Trouwen op Slot Loevestein 12 december 2018 - 31 december 2021 Poederoijen, Gelderland

Arrangementen Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis

Bekijk de activiteiten van Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Stadswandeling door Brielle Brielle »

23-12-19 - 31-12-21
Culturele stadswandeling onder leiding van een gids.
 
Onder deskundige leiding wandelt u door het historische centrum van Brielle. Misschien merkt een bezoeker het nauwelijks, maar Brielle ligt op een eiland: Voorne. Voorne is n van de Zuid-Hollandse Eilanden, de laatste jaren uitstekend ontsloten door de Calandbrug en de Spijkenisserbrug. Vr pakweg 1900 was Voorne echter een gesoleerd gebied, waarvan Brielle het bestuurlijk centrum vormde. Nog altijd laat dit verleden in Brielle zijn sporen na. Zo is er een verhoudingsgewijs groot voorzieningenniveau voor een gemeente met "maar" 16.500 inwoners. Er is een kantongerecht, een bibliotheek, een theater, een streekarchief, een museum, en ga zo maar door. Het Brielse stadhuis is een opvallend gebouw, waarvan de gevel in 1790 is ontworpen door de architect Johannes van Westenhout. Deze Briellenaar van geboorte heeft ook gewerkt aan onder andere het (voormalige) gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag en het Gouvernementshuis in Breda.

Duur: 1 uur. 4,50 p.p.

Te combineren met een rondleiding in de Catharijnekerk 3,50 p.p.

Arrangement met stadswandeling Vesting Grave Grave »

12-12-18 - 31-12-21
Ontdek de nog onontdekte geheimen van de vestingstad Grave. Wandel door haar historische binnenstad. Eet in haar gezellige Brabantse restaurants en slaap in een gezellig familiehotel in Velp. 
 
Het arrangement bestaat uit:
- Welkomstdrankje
- Een overnachting in een tweepersoons kamer
- Een Brabants ontbijt
- Een 3-gangen diner in een restaurant in de vestingstad (keuze uit - Hollandse keuken, Chinese keuken, Internationale keuken, steengrillen of de Italiaanse keuken.
- Beschreven stadswandeling Grave.

 
Voor informatie en boekingen kunt u recht bij VVV-Grave (0486 - 475300) of motel Koolen (0486 - 472387).

Vesting Dagarrangement Hulst »

23-12-19 - 31-12-21
Hulst is lid van de vereniging van Nederlandse vestingsteden en heeft, net als de andere vestingsteden, met het oog op de dagtoeristen een Vesting arrangement samengesteld. Er is zoveel te ontdekken in deze historische steden, dat een daguitstap zeker de moeite waard is. Uiteindelijk kan er door de VVV Zeeland altijd een dag naar uw wens worden ingevuld.
En van de mogelijke programmas vanaf de wallen.
12.30 uur
Een stevige lunch volgt in n van de talrijke etablissementen die de bourgondische Vestingstad rijk is.
13.30 uur
De fietsen staan klaar bij het VVV kantoor(te huur) en de Staats Spaanse linies Route wordt gereden. Voormalige forten en oude linies zijn de overblijfselen van een jarenlange strijd tussen de Noordelijke (Staatse) en de Zuidelijke (Spaanse) Nederlanden. De Staas Spaanse Linies route is verkrijgbaar op het VVV kantoor. U kunt er ook voor kiezen uw eigen fietsen mee te brengen.
15.30 uur
De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden in Vestingstad Hulst.
Info en Boeking:
VVV Zeeuws Vlaanderen, locatie Hulst
Steenstraat 37
4561 AR Hulst
Tel: +31 114 315221
email: hulst@vvvzvl.nl

Start Zomertijd, start Soep op Zondag Nieuwegein »

26-03-17 - 31-12-21 Soep op zondag

Met ingang van de maand maart start het Dorpshuis Fort Vreeswijk met een nieuwe activiteit "Soep op zondag"
Elke laatste zondag van de maand staan vrijwilligers voor de gasten klaar om in de vernieuwde keuken, de Bunker, een heerlijke maaltijdsoep te bereiden.
Tussen 15.00  uur en 17.00 uur kan een ieder die wil, binnenlopen voor zo'n heerlijke kop soep geserveerd met een broodje. De kosten daarvan bedragen 2,50.

Met deze nieuwe activiteit willen wij ook de verbinding leggen tussen het Dorpshuis als wijkvoorziening en het Fort als historische en culturele plek.

De eerste soep op zondag is op zondag 26 maart, start van de zomertijd.

Dorpshuis Fort Vreeswijk, Fort 1, 3433 ZZ Nieuwegein

Rondleidingen op het fort Vught »

01-12-19 - 31-12-21
Sinds 1985 bestaat de Stichting Fort Isabella Kazerne die zich tot doel heeft gesteld de cultuurhistorie van het terrein te onderzoeken en hier meer bekendheid aan te geven. Sinds 2014 is het nieuwe bestuur van de stichting actief om deze rijke cultuurhistorie ook te betrekken bij de plannen van de herontwikkeling van het terrein. De stichting doet dit onder meer door middel van rondleidingen en publicaties.

Ook de jeugd vormt hierbij een belangrijke doelgroep: al vele basisscholen hebben een bezoek gebracht aan Fort Isabella, waarbij de leerlingen worden genformeerd over de belangrijke rol van het fort in de afgelopen 400 jaar. Stichting fort Isabella Kazerne verzorgt rondleidingen voor u als groep en ook als individu bent u welkom!

Voor boekingen en informatie: info@fortisabellakazerne.nl

 
Kanotocht over de Linge Leerdam »

01-04-19 - 31-12-21

Deze vestiging bevindt zich aan de Rand van De Middeleeuwse Glasstad Leerdam. Gelegen tussen Royal Leerdam Glasfabriek en het Hofje van Mevrouw van Aerden ligt onder de schaduw van de fraaie stadswallen, het paviljoen PrikkeLinge. In dit uniek gelegen pand met terras aan de Linge bevind zich ook onze Verhuur en Ticketoffice voor kanos, fietsen en rondvaarten. 

Uw fiets of kanotocht start vanaf dit punt gelegen aan de rand van het voor het voor shopping-liefhebbers zeer aantrekkelijke centrum. U vind in een van de vele winkeltjes een keuze uit streekproducten en met name het glas is hier uitstekend vertegenwoordigt. Maar ook voor diegene die liever een terrasje pikken en een biertje drinken met een stukje kaas, uiteraard Leerdammer zijn er vele mogelijkheden. 

Kano- en fietsverhuur De Betuwse Stromen (geen postadres), Veerstoep 2, 4142 LA Leerdam

Het startpunt van uw kanotocht over de Linge of uw fietstocht langs de Linge. U huurt een kano voor een dag of dagdeel. Wij beschikken over een groot aantal kajaks en Canadese kanos in diverse modellen en uitvoeringen. U kunt een kanotocht starten vanuit 3 locaties; Enspijk, Leerdam en Geldermalsen. Bij een combitocht vaart u met de kano naar een vooraf afgesproken punt en fietst u terug. 

Stadsmuseum Woerden Woerden »

Woerden Het Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het hart van Woerden. In dit voormalige 16de-eeuwse 'Stedehuys met schandpaal wisselen historie en kunst elkaar af. Het museumgebouw op zichzelf is al een bezienswaardigheid. De begane grond werd in 1501 als Stedehuys van Woerden in gebruik genomen. In de 17de eeuw werd het pand uitgebreid met een eerste verdieping in renaissancestijl. Voor de voorgevel staat een zandstenen schandpaal, daterend uit 1567, die uniek is voor Nederland. Op de eerste verdieping bevindt zich onder meer de fraaie Vroedschapszaal, waar eeuwen geleden het stadsbestuur bijeenkwam. Het 17de-eeuwse houtsnijwerk, een originele schouw, gebrandschilderde ramen en prachtige landschapsschilderijen bepalen er de sfeer.

De Vroedschapzaal is zeer geschikt voor het sluiten van huwelijken. In een intieme en authentieke sfeer geeft u ten overstaan van vrienden en familie elkaar het jawoord. Het organiseren van bescheiden recepties, vergaderingen en presentaties behoort ook tot de mogelijkheden. Door de afmetingen van de zaal en het antieke meubilair, biedt de zaal plaats aan maximaal 50 personen.

Het Stadsmuseum Woerden biedt vaste collecties en wisselende tentoonstellingen. Op dit moment t/m januari 2019 vind je hier de Gestel & Gestel schilders en drukkers tentoonstelling.

Het Stadsmuseum is elke dinsdag t/m zondag geopend.

Mountainbike clinics & tochten Naarden »

01-01-18 - 31-12-21 Onderleiding van gediplomeerde mountainbike instructeurs en gidsen verzorgen wij leuke mountainbike clinics en tochten. Als uitvalsbasis hebben wij het middeleeuwse stadje Naarden, mooi gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig natuurgebied wat tot aan Rhenen loopt.

Wij organiseren regelmatig clinics en tochten waar u zich voor kunt inschrijven in onze activiteiten agenda. 

Mountainbiken is ook leuk als groep of bedrijfsuitje en goed te combineren met onze andere outdoor activiteiten zoals: GPS speur en wandeltochten, handboogschieten en shoot out.

Wij kunnen ook vergaderruimte, koffie en de totale catering laten verzorgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Stadswandeling Grave Grave »

Grave
Onze gidsen leiden u enthousiast rond en vertellen u over de rijke historie die deze vestingstad in zich heeft. De bijzondere gebouwen hebben ieder een eigen verhaal waar de gids zijn of haar persoonlijke anekdotes aan toevoegt. Daarnaast is het mogelijk, op aanvraag een bezoek te brengen aan de St. Elisabethkerk, de onderaardse gang, de gildekamer of aan het KazemattenMuseum.  
De rondwandeling duurt minimaal anderhalf uur. In overleg is een kortere variant mogelijk. 
Onze gidsen zijn te boeken bij de Tourist Informa

Op stap met gids in IJsselstein IJsselstein »

01-12-19 - 31-12-21
Stadswandeling | IJsselstein

Op stap met gids
Wil je meer horen over de geheimen van de meest geliefde vestingstad van Nederland, maak dan een stadswandeling door de historische binnenstad. Ervaren gidsen vertellen alles over IJsselstein en haar historische monumenten. Tijdens deze ontdekkingstocht kun je ook een kijkje nemen in enkele bijzondere panden. Regelmatig worden themawandelingen georganiseerd, zoals een verlichte of ambachtelijke stadswandeling. 

Groepen kunnen het hele jaar een stadswandeling reserveren op afspraak. 

Rondleiding en relaxen op zondag Diemen »

24-01-21 - 19-12-21
Relaxen op zondag
Zondag, relaxdag. En daarvoor ben je bij Paviljoen Puur bij Kustbatterij bij Diemerdam aan het goede adres. Elke zondag kun je bij ons terecht voor een lazy lunch of ontspannen borrel. Terwijl de kinderen door het hoge gras struinen of op ontdekkingstocht gaan langs de verlaten bunkers, geniet jij met een superdeluxe sandwich en een goed glas wijn van de zon op ons gezellige terras of met een goedgevuld borrelplateau bij de knusse houtkachel in het paviljoen.

Historische wandeling
Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Fort Diemerdam? Historische Kring Diemen organiseert op zondagen van mei tot oktober om 15.00 uur een wandeling. De wandeling duurt een uur en deelname is gratis. Trek bij wisselvallig stevige schoenen aan.
b>

Escaperoom in fort-C in Muiden! Muiden »

01-01-21 - 31-12-21

Een oud fort, een geheime kamer, een mysterieus object. Dit object was waarschijnlijk van De Cryptograaf. Wie was hij en wat is dit apparaat? Kom langs en ontdek... De Cryptograaf is een escaperoom, waar het doel niet is om te ontsnappen, maar om het mysterie van De Cryptograaf te ontrafelen. Dit doe je door lastige en unieke digitale en analoge puzzels op te lossen. Dit alles verwerkt in een gigantische puzzel-box.


Het is 1874, alles ligt klaar voor de bouw van Fort C als onderdeel van de Stelling Van Amsterdam. Maar de eerste bouwfase vindt in het diepste geheim plaats. Wie goed kijkt, zal zien dat er ongewoon diep gegraven wordt. Even later wordt de bouw provisorisch afgeschot. Er worden bouwmaterialen aangevoerd en gebruikt, maar niemand weet waarvoor of kan vertellen waarom. De werklui hebben een zwijgplicht gekregen. Na enkele weken bouwen komt er een nieuwe werkploeg. De schotten verdwijnen en het fort wordt afgebouwd. Wat onbekend blijft en ook niet op de bouwtekeningen te zien is, is naar later blijkt een extra kelder, diep onder het fort. Deze ruimte is de geheime kamer van de Cryptograaf, een geleerde met een brede wetenschappelijke kennis, die ook verschillende talen spreekt. Hij is officieel in dienst bij de 'Secrete Regeeringszorg, maar zijn ware identiteit wordt angstvallig bewaakt. 
In deze kelder zal de Cryptograaf in alle rust en stilte werken aan de codering van het berichtenverkeer tussen de verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Vermoedelijk staat de C van Fort C voor cryptograaf. 

De laatste jaren zijn er uit diverse bronnen en archieven stukken tevoorschijn gekomen, waarvan men vermoedt dat ze van zijn hand zijn, of dat er een van zijn codes op toegepast is. Maar de meeste daarvan heeft men tot op de dag van vandaag niet kunnen ontcijferen. 
Onbekend is verder of er momenteel nog steeds een cryptograaf werkzaam is

Wie Fort C binnengaat, krijgt die uitdaging gepresenteerd. Wat heb je nodig om de code te kraken? Logisch inzicht, het vermogen om samen te werken, doorzettingsvermogen, een beetje geluk en vooral ook veel geduld. De indruk bestaat namelijk dat de cryptograaf vanuit een basiscodering tal van andere versleutelingsmechanismes ontwikkeld heeft. Mogelijk heeft hij daarbij ook teruggegrepen op technieken uit lang vervlogen tijden en vergeelde boeken. Dat zijn geen uiterst geavanceerde methodes, maar je moet ze wel kennen. 
Als het je dus lukt om n code op te lossen, ben je er nog lang niet. Stapje voor stapje kom je dichter bij de eerste code van de cryptograaf, en pas als je die weet te kraken zal hij zijn geheim met jou delen.  

Na de dood van de cryptograaf in 1910 is de deur naar deze ruimte afgesloten en de verhalen over de cryptograaf zijn langzaam veranderd in fabels. Vele hebben de deur geprobeerd te openen maar niemand is daar in geslaagd...

Fort-C is tegenwoordig een bezoekerscentrum en werkruimte waar vesrchillende bedrijven huisvesten. Een van deze bedrijven werkt al 20 jaar in de ruimte naast de deur, de schrik was dan ook groot toen de deur ineens vanzelf openging. Niemand durft naar binnen maar het ziet er naar uit dat er een mysterieus object staat. Vermoedelijk de laatste uitvinding van de cryptograaf...

Jouw evenement wordt een belevenis Poederoijen »

01-12-21 - 31-12-22 Vergadering, zakelijke presentatie, klantendag, congres, productpresentatie, personeelsfeest, receptie of diner; op Loevestein ontvangt je jouw gasten altijd in stijl. Het middeleeuwse kasteel en de 17e eeuwse vesting met de unieke ligging in een natuurgebied is de perfecte setting voor ieder evenement. Door een combinatie van zalen is Loevestein geschikt voor evenementen tot 300 gasten. Loevestein is in bezit van het duurzaamheidscertificaat Green Key goud.

Door de centrale ligging is Loevestein vanuit alle verschillende windstreken goed te bereiken. Er zijn 230 eigen parkeerplaatsen en er is een aanlegsteiger voor boten.

Bed en Breakfast Slot Loevestein Poederoijen »

Poederoijen

Voormalige commandeurswoning in gebruik als erfgoedlogies

Overnachten in de vesting van Slot Loevestein is een bijzondere belevenis. Als u door de toegangspoort de vesting betreedt, wordt u direct opgenomen in de historische sfeer. Het straatje met de soldatenhuisjes, de taveerne, imposante kastanjeboom en het uitzicht op het kasteel herinneren aan vroeger tijden. 's Nachts gaat de vestingpoort dicht en kunnen gasten in verbluffende rust en stilte gaan genieten van een rondwandeling over de verdedigingswal of de schitterende sterrenhemel. Een uitgebreid ontbijt met ambachtelijke ingredinten wordt s morgens geserveerd in de luxe keuken, het terras of zelfs op de kamer gebracht. Het ware afsluiting van een onvergetelijk verblijf.

Kamers
De Bed & Breakfast beschikt over drie kamers. Twee modern ingerichte en luxe suites bevinden zich op de eerste verdieping en bieden een prachtig uitzicht op het 650 jaar oude kasteel. Vanaf de officierskamer kunt u zelfs op de rivier kijken.  De derde kamer is de commieskamer op de begane grond.

Fotografie: Marcel Kppen

Nieuwe Real Life Game Loevestein Bezet! Poederoijen »

19-01-21 - 31-12-21 Ga mee terug naar zaterdagavond 9 december 1570 en help Herman de Ruyter om Slot Loevestein in te nemen en de rijkdommen van de kasteelheer buit te maken.Tijdens deze nieuwe Game Loevestein Bezet kruipen jij en je collegas in de huid van vrijheidsstrijders, (goed) gelovigen en vechtjassen. Lukt het jullie door goede samenwerking met elkaar en het oplossen van verschillende puzzels om uit de handen van de Spanjaarden te blijven en de rijkdommen te verdelen?

De Real Life Game is te spelen met 8-24 personen (2 groepen gelijktijdig mogelijk) in 75 minuten. Geschikt voor 16 jaar en ouder. 

Ontdek Fort Voordorp als congreslocatie Groenekan »

20-08-18 - 31-12-21 Fort Voordorp, ontdek deze locatie voor uw bedrijfsfeest of congres! Mail of bel ons voor alle mogelijkheden.

Een sleutel voor Slot Loevestein Poederoijen »

19-01-21 - 31-12-21 Een groots avontuur voor jong en oud, dat is een bezoek aan Loevestein. Een kasteel gebouwd door ridder Dirc, de staatsgevangenis waaruit Hugo de Groot ontsnapte, en onderdeel van de Hollandse Waterlinie (UNESCO werelderfgoed).

Een nieuwe vergadercultuur Poederoijen »

Poederoijen Personeelsfeest, receptie, diner, vergadering of zakelijke presentatie, in Slot Loevestein ontvangt u uw gasten altijd in stijl.
Het middeleeuwse kasteel en de 17e eeuwse vesting met de unieke ligging in een natuurgebied is de perfecte setting voor ieder evenement. Door een combinatie van zalen is Slot Loevestein geschikt voor evenementen tot 350 gasten. Er zijn 100 eigen parkeerplaatsen (met mogelijkheid om op te schalen naar 250 parkeerplaatsen) en een aanlegsteiger voor diverse boten.

Op Slot Loevestein vergadert u als u even wilt ontsnappen, even wilt uitzoomen. In onze stijlvol ingerichte ruimtes kunt u zich beter concentreren. De perfecte locatie om te vergaderen, te brainstormen, concepten te bedenken, of die grote deal uit te onderhandelen.
Tussendoor kunt u even uitwaaien in de prachtige omgeving, het land tussen Maas en Waal.

Of u combineert de vergadering met een culinaire invulling, overnachting of diverse activiteiten zoals een rondleiding door het kasteel, een workshop boogschieten, schermen, of zelfs schapen drijven.

Historisch kruistochtenspel Megen »

01-12-19 - 31-12-21 Het schilderachtige vestingstadje Megen ligt aan de Maas tegenover Maasbommel en Appeltern, waarmee het door veerdiensten is verbonden. Het heeft twee kloosters, het Minderbroeders klooster en een slotklooster van de Clarissen. De Gevangenpoort, pittoreske huizen en een middeleeuws stratenpatroon zijn behouden.

Beleef de vesting met een historisch kruistochtenspel!
Na aankomst in het pittoreske vestingstadje Megen, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, wordt u ontvangen met koffie/thee. We vertellen u kort over de omgeving en haar geschiedenis. Daarna volgt de uitleg van het spel. Er staat een middeleeuwse kar klaar met materialen voor de verschillende veldslagen. U ontvangt een toog gehuld om in de sfeer te komen. De groep wordt in tween gesplitst. Op verschillende plaatsen in Megen worden (behendigheid)spellen met een middeleeuws karakter tegen elkaar gespeeld.  Minimale deelname: 10 personen.

Deze middeleeuwse spellentocht is geschikt voor alle leeftijden, maar door de kinderkopjes geplaveide straten, niet rolstoelvriendelijk. Het is een avontuurlijke en speelse dag die zeer geschikt is voor vrienden, verenigingen en families. Gezellig afsluiten op met een lekker bitterballetje en een borrel, een lunch of diner is een aanrader. We regelen het graag.

Reserveren is mogelijk via VVV Oss:
Tel.: 0412-633604
Email: info@vvvoss.nl

Trouwen op Slot Loevestein Poederoijen »

12-12-18 - 31-12-21
De mooiste dag van uw leven
In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Hij heeft toen nooit kunnen vermoeden dat eeuwen later het kasteel het toneel zou zijn van vele bruiloften. Slot Loevestein is een officile trouwlocatie en er mag overal in de vesting getrouwd worden, zowel binnen als buiten. Vaak wordt het ja-woord gegeven in onze eigen Kapel. Ja ik wil klinkt in deze ruimte nog plechtiger.

Na de ceremonie is het tijd voor bubbels & bruidstaart. Onder het genot van een feestelijk glas prosecco neemt het bruidspaar de felicitaties in ontvangst. Daarna is het tijd om de taart aan te snijden met een echt zwaard! Als het bruidspaar vervolgens fotos gaat maken, neemt een van onze gidsen de gasten mee voor een rondleiding door het kasteel. Zij vertelt enkele van de vele verhalen die de dikke muren van het slot met zich meebrengen. Aansluitend serveren wij het diner wordt in ons mooie Arsenaal. Het bruidspaar kan kiezen uit verschillende buffetten, barbecues of een sitting dinner. Na het diner kan het feest losbarsten in de Zael van het kasteel. Een swingende band of hippe DJ, feestelijke drankjes en hapjes zorgen voor een onvergetelijk slot van de dag. Als het boeket gegooid is, neemt het bruidspaar afscheid en loopt naar de bruidssuite, die ook binnen de vestingmuren is gelegen, voor een prinsheerlijke overnachting.

Uiteraard is dit slechts een voorbeeld van hoe de dag er uit zou kunnen zien. We horen heel graag jullie eigen wensen en geven deze ook invulling om er voor te zorgen dat jullie echt de dag van je leven op ons mooie slot mogen beleven.

Escaperoom in fort-C in Muiden! Muiden »

01-01-21 - 31-12-21

Een oud fort, een geheime kamer, een mysterieus object. Dit object was waarschijnlijk van De Cryptograaf. Wie was hij en wat is dit apparaat? Kom langs en ontdek... De Cryptograaf is een escaperoom, waar het doel niet is om te ontsnappen, maar om het mysterie van De Cryptograaf te ontrafelen. Dit doe je door lastige en unieke digitale en analoge puzzels op te lossen. Dit alles verwerkt in een gigantische puzzel-box.


Het is 1874, alles ligt klaar voor de bouw van Fort C als onderdeel van de Stelling Van Amsterdam. Maar de eerste bouwfase vindt in het diepste geheim plaats. Wie goed kijkt, zal zien dat er ongewoon diep gegraven wordt. Even later wordt de bouw provisorisch afgeschot. Er worden bouwmaterialen aangevoerd en gebruikt, maar niemand weet waarvoor of kan vertellen waarom. De werklui hebben een zwijgplicht gekregen. Na enkele weken bouwen komt er een nieuwe werkploeg. De schotten verdwijnen en het fort wordt afgebouwd. Wat onbekend blijft en ook niet op de bouwtekeningen te zien is, is naar later blijkt een extra kelder, diep onder het fort. Deze ruimte is de geheime kamer van de Cryptograaf, een geleerde met een brede wetenschappelijke kennis, die ook verschillende talen spreekt. Hij is officieel in dienst bij de 'Secrete Regeeringszorg, maar zijn ware identiteit wordt angstvallig bewaakt. 
In deze kelder zal de Cryptograaf in alle rust en stilte werken aan de codering van het berichtenverkeer tussen de verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Vermoedelijk staat de C van Fort C voor cryptograaf. 

De laatste jaren zijn er uit diverse bronnen en archieven stukken tevoorschijn gekomen, waarvan men vermoedt dat ze van zijn hand zijn, of dat er een van zijn codes op toegepast is. Maar de meeste daarvan heeft men tot op de dag van vandaag niet kunnen ontcijferen. 
Onbekend is verder of er momenteel nog steeds een cryptograaf werkzaam is

Wie Fort C binnengaat, krijgt die uitdaging gepresenteerd. Wat heb je nodig om de code te kraken? Logisch inzicht, het vermogen om samen te werken, doorzettingsvermogen, een beetje geluk en vooral ook veel geduld. De indruk bestaat namelijk dat de cryptograaf vanuit een basiscodering tal van andere versleutelingsmechanismes ontwikkeld heeft. Mogelijk heeft hij daarbij ook teruggegrepen op technieken uit lang vervlogen tijden en vergeelde boeken. Dat zijn geen uiterst geavanceerde methodes, maar je moet ze wel kennen. 
Als het je dus lukt om n code op te lossen, ben je er nog lang niet. Stapje voor stapje kom je dichter bij de eerste code van de cryptograaf, en pas als je die weet te kraken zal hij zijn geheim met jou delen.  

Na de dood van de cryptograaf in 1910 is de deur naar deze ruimte afgesloten en de verhalen over de cryptograaf zijn langzaam veranderd in fabels. Vele hebben de deur geprobeerd te openen maar niemand is daar in geslaagd...

Fort-C is tegenwoordig een bezoekerscentrum en werkruimte waar vesrchillende bedrijven huisvesten. Een van deze bedrijven werkt al 20 jaar in de ruimte naast de deur, de schrik was dan ook groot toen de deur ineens vanzelf openging. Niemand durft naar binnen maar het ziet er naar uit dat er een mysterieus object staat. Vermoedelijk de laatste uitvinding van de cryptograaf...

Escape Room Slot Loevestein Poederoijen »

01-12-19 - 31-12-21 <div>Een betere locatie is haast niet denkbaar. Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond is een escape room gebouwd.

Buffet2Go Vijfhuizen »

05-11-20 - 31-12-21
Er is nu een vernieuwend take-away concept bij Restaurant 't Fort: Buffet2Go!

Elke week bereiden koks een heerlijk buffet met telkens een nieuw (lands)thema.

Hoe werkt het Buffet2Go?
Van maandag t/m donderdag kan je via mail of telefonisch doorgeven voor hoeveel personen je wenst te bestellen. Vervolgens kan het je Buffet2Go op vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 19.00 uur zelf laten samenstellen bij het Fortrestaurant.

Om de veiligheid te garanderen en lange wachttijden te voorkomen spreken wij van tevoren een tijdslot af.

We serveren de door jouw gekozen gerechten in (duurzame) disposables.

Je geniet in het weekend van een royaal buffet, gewoon bij je thuis!

Reserveren
Per mail : info@fortrestaurant.nl
Per telefoon : 06-24998104 

Collectie Slot Loevestein online Poederoijen »

01-02-21 - 31-12-21 Duik in de collectie via de digitale weg. Op deze manier krijg je een uniek kijkje achter de schermen.

Slot Loevestein ligt daar waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. Ridder Dirc Loef van Horne koos deze locatie bijna zes eeuwen geleden vanwege haar strategische ligging. Voordat Loevestein tot de Hollandse Waterlinie behoorde, diende het kasteel als staatsgevangenis waar onder andere rechtsgeleerde en schrijver Hugo de Groot vast zat. Hij wist in 1621 te ontsnappen in een boekenkist.

Drijf-in bioscoop Springerpark Schoonhoven »

10-09-21 - 31-12-21 Geniet dit Nazomerfestival van een drive-in bioscoop in het Springerpark.

Aanvangstijd is 19.30 uur. Om 20.00 uur start het voorprogramma en om 20.30 uur de film Mamma mia!

Tickets : 7.50 (inclusief drankje en popcorn). Tickets verkrijgbaar bij Lekkerr & Streakers.

Dit evenement is onderdeel van het Nazomerfestival in Schoonhoven,en wordt je aangeboden door Zilverstad Marketing.

Foto speurtocht in Hellevoetsluis Hellevoetsluis »

Hellevoetsluis Hellevoetsluis Fotospeurtocht vanaf Kazerne Haerlem Hellevoetsluis
Speciaal voor gezinnen met kinderen maakten wij deze leuke en Coronaproof fotospeurtocht over de wallen achter fort Haerlem in Hellevoetsluis. Onze bezoekersruimte zal fungeren als een soort loket. Je kan dus niet naar binnen, maar bij deur de materialen voor de speurtocht afhalen.

Hoe werkt het?
Kinderen gaan in groepjes met hun ouders of begeleiders op zoek naar diverse objecten aan de hand van fotos verstopt met een letter. Als alle letters gevonden zijn komt men terug naar de kazerne waar ze de gevonden letters in een puzzel kunnen verwerken.

Coronaregels
De speurtocht is dus bedoeld voor mensen/gezinnen die allen op hetzelfde adres wonen en dus prima met elkaar op pad kunnen.
Door de Corona maatregelen dient er vooraf te worden ingeschreven. Elk half uur kunnen er groepjes starten. Voor data, tijden, reserveren en meer informatie neemt u contact op via de website www.fronttaal.info. Deelnemen kan pas als u daarvoor de bevestiging van ons ontvangen heeft.

De kosten bedragen 2,00 per kind. De kosten dienen vooraf te worden betaald. Wij informeren u daarover als wij uw deelname kunnen bevestigen. Naast de speurtocht krijgen de deelnemende kinderen ook nog iets lekkers! Voor ouders/begeleiders is er koffie of thee to go te koop.

Buitenexpositie Linie van Boven Nieuwpoort »

05-06-21 - 31-12-21 In 1672 werd de Nederlandse Republiek door vier buurlanden aangevallen. Om Holland te beschermen werden polders onder water gezet. Deze waterlinie strekte zich uit van Muiden tot voorbij Woudrichem en kreeg later de naam Oude Hollandse Waterlinie. Onder leiding van de Staten van Holland en prins Willem III van Oranje groeide de waterlinie in de zomer van 1672 uit tot een onoverkomelijke waterhindernis.

Met een vogelvluchtperspectief op de waterrijke Hollandse polders kan je je de onderwaterzettingen van een waterlinie voorstellen. Je ziet de fijnmazige polderstructuur met dijken, kaden, vaarten en sloten waardoor ons land droog wordt gehouden en waarmee in tijden van oorlog de militaire inundaties werden gerealiseerd. Ook verdedigingswerken en sluizen in ons oeroude polderlandschap worden vanaf hoogte goed zichtbaar. Je ziet dan hun bijzondere vormen en strategische ligging.

De buitententoonstelling Linie van Boven reist door de Oude Hollandse Waterlinie en is vanaf 5 juni drie maanden gratis te bekijken in de Vesting Nieuwpoort, locatie t Hooft. Er is tevens een kinderspeurtocht gemaakt. Deze is tijdens openingstijden op te halen bij Eetcaf de Dam (Buitenhaven 1). Op www.linievanboven.nl kunnen de antwoorden worden gedownload en is ook meer te lezen over de diverse locaties.

Museum, soldatendorp en taveerne Poederoijen »

07-06-21 - 31-12-21
Wij zijn heel blij dat Loevestein weer open is. We vragen je vriendelijk om voorafgaand aan je bezoek een ticket n tijdsblok te reserveren. Neem je een mondkapje mee tijdens je bezoek? Lees voor je komt ook onze nieuwe corona-huisregels door. Vanaf 29 juni zijn er mogelijk nieuwe versoepelingen. Tot snel.

In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Dit jaar vieren we ook het Hugo de Grootjaar.

Binnen de vesting kun je terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, ons huisgemaakte appelgebak, een lekker broodje, kopje soep of een ambachtelijk ijsje. Let op: je hebt altijd een entreeticket n tijdsblokticket nodig om het kasteel, de vesting en het terras te bezoeken.

Kerst op Loevestein Poederoijen »

11-12-21 - 09-01-22 Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en glhwein en spannende kerstverhalen uit de geschiedenis van Loevestein. Hoe bracht ridder Dirc zijn avonden het liefst door? Dat was niet met een boek voor de haard kunnen we je verklappen. Ook vertellen onze professionele gidsen hoe er in de tijd van Hugo de Groot kerst gevierd werd. Wist je dat de familie Schanstra, fortwachtersechtpaar ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, maar liefst honderden gasten op bezoek kregen tijdens Kerst? Wat zal er op het menu hebben gestaan? In de Tweede Wereldoorlog zat Jan van der Pol ondergedoken in de vesting. Waar ging hij stiekem heen tijdens oud & nieuw?

Kom in de kerstvakantie van 11 december t/m 9 januari 2022 naar Loevestein en beleef geschiedenis in het echt.

Deze vakantie kun je ook de tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot bezoeken, dit is inbegrepen bij je toegangskaartje.

LET OP: Op 1e Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag zijn het kasteel en de vesting gesloten.

Ubisoft VR escapegames Markenbinnen »

01-10-21 - 31-12-22
FORTtreffelijk is de nieuwe aanbieder van Ubisoft escapegames!

Ze beschikken op dit moment over 4 award-winning VR escapegames:
  1. Assassins Creed: Escape the Lost Pyramid
  2. Assassins Creed: Beyond Medusas Gates
  3. Assassins Creed: Prince of Persia the Dagger of Time
  4. Huxley2
De games variren van moeilijkheidsgraad 2/5 tot 4/5, leuk voor een beginnende speler en een meer ervaren speler dus! De games speel je in een team van 2 (, 3) of 4 personen en zijn te spelen vanaf 14 jaar.

Boek nu jouw virtuele avontuur bij FORTtreffelijk

Struintochten Munnikenland Poederoijen »

14-11-21 - 26-12-21
Kom met de hele familie struinen buiten de paden in de uiterwaarden van het Munnikenland rond Slot Loevestein. Het Munnikenland staat in open verbinding met de Waal en bij hoogwater stroomt het over. De rivierdynamiek heeft hier vrij spel. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer  ontdek je dit ruige gebied. Kom meer te weten over de planten en dieren die hier leven en wie weet sta je oog in oog met een rode geus of een konikpaard. Een echte tocht voor jong n oud!

Zondag 14 november | 11:00 13:00 uur | Familiestruintocht
Zaterdag 27 november | 14:00 16:00 uur | Grote Grazer Struintocht
Zaterdag 26 december | 11:00 13:00 uur | Familiestruintocht

Reserveren is noodzakelijk en doe je via de site van Staatsbosbeheer.

arrangement toevoegen