Paviljoen Uit & Meer 23 december 2019 - 31 december 2021 Weesp, Noord-Holland

Arrangementen Vestingfietsen: op de fiets door Den Bosch

Bekijk de activiteiten van Vestingfietsen: op de fiets door Den Bosch. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Bolwerk Sint-Jan en Archeocrypte 's-Hertogenbosch »

19-01-21 - 31-12-21 Bolwerk Sint-Jan en Archeocrypte. Op de plek waar vroeger aan de Dommel de Koepoort stond, als toegang tot de stad, bevindt zich nu het Bolwerk Sint-Jan. Hierin zetelen een informatiebalie van de Kring Vrienden van s-Hertogenbosch en restaurant. Dit fraaie Bolwerk herbergt tevens een archeologische schat: de Archeocrypte. Achter de balie is een deel van deze oude stadsmuur en een rondeel weer zichtbaar gemaakt. U kunt achter deze oude stadsmuur lopen, de Archeocrypte in. Hier ziet u delen van het toenmalige straatwerk, muurresten en een beerput in het rondeel. Behalve op maandag, is er elke dag een gids die u er graag over vertelt. Zelf kunt op vijf beeldschermen presentaties zien (ook Engelstalig). In de vitrines vindt u onder meer beenderen van runderen die op deze plek gevonden zijn. Op een groot digitaal scherm is een filmpje te zien hoe de vestingstad s-Hertogenbosch ontstond en verhaalt speciaal over deze plek, de voormalige Koepoort. Deze archeocrypte is sinds december uitgebreid en is nu helemaal ingericht met 4 korte 3D film presentaties (2 talige tekst), vondsten en een belevingsroute

Vestingwandeling met een stadsgids 's-Hertogenbosch »

01-02-19 - 31-12-21 Vestingwandeling met een stadsgids. De gids vertelt over s-Hertogenbosch als vestingstad. Er is natuurlijk aandacht voor de gerestaureerde vestingwerken. Bij de wandeling is een bezoek inbegrepen aan het Bastionder. Deze wandeling duurt circa 2 uur, inclusief bezoek Bastionder. De kosten voor een groep van 15 personen zijn 65 euro + 5 reserveringskosten. Deze wandeling start bij het Kringhuis aan de Parade 12.

Geschiedenis over Den Bosch in het Bastionder 's-Hertogenbosch »

02-03-21 - 31-12-21

Ontdek de geschiedenis van vestingstad s-Hertogenbosch in 1629 door Frederik Hendrik en uitleg over het imposante kanon de Boze Griet. Een bijzondere plek voor jong en oud.

Het bouwwerk kijkt uit over het prachtige natuurgebied het Bossche Broek. In het voorjaar is het hier genieten van de duizenden krokussen en in de zomer kan lekker worden gepicknickt onder de monumentale bomen.

Adres
Bastion Oranje 1
5211 JE s-Hertogenbosch

Openingstijden
woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag
van 12.00 tot 16.00 uur

Trouwen onder de grond in s-Hertogenbosch 's-Hertogenbosch »

01-12-19 - 31-12-21 Trouwen onder de grond in s-Hertogenbosch
 
Onder de grond trouwen op een historische locatie met een fenomenaal uitzicht over het Bossche Broek. Dat kan in het Bastionder in s-Hertogenbosch.

Het Bastionder is het ondergronds informatiecentrum waar tussen de oude stadsmuren het verhaal over de krijgsgeschiedenis van s-Hertogenbosch wordt verteld en informatie wordt gegeven over natuurgebied het Groene Woud. Verder is het ruim 6 meter lange, beroemde, stoere maar onbruikbare kanon het Stuer Ghewalt (uit 1511) te bewonderen, ook wel de Boze Griet genoemd.
 
Dit bijzondere ondergrondse gebouw is een prachtig decor voor een intieme ceremonie of receptie voor gezelschappen tot 50 personen. De kosten van de locatie exclusief gemeentelijke- en andere kosten bedragen op alle dagen 250.

Neem voor meer informatie en voor het bespreken van de mogelijkheden contact met ons op via erfgoed@s-hertogenbosch.nl of kijk op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/bastionder

Trouwen in Hoek van Holland Hoek van Holland »

01-01-21 - 31-12-21
Voor een onvergetelijke huwelijksdag is Fort 1881 als trouwlocatie de beste keus. Het fort leent zich, met haar karakteristieke uitstraling en haar geheimzinnige gangen en hoekjes tot een toonaangevende hotspot om elkaar het ja-woord te geven. Bij Fort 1881 kunt u elkaar het ja-woord geven in de gerestaureerde officierskantine of met uw blote voeten in het gras van het buitenterrein, met uitzicht op de Nieuwe Waterweg. Of wat denkt u van uw trouwceremonie in een van de geschutskoepels van het fort? Het gehele fort is een officile trouwlocatie. Dus voor ieder wat wils!

Vestingvaart 's-Hertogenbosch »

01-04-19 - 31-12-21 Vestingvaart, inclusief bezoek aan het Bastionder Tijdens deze vaarroute over de Binnendieze staat de vestingstad centraal. Varend over de Singelgracht langs de vestingmuur vertelt de schipper over de omvangrijke restauratiewerken van de Bossche vesting. Bij het Bastionder is er een korte tussenstop om dit informatiecentrum te bezoeken. Hier wordt een filmpje vertoond over het ontstaan van de vesting en is het grote kanon Boze Griet te bewonderen, evenals een uitgegraven rondeel. De vaarroute gaat verder via onder meer het Hellegat waar een prachtige lichtshow wordt vertoond met de figuren uit de schilderijen van Jeroen Bosch. Deze vaartocht is vanaf 1 april tot en met 31 oktober te boeken op maandagmiddag (14.15 en 16.00 uur) en van dinsdag tot en met zondag, om 10.45, 12.30, 14.15 en 16.00 uur. Deze tocht duurt 1,5 uur, inclusief bezoek aan het Bastionder. Volwassenen betalen 8,50, kinderen van 4 tot en met 12 jaar 4,25 euro + 0,50 reserveringskosten tot een maximum van 10,- per boeking. De start is aan de Molenstraat 15A. 

Route app 's-Hertogenbosch »

04-03-19 - 31-12-21
Vestingwandeling via de Erfgoed s-Hertogenbosch Route App. 

450 Jaar geleden barstte de uiteindelijk 80 jaar durende oorlog los. Wat begon als een strijd om geloof en tegen de macht van de Spanjaarden, mondde uit in onafhankelijkheid: de geboorte van Nederland.
De stad Den Bosch wil graag haar bewoners en bezoekers kennis laten maken met dit verhaal over vriend en vijand. Ooggetuigen verslagen van het beleg van de stad in 1629 worden in Augmented
Reality gepresenteerd en aangeboden in een route app. Het roemrijke verleden van s-Hertogenbosch laat zich nog altijd vertellen door bewaard gebleven en fraai opgeknapte vestingwerken. Maak een rondje om de oude binnenstad langs de tweede ommuring via de Erfgoed s-Hertogenbosch Route App.

Museum en kasteeltoren IJsselstein IJsselstein »

05-03-19 - 31-12-21 Bezoek voor museum en Kasteeltoren in IJsselstein.

In het Museum IJsselstein is een vaste expositie die bezoekers het ontstaan van de stad en het vroegere leven in IJsselstein beter leert begrijpen. Interessant voor jong en oud. Ook zijn er vaak wisselexpositie's en soms worden deze ook in het kasteel van IJsselstein gepresenteerd. 

Kasteel IJsselstein
De authentieke vroeg 16de-eeuwse kasteeltoren (Loyertoren) is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Het is een belangrijke historische plek voor IJsselstein, want hier ligt de basis voor de huidige stad.

De Toren maakte deel uit van het Kasteel IJsselstein. Het kasteel is al in 1888 afgebroken. Het bestond uit een groot complex van gebouwen, torens en muren met een slotgracht er omheen. De fundamenten van het kasteel zitten nog steeds in de grond. En gelukkig is de toren bewaard gebleven. Bekijk tijdens een rondleiding (te boeken via het museum) de bijzonder gemetselde wenteltrap met fraaie gewelven en de torenkamer met haard, sekreet (toilet) en gevangenis.

Praktische informatie
De Kasteeltoren is n van de satellietlocaties voor tentoonstellingen van Museum IJsselstein. De toren is alleen te bezoeken met een museumkaartje tijdens tentoonstellingen, bij speciale evenementen en op afspraak.

Vanwege de vele trappen is de Kasteeltoren helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 

Openingstijden museum
Woensdag: 13.00-17.00
Donderdag: 13.00-17.00
Vrijdag: 13.00-17.00
Zaterdag: 13.00-17.00
Zondag: 13.00-17.00
De kasteeltoren heeft afwijkende openingstijden, deze kunnen nagevraagd worden bij Museum IJsselstein.

Adres museum
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
Telefoon 030 688 6800
info@museumijsselstein

Bezoek het Groot Tuighuis 's-Hertogenbosch »

19-01-21 - 31-12-21
s-Hertogenbosch.

Zien en beleven
In het Groot Tuighuis is een publiekspresentatie ingericht, die het archeologisch en bouwhistorisch werk van begin tot eind laat zien. Het is een wisselende presentatie van interessante objecten. U kunt deze niet alleen zien achter glas, maar u kunt ze ook van dichtbij bekijken en soms zelfs aanraken. In het laboratorium kunt u zelf het werk van archeologen en bouwhistorici ervaren. Een film laat zien hoe archeologisch en bouwhistorisch onderzoek in het veld plaatsvindt. Kijk ook bij de rondleidingen.

Kijkje in de keuken van archeologie en bouwhistorie
Het Groot Tuighuis heeft een ArcheoHotspot en biedt een van archeologie en bouwhistorie in 's-Hertogenbosch. Maar dat niet alleen. Bezoekers kunnen zlf zien en beleven hoe het onderzoek wordt uitgevoerd en wat het oplevert. 

Het Groot Tuighuis is van maandag tot en met donderdag open, van 10.00 tot 16.00 uur. 

Fier Kookworkshops Bussum »

01-01-21 - 31-12-21
Kookworkshops
Bent u op zoek naar de ideale locatie voor een uitje? Bij Fier kook je op een unieke locatie en wordt alles tot in de puntjes verzorgd tijdens een van onze kookworkshops. Tijdens de workshop neemt de chef u mee op ontdekkingsreis naar andere culturen of leert u juist de lekkerste dingen bereiden met een beperkt aantal ingredinten, afhankelijk van het thema dat u kiest. Gaat u met ons mee op ontdekkingsreis?

De chef heeft 7 prachtige thema kookworkshops vooraf samengesteld waaruit u kunt kiezen: Klassiek Frans, Italiaans puur en simpel, Zat-ik-maar-op-Bali, Aziatische streetfood-box, Food rescue, Plantenrijk, Peruviaans.

Programma (4-uurs arrangement)
Bij aanvang van de workshop word u ontvangen in onze kookstudio met een heerlijk aperitief. Vervolgens krijgt u uitleg over de ingredinten en het menu. Ieder krijgt de verantwoordelijkheid voor een element van het menu. Handen wassen en schorten aan. Daarna word u aan het werk gezet. Tijdens het koken is er voldoende tijd om bij te kletsen, wijn te drinken en bij elkaar in de pannen te kijken. Na ongeveer 1,5 uur gaat u aan tafel om te genieten van u eigen gemaakte culinaire hoogstandjes. Tussendoor gaat u nog kort de keuken in voor de laatste handelingen aan het gerecht. Het programma wordt afgesloten met koffie en thee.
Alle recepturen die behandeld zijn tijdens de kookworkshop worden na afloop per e-mail toegezonden. Een culinaire workshop onder begeleiding van een chef kok kost  75,- incl. BTW. 
Dit arrangement is inclusief:
Een 3 gangen diner
Welkomst aperitief
passende wijnen
bronwater
frisdranken
bier
koffie en thee
de receptuur

Aantal personen
Het minimaal aantal personen wat kan mee doen aan een kookworkshop bij Fier is 12 personen. Het maximaal aantal deelnemers is 30 personen. Tot 18 personen in Kazematten. Van 18-30 personen in De Loods.

Aanvang
Duur arrangement: 4 uur
Aanvang 18.30 uur
Einde 22.30 uur
Deze tijden zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. I.o. kan eerder of later gestart worden. Dit arrangement is te boeken van maandag t/m donderdag. Weekenddagen in overleg.

Kookclubs
Wilt u samen met een groep kennissen op regelmatige basis u culinaire kunsten ontwikkelen en vooral gezellig aan de slag gaan? Fier Bussum is een ideale plek voor kookclubs. Wat ons betreft kan iedere kookclub op een ander niveau koken. In overleg met onze chef stellen wij een programma op maat samen voor uw kookclub. Onze Chef begeleidt u aan de hand van de door u gekozen menus op professioneel niveau en zorgt voor inspirerende en vernieuwende kooktechnieken.
Heeft u interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op.

Paviljoen Uit & Meer Weesp »

23-12-19 - 31-12-21 Wilt u een diner, borrel of bedrijfsevenement op een mooie unieke locatie organiseren? Dan is restaurant Uit & Meer de plek voor u!
Gelegen op het terrein van het Torenfort Uitermeer, biedt ons paviljoen binnen ruimte aan circa 60 gasten. Verder beschikt Uit & Meer over een zeer ruime veranda, dat plaats biedt aan ook circa 60 gasten en uitkijkt over de Vecht.

Zowel het gebouw als de inrichting heeft een uitstraling die past bij de omgeving. Er is dan ook gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout met keurmerk. De voor- en zijgevels zijn transparant gehouden (glas) zodat vanuit verschillende kanten het daglicht binnenkomt en de gasten optimaal van de omgeving en het uitzicht kunnen genieten.

Wist u dat wij ook barbecues en buffetten organiseren voor groepen vanaf 25 personen? In de zomermaanden kunt u het paviljoen bijvoorbeeld gebruiken voor uw:

- Diner
- BBQ
- Borrel
- Vergadering, meeting
- Feest etc.
- High Tea (vanaf 20 personen)

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0294-416973 of stuur een email naar: info@paviljoenuitenmeer.nl

Oefenruimteverhuur in het Muziekfort Beverwijk »

27-11-18 - 31-12-21
Wie wil dat nu niet? Repeteren op deze unieke locatie! De ruimtes zijn allen voorzien van WIFI en een pelletkachel.
Drumkit, versterkers en een zanginstallatie.
Onze apparatuur en drumkits zijn van perfecte kwaliteit.
Zelf meenemen: microfoons en snoeren (we hebben evt. ook zangmicrofoons te leen)
De oefenruimtes zijn beschikbaar op maandag- tot en met donderdagavond van 19.30-23.00. 
Geen blokken!

Kosten:
Per dagdeel:                                     30,00 
Per vastgelegd dagdeel:                100,00 per maand
Op vrijdagavond en op feestdagen gesloten.

In het weekend kan er op de open zaterdagen en zondagen geoefend worden en/of in overleg.

Struinwandeling Megen »

23-12-19 - 31-12-21
Het Toeristisch Informatiecentrum Megen organiseert struinwandelingen door de prachtige natuur langs de Maas. Onze ervaren gids neemt u mee langs een gevarieerd landschap en misschien ziet u zelfs een bever of een das.  Stevige schoenen en een lange broek zijn noodzakelijk. Wegens grote belangstelling adviseren wij u te reserveren want vol=vol.  Kijk op de kalender, op onze website,  welke data zijn gereserveerd voor deze struinwandelingen.

Escaperoom het Fort Raamsdonksveer »

01-01-21 - 31-12-21

Laat je opsluiten in een oud Fort en probeer te ontsnappen binnen 60 minuten!

Wanneer de deur achter je in het slot valt gaat de tijd in en onthoud die tijd tikt sneller dan jij denkt.

De escaperooms van Het Fort zijn uitdagend, spannend en onvoorspelbaar.

Met je teamgenoten is het enorm belangrijk om samen te werken, out-of-the-box te denken, cryptische omschrijvingen te kraken, puzzels op te lossen en verbanden te leggen.

Weet jij uiteindelijk de missie te voltooien en binnen de tijd het fort te verlaten? We challenge you!

Escaperoom Het Fort heeft twee spectaculaire escaperooms, namelijk Het Medicijn en De Bomkelder. Beide kamers hebben te maken met de geschiedenis van dit oude fort maar dan in een geheel andere tijdperiode. Welke kamer spreek jou het meeste aan?

Mocht u niet kunnen kiezen, ga dan voor onze combideal en speel ze allebei!

Durf jij met je team de uitdaging aan?

Na de escaperoom toe aan een heerlijke borrel of een hapje eten? Dan kunt u terecht in ons restaurant.

Weekagenda van 3 t/m 18 september 2016 Ravenstein »

03-09-16 - 31-12-21
Weekagenda Ravenstein en omstreken
zaterdag 3 september t/m zondag 18 september


Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Zondag     4 september: 11.00 uur, open rondleiding, 13.00 uur demonstratie glas-in-lood.
Zaterdag 10 september: 13.00 uur, workshop emailleren.
Zondag    18 september: 11.00 uur, open rondleiding, 13.00 uur demonstratie emailleren.
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

Zondag 4 september Op naar Ravenstein
Jaarlijkse vlooienmarkt (31e editie) met 300 marktkramen boordevol vlo-, curiosa- en verzamelaanbod met daarnaast centraal een gecreerde ruimte voor een Kinderkleedjes-markt.
Een complete familiemarkt omlijst met diverse kinderattracties, publieksvermaak en amusement.
Langs de stadsgracht/Doolhof. Van 09.00 16.30 uur. Entree 3,00 (v.a. 12 jaar).
Info: 0486-411655 info@opnaarravenstein.nl www.opnaarravenstein.nl

Zondagen 4 en 11 september High tea op inschrijving in de Tuinen in Demen
We starten met een kort welkomstwoordje om 14.00 uur waarna u de tuin kunt bekijken.
Daarna kunt u genieten van een heerlijke high tea in de theeschenkerij. (Reserveren is noodzakelijk.)
Prijs 17,50 inclusief entree.
Openingstijd tuinen: van 11.00 17.00 uur. Entree: 4,50. Honden niet toegestaan.
De Tuinen in Demen, Kleine Poelstraat 13, 5371 KM Demen.
Info: 0486-413442 info@detuinenindemen.nl www.detuinenindemen.nl

t/m zondag 9 oktober Kunstenaarsgroep Stichting Beeldend Berghem
beelden en schilderijen. Vitrines: idem
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 -16.30 uur en zondag 11.00 tot 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Dinsdag 6 september Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur. Elke vrijdag en zaterdag workshops. Aanvang: 10.00 tot 17.00 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Zaterdag 10 september Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Tijdens de Open Monumentendagen is er een gratis stadswandeling om 14.00 uur. Start Raadhuis.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zaterdag/zondag 10/11 september Open Monumentendagen
Het landelijke thema van Open Monumentendag 2016 is Iconen en symbolen.
De voornaamste monumenten in Ravenstein zijn te bezichtigen.
Info: 06-51610006 www.heemkunderavenstein.nl

Zaterdag/zondag 10/11 en 17/18 september Wim Snellen, schilderijen
Garnizoenskerk (NH-kerk). Openingstijden: zaterdag en zondag van 11.00 17.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zondag 11 september High tea op inschrijving in de Tuinen in Demen zie 4 september

Zondag 11 september Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Aanmelden 14.00 uur bij het Raadhuis in Ravenstein. Kosten 4.00 p.p.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zondag 11 september Rock op de keien
Stadsherberg de Keurvorst. Aanmelden van bands via info@keurvorst.nl
Info: 0486-411371 info@keurvorst.nl

Vrijdag t/m zondag 16 t/m 18 september Gildefeesten St. Lambertusgilde Huisseling
Zaterdagmiddag kindertoneel, zaterdagavond rederijkersavond en op zondag koffieconcert stadsharmonie OBK
en aansluitend gildekoning, burgerkoning schieten en jeu de boules wedstrijd.
Aanvang zaterdag: 14.00 uur, zaterdag 20.00 uur, zondag 10.00 uur. Lokatie: Kerkplein Huisseling.
Locatie: veld Heuveleindstraat/Baxenbosstraat. Entree en deelname gratis. Info: www.stlambertusgilde.nl


Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein
Sint Luciastraat 2
Ravenstein
www.toerismeravenstein.nl
info@toerismeravenstein.nl
tel. 0486-411306
openingstijden tot 30 september:
di t/m vrij 10.00-16.30 uur
za en zo 11.00-16.00 uur

vanaf 1 oktober t/m maart
za en zo van 12.00 - 16.00 uur

Ga mee met de toeristentrein Ravenstein »

23-12-19 - 31-12-21
Ga mee met de toeristentrein

In het gebied van de Maasmeanders is zo veel te genieten. Wil je alles meemaken, dan heb je heel wat kilometers af te leggen. Met de toeristentrein kom je werkelijk overal. Het treintje rijdt over de dijken, door de smalle straatjes van Megen en Ravenstein of door weidse landschappen. Het kan zelfs mee op de pont naar de andere kant van de Maas.

Het treintje is gedurende het gehele jaar te huren. Een wagon is voor een paar uurtjes te reserveren, maar ook een hele dag cruisen met de chauffeur is mogelijk. Het treintje kan via een van de bij ons aangesloten bedrijven gehuurd worden. Een startpunt bij diverse Maasmeander ondenemingen, wordt afgestemd bij de verhuur.

De trein rijdt door middel van een tractor die als locomotief dient. Hij is rolstoeltoegankelijk en biedt plaats aan maximaal 40 personen (max. 20 personen per wagon). Gezinnen, wandelaars, fietsers en zelfs grote groepen passen er moeiteloos in. Onderweg kom je via de informatieschermen of een eventuele gids alles te weten over het gebied van de Maasmeanders. En tussendoor zin in een kopje koffie of lekkere lunch? Laat je dan naar een van onze aangesloten ondernemingen rijden.

Meer weten? neem contact op via 0412 - 49 22 17 voor informatie over de beschikbaarheid en de prijzen.

En eenmaal in Ravenstein, stap even uit bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein. Het TIR heeft heel veel informatie over de omgeving en tevens is er een leuk winkeltje met aardige vrijwilligers die u wegwijs maken!

Stadswandeling met een gids Megen »

01-01-21 - 31-12-21
Heb je altijd al meer willen weten over het pittoreske Megen ?

Dan is er nu de mogelijkheid om nmaal in de maand samen met een gids rond te dwalen door de geplaveide straatjes van het bijzondere stadje. Kijk op de kalender van onze website op welke dagen deze stadswandelingen worden georganiseerd.

Megens meer dan 650 jaar oude geschiedenis levert allerlei leuke wetenswaardigheden op over de bewoners, de gebouwen en de rivier de Maas. Onze stadsgids kan u hier veel moois over vertellen. Al zin om aan te sluiten ?

Aanmelden vooraf is gewenst. Vol = Vol !

Duur van de wandeling is ca. 1,5 uur en de kosten zijn 2,- p.p. kinderen tot 12 jaar gratis.

Zeker als u met een groepje komt, vooraf laten weten s.v.p.
Per e-mail: stadswandeling@toerismemegen.nl
of tel: 06-30653841 of 06-51271368

Poldermuseum Haastrecht »

04-07-20 - 31-12-21
Vanaf 4 juli is het Gemaal in Haastrecht weer op de zaterdag- en zondagmiddagen te bezoeken. 

Dit kan - vooralsnog - alleen op afspraak, de tussen 13.30-14.30 en 15.00-16.00 uur. 

Het verhaal van het Gemaal wordt verteld: waarom we kunnen wonen, werken en op stap kunnen in een bijzonder stuk Nederland.  

De paradepaardjes, vloerkaart en de poldermaquette zijn ook toegankelijk met de noodzakelijke hygine-maatregelen.  

Bezoekers worden gevraagd om minimaal 1 dag van tevoren te reserveren. Voor meer informatie raadpleeg de website van het Gemaal Haastrecht. 

Actuele kunst en cultuur Vijfhuizen »

19-01-21 - 31-12-21

Het Kunstfort is een plek waar ruimte, tijd en beeld in elkaar grijpen. 

De programmering is genspireerd op sciencefiction kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen. 

Terugkerende themas zijn: klimaat en landschap, grenspolitiek en verdedigingsmodellen, technologie en ritueel, dystopie en apocalyps.

Dit wordt gepresenteerd in tentoonstellingen, interventies in de buitenruimte en multidisciplinaire uitwisselingen.

Het Kunstfort doet aanpassingen aan de routing en de ticketing ten gunste van een veilig bezoek afgestemd op de restricties van het RIVM en de protocollen van de Museumvereniging. Bij wachttijd is er gelegenheid tot het bezoeken van het schiereiland, met o.a. werk van Tom Claassen, Hans van Houwelingen en Rachel de Joode.

Het Kunstfort is in deze periode open van vrij t/m zon van 13.00-17.00 uur en daarnaast op afspraak.

Kijk voor alle exposities, tentoonstellingen en publieksprogrammas op www.kunstfort.nl


arrangement toevoegen