodig hebt voor een wandel- of fietstocht? We zijn hiervoor d ideale start- en finishplaats. In onze nieuwe brasserie kan je de hele dag terecht voor koffie met iets lekkers, een snelle lunch of een borrel op het terras met een biertje van de tap.

We maken het deeg voor onze Italiaanse bollen iedere dag zelf voor ze onze steenoven in gaan. Fort-issimo!

De nieuwe brasserie van Fort bij Vechten is  open van donderdag t/m zondag tussen 10.00-18.00

Familiespeurtocht Bunnik »

23-03-21 - 31-12-21
Ben jij klaar voor het avontuur?
Om Utrecht te beschermen wordt besloten om in 1867 te beginnen aan de bouw van Fort bij Vechten. Het fort wordt n van de grootste forten binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De bouw van het fort duurde drie jaar en bestaat uit 22 gebouwen waarvoor wel 16 miljoen bakstenen werden gebruikt! Het fort wordt samen met 45 anderen onderdeel van de waterlinie, die samen een gebied van 85 km bestrijken om Nederland te beschermen.

Tijdens deze familiespeurtocht wordt je geholpen door Truusje, zij is de dochter van fortwachter Willemse en leefde van 1933 tot 1956 op het fort. Ze kent het fort op haar duimpje. Truusje houdt ook van avontuur maar zoekt nog een partner om haar te helpen. Wil jij haar helpen en meer te weten komen over het Fort bij Vechten? Beleef dan dit spannende avontuur samen met Truusje Willemse!

Bij de museumwinkel kun je voor 3,50 een familiespeurtocht kopen. Je krijgt dan een opdrachtenblad en een fortwachter pet waarmee je net een echte fortwachter bent. Er is ook een beloning na afloop, gegarandeerd speurplezier!

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 10.00 17.00 uur

Het fortterrein is vanwege het onregelmatige oppervlak en de vele hoogteverschillen beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel.

Waterliniemuseum en fortterrein weer open! Bunnik »

09-06-21 - 31-12-21 Goed nieuws, het Waterliniemuseum en fortterrein zijn weer geopend vanaf woensdag 9 juni! Komen jullie ook weer een wandeling maken op het fort, de geschiedenis over de Waterlinie ontdekken of de parachutesprong maken? Reserveer via bovenstaande agenda voor een museumbezoek en dan zien we jullie graag weer. Wees voorbereid en controleer via de pagina Bezoek of we open zijn. Meer informatie over een rondleiding met gids? Neem contact op via de mail of bel met de receptie om te vragen wat er mogelijk is.

Fort bij Vechten is een van de grootste en mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De strategische ligging op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie maken het fort tot ht icoon van de Waterlinie. In het Waterliniemuseum wordt het unieke verhaal verteld over de verdediging van Nederland met de hulp van water. Na een dag hier rondstruinen, hebben de Waterlinies geen geheimen meer voor je!

Casa Forta: Italiaanse pop-up restaurant Bunnik »

14-08-21 - 31-12-21
Nieuw op het Fort bij Vechten: Casa Forta!
Na het succes van vorig jaar bij De Landgoederij (als Casa Cammingha) is het Italiaanse pop-up restaurant terug!

Beleef warme, zwoele zomeravonden en geniet onbeperkt van pizzas en Italiaanse lekkernijen, heerlijke wijnen en goed gezelschap! Vanaf 14 augustus kan je komen dineren in de buitenlucht bij Casa Forta. Het fort toveren we om tot een ristorante Italiano in festivalsferen. Je start de avond met antipasti, waarna je onbeperkt kan proeven van de rijkelijk belegde pizzas, gebakken in de twee grote steenovens . Vanuit de koffietruck worden Italiaanse koffies voor je bereidt en we sluiten de avond af met onze welbekende tiramisu.

De hele avond onbeperkt dineren voor maar 34,50! Ben je benieuwd en deze editie ook langskomen? Vanwege het beperkt aantal plaatsen raden we je aan niet te lang te wachten met het maken van een reservering.

Waan je in Italiaanse sferen
Na het succes van vorig jaar, zijn we klaar voor een nieuw seizoen. Beleef de warme, zwoele zomeravonden dit jaar in de historische omgeving van Fort bij Vechten in Bunnik. Geniet onbeperkt van pizzas en Italiaanse lekkernijen en goed gezelschap!

Het fortterrein wordt in augustus omgetoverd tot een ristorante Italiano in festivalsferen. Neem plaats en waan je de hele avond in Itali. Je start de avond met antipasti, waarna je kan kiezen uit een grote variteit aan rijkelijk belegde pizzas, gebakken in de twee grote steenovens centraal op het terrein. Vanuit de koffietruck worden Italiaanse koffies voor jullie bereid.

Neem plaats en geniet een hele avond van onbeperkt tafelen voor een vaste prijs;

Volwassenen (vanaf 12 jaar) 34,50
Kinderen (6 tot 12 jaar) 16,50
Kinderen (jonger dan 6 jaar) 9,50

Drankjes zijn niet inbegrepen en kan je met een QR-code bestellen en afhalen bij de bar.

Casa Forta is te bereiken met de fiets en met de auto.  Reserveren kan enkel via onderstaande button. Vanwege het beperkt aantal plaatsen raden we je aan niet te lang te wachten met het maken van een reservering.

Rondleiding Verborgen Vesting Bergen op Zoom »

01-09-21 - 31-12-21

Een uniek kijkje in de Oude Vesting van Bergen op Zoom. Onder de grond ontvouwt zich op meerdere projectieschermen het verhaal van de groei van Bergen op Zoom als handels- en garnizoenstad tot de belangrijke vestingstad die het was rond 1700. Vestingbouwkundige Menno van Coehoorn, tevens geestelijk vader van de Zuiderwaterlinie, bouwt hier zijn meesterwerk: La Pucelle (De Maagd), een vestingwerk dat maar liefst 5x groter is dan de stad Bergen op Zoom zelf! Klaar voor elke aanval.  Bezoekers maken kennis met onder andere een traptoren, ondergrondse galerijen en kruitkamers. 

Prachtige oude prenten zijn levensgroot te zien, oud kaartmateriaal wordt ontsloten en animaties maken de geschiedenis hedendaags. In combinatie met een soundscape en lichtshow, maar ook door de interactie met de gids, komen de oude vestingmuren tot leven. Deze multimediale presentatie is door de gelaagde opzet geschikt voor alle leeftijden en kennisachtergronden. De gemeente Bergen op Zoom heeft met deze presentatie weer een stap gezet naar het meer beleefbaar maken van de geschiedenis van Bergen op Zoom.

Belangrijk! Vooraf reserveren is verplicht. Mogelijk tot 2 uur voor aanvang. Maximum aantal personen afhankelijk van actuele coronamaatregelen.

Wanneer: elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13:30 uur en 15:00 uur
Startpunt: Stationshal in Bergen op Zoom

Expositie Hollandse Waterlinies Utrecht »

Utrecht Haarlem Bunnik
De Hollandse Waterlinies door een andere bril!

In het waterlinielandschap is van alles te zien, van kleine beestjes tot doorkijkjes en van open landschap tot waterwerken. Wat is het verhaal daarachter? Dit ontdek je tijdens De Hollandse Waterlinies door een andere bril. In deze reizende tentoonstelling bekijk je de Hollandse Waterlinies door een 3D-bril. Dankzij de begeleidende verhalen leer je de Hollandse Waterlinies nog beter kennen!

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 10.00 17.00 uur, tijdens schoolvakanties ook op maandag geopendRondleiding Fortterrein Bunnik »

11-10-21 - 31-12-21 Ben je na het bezoek aan het Waterliniemuseum nog steeds nieuwsgierig? Ga dan mee met onze rondleiding over het terrein van het fort. Deze bieden wij in de maand oktober aan voor de helft van de prijs!

Benieuwd hoe het vroeger was op het fort? Altijd al een kijkje willen nemen in de gebouwen die anders altijd op slot zitten? Meld je dan aan voor een rondleiding en ga met de rondleiders op zoek naar de geheimen van het fort.

De prijzen zijn normaal 4,50 per volwassene en 3,= per kind ( van 5 t/m 12 jaar )

Tijdens deze actiemaand geven wij 50 % korting op de bovengenoemde prijzen.


Als aanvulling is er vanaf begin oktober ook een fototentoonstelling te bezoeken, en dit geheel gratis! Hieronder uitleg over de fototentoonstelling:

In het waterlinielandschap is van alles te zien, van kleine beestjes tot doorkijkjes en van open landschap tot waterwerken. Wat is het verhaal daarachter? Dit ontdek je tijdens De Hollandse Waterlinies door een andere bril. In deze reizende tentoonstelling bekijk je de Hollandse Waterlinies door een 3D-bril. Dankzij de begeleidende verhalen leer je de Hollandse Waterlinies nog beter kennen!arrangement toevoegen